Βρετανία: ένας νέος ατμιστής κάθε 4 λεπτά

Βρετανία: ένας νέος ατμιστής κάθε 4 λεπτά. Μια νέα έκθεση που εκδόθηκε από την Ernst & Young διερευνήθηκε η διείσδυση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε επτά ευρωπαϊκές αγορές και διαπίστωσε ότι οι Βρετανοί ήταν ο ταχύτερος λαός σε παγκόσμιο επίπεδο στην εγκατάλειψη του καπνίσματος μέσω των e-cigs, οπότε πρακτικά αυτή η μετατροπή μεταφράζεται στο εντυπωσιακό ποσοστό πως δημιουργείται ένας καινούργιος χρήστης κάθε τέσσερα λεπτά.

Εντυπωσιακό ποσοστό απορρόφησης.

Η έκθεση δίνει αναλυτικά στοιχεία θέλοντας να κάνει πιο ακριβές το συμπέρασμα και μας εξηγεί σε νούμερα ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο οι ατμιστές ανέρχονται στο 4,2% των ενηλίκων και 3,1% στη Γαλλία, το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό διείσδυσης στην Ευρώπη. Ο πιθανότερος λόγος για τον οποίο συμβαίνει ετούτη η συμπεριφορά και κατά συνέπεια λειτουργεί σε υψηλή ταχύτητα είναι ότι οι Βρετανοί φαίνονται να είναι πιο πεπεισμένοι από τους υπόλοιπους για τα οφέλη του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε αντίθεση με τα εύφλεκτα προϊόντα.

Δεν αμφισβητείται η αλήθεια.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το γεγονός ότι τόσο η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας, όσο και το Royal College of Physicians κυκλοφόρησαν κοινές έρευνες εξυμνώντας το αντικείμενο με θετική άποψη για τα eCigarettes και πιθανότατα να ήταν η αιτία που συνέβαλε στην αύξηση της δημοτικότητας του vaping στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, επιπλέον έχει συνεισφέρει τα μέγιστα η αμέριστη συμπαράσταση της Εθνικής Ακαδημία Ιατρικής (National Academy of Medicine) που μάλλον πιθανότατα λειτούργησε ως έναυσμα για πολλούς πρώην καπνιστές, διότι όλοι οι προαναφερόμενοι οργανισμοί έχουν σπουδαίο κύρος και είναι αρκετά προσεκτικοί σε θέματα υγείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco Kingsley Wheaton, είπε στην ιστοσελίδα City AM: ” Η βρετανική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα ορθό περιβάλλον που επιτρέπει στους καταναλωτές να ενημερώνονται σωστά σχετικά με αυτά τα προϊόντα, επίσης τους δίνει την δυνατότητα να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτά και επιτρέπει στους κατασκευαστές να καινοτομούν, παρέχοντας ποιοτικά ατμιστικά είδη στο κοινό”.

Ετούτη τη στιγμή, στην Βρετανία 850.000 Vapers χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους ως πρώην καπνιστές, ποσοστό που αυξάνεται από το ένα έτος στο άλλο. Για παράδειγμα το 2015 που θεωρούνταν κακή χρονιά για το άτμισμα μόνο 36.000 καπνιστές εισήλθαν στο χώρο μας, κάνοντας τακτική και μόνιμη χρήση. Τέλος, η έκθεση αναφέρει και άλλη μία σημαντική εκτίμηση που σχετίζεται με την παγκόσμια αύξηση της αγοράς αυτών των αντικειμένων, παρατήρησαν ότι σχεδόν κάθε χρόνο διπλασιάζεται ο τζίρος των πωλήσεων και προβλέπει ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα φτάσει τα £ 12 δισεκατομμύρια το 2020.

Ενέσιμο ύδωρ για αραίωση των υγρών αναπλήρωσης

Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αιτία για γιορτή.

Ο Richard Hyslop ο διευθυντής της Ανεξάρτητης Βρετανικής Ένωσης ατμιστών (Independent British Vape Trade Association) είπε: « οι Βρετανοί καπνιστές στρέφονται στο vaping με αριθμούς ρεκόρ, ένα κάθε τέσσερα λεπτά, σύμφωνα με τα δεδομένα της νέας έρευνας. Το αποτέλεσμα των θετικών συνεπειών που οφείλεται σε τούτη την περίσταση έιναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι πλέον καπνίζουν λιγότερα τσιγάρα ή καθόλου. Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αιτία για γιορτή.

Δεν χωράει καμία αμφισβήτηση ότι ακμάζει η ατμιστική ανεξάρτητη βιομηχανία στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία παρέχει στους πελάτες της ένα ευρύ φάσμα vape ποιοτικών προϊόντων . Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, σήμερα ο τομέας του ατμίσματος θεωρείται η ταχύτερα αναπτυσσόμενη βιομηχανία στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τα vape προϊόντα στον κόσμο. Σε τοπικό επίπεδο, τα καταστήματα βρίσκονται στις πιο χλιδάτες και ακριβές περιοχές του Λονδίνου.

 

Διαβάστε Τι είναι η προπυλενογλυκόλη, (PG)