Απαιτείται άμεση αφύπνιση του κόσμου για την χρηστικότητα

Απαιτείται άμεση αφύπνιση του κόσμου, επειδή ακόμη φαίνεται να μην έχει πειστεί για την χρηστικότητα του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Το έγκυρο Αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό American Journal of Preventive Medicine ανέλαβε να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο έργο, ξυπνώντας τους ανθρώπους από το λήθαργο που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια αναφορικά με την επίγνωση του θέματος για το άτμισμα, η οποία φυσικά είναι εσφαλμένη.

Λοιπόν το παραπάνω επιστημονικό περιοδικό δημοσίευσε μία έκθεση που αναφέρει ότι οι καπνιστές που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) ή η καρδιαγγειακή νόσο, είναι πιο πιθανό να στραφούν στο vaping, καθώς πιστεύουν ότι είναι ασφαλέστερο από ό, τι αν συνέχιζαν να ασκούν την αιώνια βλαβερή συνήθεια.

Η επικεφαλής ερευνητής της παρούσας έρευνας, η Gina Kruse, η οποία είναι επίκουρος καθηγητής της ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, λέει πως το άτμισμα είναι αποδεδειγμένα λιγότερο επιβλαβές από τα εύφλεκτα τσιγάρα και ένας τρόπος για να μειωθούν οι κίνδυνοι στον ανθρώπινο οργανισμό που προφανώς έχει φτάσει στα κόκκινα και δεν πάει παραπέρα.

Υπολογίζεται ότι δεκαέξι εκατομμύρια Αμερικανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα κάθε χρόνο, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν να καπνίζουν και με αφορμή τις άνω λεπτομέρειες, προλόγισε ένα ανεπίσημο δελτίο τύπου αναφορικά με την εφηβική χρήση και τις ανησυχίες σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, και ορισμένα από τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

  • Η στροφή στο ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να έχει μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο για τους νυν καπνιστές με προβλήματα υγείας.
  • Υπάρχει μια αυξανόμενη συναίνεση ότι η χρήση τους μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει τους ανθρώπους να σταματήσουν τον καπνό και να περιορίσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με το smoking.
  • Οι γιατροί θα πρέπει να προτείνουν στους ενδιαφερόμενους όλες τις σοβαρές εναλλακτικές λύσεις που διαθέτουν ετούτη τη στιγμή στη φαρέτρα τους, συμπεριλαμβανομένων των eCigarettes, για να βοηθήσουν τους ασθενείς να διακόψουν αυτή την θανατηφόρα συνήθεια που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο.

Η Kruse, δήλωσε: «Αυτό το μεγάλο δείγμα παρέχει τις πρώτες εθνικές εκτιμήσεις για την επικράτηση της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου μεταξύ των Αμερικανών ενηλίκων με ιατρικά συνοδά νοσήματα. Οι καπνιστές με ιατρικά συνοδά νοσήματα χρησιμοποιούν το vaping σε υψηλότερα ποσοστά από ό, τι οι καπνιστές χωρίς αυτές τις αρρώστιες. Παρεμπιπτόντως, πολύ λίγοι καπνιστές με ιατρική συνοδά νοσήματα δεν χρησιμοποίησαν ποτέ το eCig, εκτός από τις νεαρότερες ηλικιακές ομάδες.

Οι καπνιστές με άσθμα, ΧΑΠ, ή καρδιαγγειακή νόσο κάνουν χρήση του ατμίσματος κατά πάσα πιθανότητα για τους ίδιους λόγους όπως ο κοινός μέσος πολίτης: δηλαδή να σταματήσουν το κάπνισμα, την μείωση κατανάλωσης των τσιγάρων, ή την μείωση των επιβλαβών συνεπειών. Οι καπνιστές με αυτές τις χρόνιες παθήσεις μπορεί να αισθάνονται ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να το σταματήσουν ή η τουλάχιστον να ελαχιστοποιήσουν τη χρήση όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο, και η έρευνα δείχνει ότι είναι πάντα πρόθυμοι να δοκιμάσουν νέα προϊόντα.

Αντίθετα, μεταξύ των ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο, η χαμηλή επικράτηση της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι θεωρούν πως είναι πολύ αργά για να τους βοηθήσει.