Αν δεν παρακαμφθεί η ανευθυνότητα, τότε ζήτω που καήκαμε

Η ανευθυνότητα πρέπει να παρακαμφθεί και να αντικατασταθεί με την σοβαρότητα, διαφορετικά ζήτω που καήκαμε.

Ο λόγος που επισημαίνω τούτο το σημείο οφείλεται στη επιπολαιότητα ορισμένων κατασκευαστών υγρών αναπλήρωσης που βάζουν ελκυστικά περιτυλίγματα στις φιάλες για να προσελκύσουν τους νέους, όπως για παράδειγμα παιδικές σκιτσογραφίες που τις λατρεύουν τα παιδιά και κατ’ επέκταση δίνουν τροφή για σχόλια στους επικριτές του ηλεκτρονικού τσιγάρου να ασκήσουν ακόμη σκληρότερη και άδικη κριτική προς το αντικείμενό μας και και εξαιτίας ορισμένων ανεύθυνων επαγγελματιών να την πληρώσει ολόκληρος ο κλάδος.

Σε όλο τον κόσμο, αλλά ακόμη περισσότερο στις ΗΠΑ, τα ατμιστικά προϊόντα έχουν λάβει αρκετή κακή δημοσιότητα, η οποία εξαπλώνεται σαν επιδημία. Η πιο συνηθισμένη κατηγορία είναι ότι το e-cigarette συνδέεται άμεσα με τους ανήλικους, με αποτέλεσμα να εθιστούν στη νικοτίνη, που αναπόφευκτα στη συνέχεια θα τους οδηγήσει στο κάπνισμα, αυτό ονομάζεται θεωρία της πύλης, και παρόλο που έχει διαψευστεί ξανά και ξανά, μέσω διαφόρων επιστημονικών μελετών, οι παρόντες ισχυρισμοί είναι αρκετά πιασάρικοι και οι επιτήδειοι δεν λένε να τους αποχωριστούν.

Το πιο φημισμένο επιχείρημα που κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό στην πιάτσα των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι μία έκθεση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από τον Γενικό Χειρουργό των ΗΠΑ , η οποία αναφέρει την επιβεβαίωση της θεωρίας της Πύλης και αξίζει να σημειώσουμε πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση ορισμένων πολιτικών που σχετίζονται με το άτμισμα.

Ευτυχώς, αρκετοί επιστήμονες με τις μελέτες τους έχουν αποδείξει ότι τα συγκεκριμένα δεδομένα δεν υφίστανται και οι δήθεν αποδείξεις που επικαλούνται οι φωστήρες για να πλήξουν το vape είναι εσφαλμένες. Ωστόσο, η ζημιά έχει γίνει, καθώς αυτή η παραπληροφόρηση ήδη έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη. Ως εκ τούτου, μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς πως τα δελεαστικά εικονογραφήματα στις συσκευασίες των υγρών αναπλήρωσης έχουν ρίξει λάδι στη φωτιά και αδιαμφισβήτητα είναι μία καλή αιτιολογία για να μας κατηγορήσουν, αφού η χρήση τέτοιου είδους περιτυλιγμάτων θεωρείται ελκυστική για τους νέους, η οποία είναι τόσο επιζήμια που βάζει σε κίνδυνο την οντότητα της ατμιστικής βιομηχανίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως κάπως έτσι φτάσαμε στα πακέτα των παραδοσιακών τσιγάρων (σε πολλές χώρες) όλες οι συσκευασίες να είναι πανομοιότυπες, έχοντας τα ίδια χρώματα, ανεξάρτητους ποσοστού νικοτίνη, ή αν κάποιο είναι ελαφρύτερο ή βαρύτερο. Νομίζω πως αργά ή γρήγορα το ίδιο θα συμβεί και στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, απλά είναι θέμα χρόνου για να γίνει το μοιραίο.

Πρέπει να γίνει άμεσα αντιληπτό πως οι παραγωγοί αυτών των σκευασμάτων, όσο και οι έμποροι λιανικής πώλησης των εν λόγω προϊόντων να συμμορφωθούν άμεσα, διότι θα πληρώσουν τη νύφη εκείνοι πού δεν χρωστάνε σε τίποτα να πληρώνουν τις αμαρτίες αλλονών.

Το κύριο σημείο που πρέπει να εστιάσουμε είναι ότι αν αμαυρωθεί μία φορά η τιμή σε κάποιο είδος, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το vaping, μετέπειτα είναι δύσκολο έως ανέφικτο να επανέλθει σε θετικό επίπεδο η αξιοπιστία που είχε στα παρελθόντα έτη. Οπότε έχει σαν συνέπεια οι αρμόδιες αρχές πολλών ευρωπαϊκών χωρών, όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να νομοθετούν σκληρούς κανονισμούς που είναι θηλιά στο λαιμό των ατμιστών.