Ατμιστικές δαπάνες: αξίζουν τα επιπλέον έξοδα του εξοπλισμού;

Ατμιστικές δαπάνες: αξίζουν τα επιπλέον έξοδα του εξοπλισμού; Ο λόγος που ανοίγω το θέμα είναι διότι αρκετοί νεοφερμένοι χρήστες στο άτμισμα με παρότρυναν να γράψω λίγα λόγια για το κατά πόσο αξίζει να ξοδεύει κάποιος τα χρήματά του πέραν του βασικού εξοπλισμού.

Όπως πάντα το νόμισμα έχει δύο όψεις και ορισμένοι βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και άλλοι μισοάδειο. Δυστυχώς διανύουμε δύσκολες οικονομικές εποχές και πλέον το κάθε ευρώ που έχουμε στην κατοχή μας έχει μεγαλύτερη αξία, ετούτη η κατάσταση αφορά την πλειοψηφία του πληθυσμού που κατοικεί στην Ελλάδα.

Η πρώτη μου απάντηση όταν με ρωτάει κάποιος να πάρω ακριβό mod ή φθηνό, είναι ότι βάσει δυνατοτήτων σχεδόν όλα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, οπότε αν η οικονομική σου κατάσταση δεν σου επιτρέπει να πάρεις ένα πολυτελές μοντέλο, τότε μη στεναχωριέσαι γιατί οι διαφορές μεταξύ τους είναι σχεδόν απειροελάχιστες.

Επιπλέον, σχεδόν το 90% των κατασκευαστών παράγει και κατασκευάζει τα προϊόντα τους στην Ασία και πιο συγκεκριμένα στην Κίνα, λόγω μειωμένου κόστους. Η μικρή μερίδα που κατασκευάζει τις συσκευές τους στο δυτικό πολιτισμό, αναπόφευκτα τα προϊόντα τους θα είναι υπέρ κοστολογημένα και βάσει του ανταγωνισμού δεν θα είναι value for money, δηλαδή τιμή και απόδοση.

Η δική μου φιλοσοφία αναφορικά με το τρέχον θέμα είναι η εξής: πάντοτε συστήνω σε όλους τους ατμιστές, οι οποίοι είναι μόνιμοι και καθημερινοί χρήστες να έχουν πάντοτε στη διάθεσή τους και ένα εφεδρικό ατμοποιητή, mods και ούτω καθεξής, ο λόγος που προτείνω ετούτη την μεθοδολογία είναι γιατί σε περίπτωση που χαλάσει, καταστραφεί, χαθεί, σας το κλέψουν, να έχετε πάντα μία μονάδα η οποία θα αντικαταστήσει επάξια την απώλεια, ούτως ώστε να μην αναγκαστείτε να στραφείτε στο κάπνισμα, έστω και για μία μέρα.

Επίσης ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο είναι, ότι σε βάθος χρόνου (ήδη από τον πρώτο μήνα) το άτμισμα θα καταστεί οικονομικότερο, εν συγκρίσει με το κάπνισμα, και για να μην υπάρξουν παρανοήσεις αναφέρομαι στον μέσο χρήστη, επειδή αναμφισβήτητα υπάρχουν και περιπτώσεις οι οποίες ξεπερνούν τα όρια της λογικής και αγγίζουν εκείνης της παράνοιας, και ατμίζουν 100ml υγρού αναπλήρωσης εβδομαδιαίως, σε αυτά τα επίπεδα κινδυνεύει άμεσα η υγεία του εκάστοτε vaper.

Αν έχετε περίσσια οικονομική άνεση, τότε καλώς να πάρετε εκείνα που επιθυμείτε, όμως αν η τσέπη σας δεν σηκώνει περαιτέρω οικονομικές επιβαρύνσεις νομίζω πως πρέπει να ακολουθήσετε την φιλοσοφία της παροιμίας που λέει: ανάλογα με το πάπλωμα απλώνεις και τα πόδια σου.

Δεν κρύβω ότι είμαι κατά της καταναλωτικής μανίας και με λυπεί το γεγονός που έχουν βάλει τον κόσμο σε ένα τριπάκι στο να ξοδεύει αλόγιστα τα χρήματά του, βέβαια αυτό οφείλεται κυρίως στους ξένους youtubers που κάνουν επίδειξη πλουτισμού, ασχέτως με τι ασχολούνται, το όνειρο του κάθε φτωχού πολίτη είναι να αποκτήσει υλικά αγαθά και τίποτα παραπάνω, απλά για να ικανοποιήσει τον εγωισμό του.

Για να καταλάβετε σε τι κόσμο ζούμε, θυμάμαι πριν λίγα χρόνια ότι ένας νεαρός στην Ασία πούλησε το νεφρό του για να αγοράσει ένα iphone, θα μου πείτε άλλοι πουλάνε την ψυχή τους στο διάολο και δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο.

Λοιπόν, ας συνοψίσουμε για να καταλήξουμε σε ένα τελικό συμπέρασμα, η γνώμη μου είναι οπωσδήποτε να έχετε πάντα εφεδρική συσκευή, εξαρτήματα και να έχετε πάντοτε πλεονάζουσα ποσότητα υγρού αναπλήρωσης για να μην ξεμείνετε ποτέ. Είναι περιττό να κάνετε κατασπατάληση του οικονομικού σας προϋπολογισμού, αγοράζοντας αντικείμενα που δεν θα σας φανούν χρήσιμα στο άμεσο μέλλον. Οπότε παν μέτρον άριστον .