Αμφισβητούν απροκάλυπτα τις θετικές δυνατότητες, προβάλλοντας μόνο

Αμφισβητούν απροκάλυπτα τις θετικές δυνατότητες, προβάλλοντας μόνο τις αρνητικές του eCig. Το πρόβλημα δεν είναι ότι έχουν διαφορετική άποψη οι ιθύνοντες της πολιτείας της Νέας Υόρκης, κάτι που είναι τελείως φυσιολογικό, αλλά προέβησαν σε μία απαράδεκτη κίνηση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην ατμιστική κοινότητα, δηλαδή συνέστησαν σε όλους τους τοπικούς γιατρούς να αποτρέπουν όσους θέλουν να κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Αμφισβητούν απροκάλυπτα τις θετικές δυνατότητες και προβάλλουν

Ο κύριος εμπνευστής αυτού του παραλογισμού είναι ο Howard Zucker, ο οποίος είναι ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Υόρκης και ενθάρρυνε όλους τους παρόχους Υγειονομικής περίθαλψης να εξηγήσουν ενδελεχώς στους ασθενείς τις αρνητικές συνέπειες που επιφέρει το άτμισμα και αν επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα, ο μόνος νόμιμος και ενδεδειγμένος τρόπος είναι τα υποκατάστατα νικοτίνης όπως τσίχλες, αυτοκόλλητα επιθέματα και ορισμένα φάρμακα που περιέχουν αυτή την ουσία, όμως παραδόξως δεν κάνει για αυτή την δουλειά το eCigarette.

Σαν να μην έφτανε όλη ετούτη η απροκάλυπτη και η αναίσχυντη συμπεριφορά, ο προαναφερόμενος έφτασε στο σημείο μέσω επίσημης επιστολής που έστειλε στους γιατρούς να τους πει «αν είναι να επιλέξουν ανάμεσα στο smoking ή το vaping, καλύτερα είναι να παραμείνουν στο πρώτο, αφού το δεύτερο δεν έχει να τους προσφέρει τίποτα καλύτερο και στην πραγματικότητα έχει τις ίδιες βλαβερές και καταστροφικές συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό, οπότε είναι άνευ λόγου η μετάβαση των χρηστών σε ετούτο το είδος.

Αξίζει να σημειώσουμε πως πλέον αν κάποιος καπνιστής απευθυνθεί σε έναν ιατρό για να τον ρωτήσει ποια μέθοδο να ακολουθήσει για να απεξαρτηθεί από τον καπνό, εκείνος θα είναι υποχρεωμένος να του προτείνει μόνο τα NRT (Nicotine replacement therapy) και βάσει οδηγιών του απαγορεύεται να του υποδείξει ως βοήθημα το ηλεκτρονικό τσιγάρο, διότι αν υποπέσει στην αντίληψη των δημοσίων αρχών θα βρει τον μπελά του, θα έχει κάποιες νομικές συνέπειες και ίσως να τον αποβάλλουν από τον Ιατρικό Σύλλογο της περιοχής του.

Βάσει των παραπάνω δεδομένων, καταλαβαίνετε πως η κατάσταση έχει φτάσει στα άκρα και μάλλον φαίνεται ότι τους ενοχλεί τόσο πολύ το vaping που ξεχνούν ότι υπάρχουν πάμπολλες μελέτες που αποδεικνύουν πως είναι 95% ασφαλέστερο από τον εύφλεκτο ομόλογό του και όπως πάντα τέτοιου είδους σημαντικά πράγματα περνάνε στα ψιλά γράμματα της ιστορίας, αφού προφανώς δεν συγκαταλέγεται στις προτιμήσεις τους και θεωρούν ορθότερο κάποιος να πεθάνει από την βλαπτικότητα του καπνίσματος, παρά να μεταβεί σε αυτό το εργαλείο.

Δυστυχώς στις μέρες μας τέτοιου είδους ανεύθυνες στάσεις φαντάζουν φυσιολογικές, φτάνοντας στο σημείο να τις ασπαστούν σοβαροί επιστήμονες με μακρόχρονη καριέρα στο ερευνητικό πεδίο του καπνίσματος. Αν ένα ουδέτερο άτομο κατά τύχη διαβάσει ετούτες τις δηλώσεις, πιθανόν να σχηματίσει αρνητική γνώμη για το αντικείμενο του ατμίσματος και όπως είθισται να γίνεται, μετά ακολουθεί η παραφιλολογία ή η παραπληροφόρηση και αναπόφευκτα θα γίνουν μέρος της προπαγάνδας χωρίς να το πάρουν είδηση.

Πάντως δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι εφικτό να αρθεί αυτή η απόφαση, και η επικρατέστερη εκδοχή μοιάζει να είναι αυτή που έχει οριστεί τώρα, εκτός κι αν συμβούν σημεία και τέρατα και έρθουν τα πάνω κάτω, αλλά για να είμαστε ρεαλιστές, είναι απίθανο. Το χειρότερο σενάριο είναι να ενστερνιστούν την παρούσα απόφαση και οι υπόλοιπες Πολιτείες και στο τέλος να την εφαρμόσουν στον δικό τους τόπο.