Βομβάη: Ανησυχητική συσχέτιση μεταξύ των ποσοστών

Βομβάη: Ανησυχητική συσχέτιση μεταξύ των ποσοστών καπνίσματος και του καρκίνου. Δυστυχώς επαληθεύονται για άλλη μία φορά τα τρομακτικά στοιχεία για τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος, τώρα τα στατιστικά μας έρχονται από την Βομβάη της Ινδίας, τα οποία δείχνουνν ότι οι τέσσερις από τις 10 περιπτώσεις καρκίνου στους άνδρες και μία στις έξι γυναίκες, προκαλείται από τον καπνό. Σημείωση: η προαναφερόμενη πόλη στα Ελληνικά ονομάζεται και Μουμπάι.

Το Μητρώο Καρκίνου της Βομβάης «Mumbai Cancer Registry (MCR)» το οποίο διαχειρίζεται τα θέματα της Ινδικής κοινωνίας που σχετίζονται με αυτήν την ανελέητη ασθένεια, επεσήμανε ότι από το 2010 – 2014, οι περιπτώσεις καρκίνου έχουν αυξηθεί από 12.090 σε 13.564 . Αυτοί οι αριθμοί έχουν συγκεντρωθεί συνολικά από 137 ιατρικά κέντρα και περιλαμβάνονται νοσοκομεία διαφορετικών επιπέδων, γηροκομεία, ιδρύματα, κλπ, όλες οι διαγνωστικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Μουμπάι.

Ο ιατρικός διευθυντής Δρ Vinay Deshmane, είπε: ” Έως τώρα, επιβεβαιωμένα γνωρίζουμε το αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο καπνός αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στο πεπτικό σύστημα, το κεφάλι, το λαιμό και τους πνεύμονες, οι οποίες είναι οι τρεις πιο ευάλωτες περιοχές αναφορικά με τούτη την αρρώστια, σύμφωνα με τα περιστατικά που αναφέρθηκαν το 2014″, ενώ επισημαίνει την απόλυτη ανάγκη να αυξηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για να προστατευθούν οι άνθρωποι που δεν έχουν γνώση επί του ζητήματος, η ενημέρωση είναι το δυνατότερο όπλο στη φαρέτρα μας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο, διαφορετικά θα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για αυτό τον κατήφορο.

Η μόνη λύση είναι τα προϊόντα μειωμένου κινδύνου.

Τον περασμένο Νοέμβριο, δύο επιστήμονες, ο RN Sharan του Τμήματος Βιοχημείας του πανεπιστημίου North-Eastern Hill University (NEHU) και ο M. Siddiqi, ο πρόεδρος του αντικαρκινικού ιδρύματος της Ινδίας είχαν γράψει μια επιστολή προς τον Υπουργό Πρόνοιας, ΄Ένωση Υγείας και Οικογένειας, JP Nadda, καλώντας τον να εξετάσει διαφορετικές πολιτικές που διευκολύνουν τη διακοπή του καπνίσματος, παρέχοντας στους καπνιστές ασφαλής εναλλακτικές λύσεις ενάντια του καπνού, όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα . Υπογράμμισαν ότι 1 εκατομμύριο Ινδοί χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από ετούτη την βλαβερή συνήθεια.

Τα κορυφαία σημεία στο ανθρώπινο σώμα που παρατηρούνται στους άνδρες είναι του πνεύμονα, του στόματος, του προστάτη, του ήπατος και των λεμφωμάτων, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το 81% όλων των περιπτώσεων καρκίνου διαγιγνώσκονται σε άτομα που είναι άνω των 45. «Ο μόνος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας είναι πιο ευαίσθητοι, οφείλεται στην αποικοδόμηση του γενετικού συστήματος των ατόμωνπου εξασθενεί όλο και περισσότερο λόγω της προχωρημένης ηλικίας. Το κλειδί εδώ είναι η έγκαιρη διάγνωση όταν βρίσκονται ακόμη σε νεότερη ηλικιακή ομάδα, γιατί στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι ασθενείς διαγιγνώσκονται μόνο στα προχωρημένα στάδια του καρκίνου», δήλωσε ο Deshmane.

Ενέσιμο ύδωρ για αραίωση των υγρών αναπλήρωσης

Είναι ευκαιρία να επικυρωθεί το e-cig από τις δημόσιες αρχές.

Ο καθηγητής Sharan είχε τονίσει στο παρελθόν πως τα προϊόντα μειωμένου κινδύνου είναι βέβαιο πως εγείρουν ελάχιστες ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια σε σχέση με τους υψηλούς κινδύνους που συνδέονται με τα συμβατικά τσιγάρα, και αν εγκριθεί από την Ινδία, όπου η γενική έλλειψη συνειδητοποίησης συνδέεται άμεσα με το υψηλό ποσοστό καπνιστών , τα οφέλη πού θα αντληθούν για τη χώρα θα είναι ανυπολόγιστα. Προς το παρόν, ο μόνος σοβαρός αντίπαλος για να επιτευχθεί ο στόχος είναι μονάχα ο χρόνος.