Το FOX News χτυπά ευθαρσώς και ανεπαίσχυντα

Το FOX News χτυπά ευθαρσώς και ανεπαίσχυντα το eCigarette, λέγοντας σε ένα πρόσφατο κείμενό πως οι άνθρωποι πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί με αυτό το αμφιλεγόμενο εργαλείο, όσοι το χρησιμοποιούνε τους βλάπτει ανεπανόρθωτα και ανεπιστρεπτί, οπότε η αποφυγή χρήσης μόνο θετικά προτερήματα μπορεί να σας προσφέρει.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως το παρελθόν έγραφε εγκωμιαστικά λόγια για το άτμισμα. Το πιο τρανό παράδειγμα είναι του Greg Gutfeld στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του FOX News, όπου εμφανιζόταν στην τηλεόραση να υπερασπίζει με θέρμη τα Vapor προϊόντα, έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει άμεσα το επιχείρημα πως η τεχνολογία αυτή θα πρέπει να αναγνωριστεί για να σωθούν ζωές, επιτρέποντας στους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα. Ο Gutfeld επίμενε πως απαιτείται να βοηθήσουμε τους vapes και όχι να τους κατακρίνουμε. Επιπλέον ετούτα τα είδη καλό θα είναι να γίνουν άμεσα προσβάσιμα στους ενηλίκους που είναι εξαρτημένοι από τη νικοτίνη.

Συνήθως η FOX News χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά αμφιλεγόμενη πηγή ειδησεογραφίας από τον κόσμο που την γνωρίζει. Ωστόσο, αν καθίσεις και διαβάσεις αρκετά άρθρα από την ιστοσελίδα τους ούτως ώστε να έχεις εμπεριστατωμένη γνώμη περί τίνος πρόκειται, θα διαπιστώσεις μερικές φορές πως η συμπεριφορά του FOX News εριστική και προκαλεί την κοινή γνώμη με ανούσια θέματα που δεν θα έπρεπε καν να βρίσκονται στο επίκεντρο, αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες από τα σοβαρά προβλήματα της χώρας.

Στα social media οι χρήστες λοιδωρούν αυτό το μέσο ενημέρωσης, κατηγορώντας την ότι αρέσκεται να προβαίνει σε πολωτικό κλίμα, τόσο πολύ, που τις περισσότερες φορές που πλέον καταντάει γραφικό. Μία μεγάλη μερίδα πολιτών στην Αμερική πιστεύει ότι η ρητορική πολιτική που ακολουθεί είναι ύποπτη και μονόπλευρη.

Όσον αφορά το τηλεοπτικό κανάλι του σταθμού, εκείνοι που βλέπουν τακτικά FOXNews και μπαίνουν στη διαδικασία να το συγκρίνουν με τα άλλα μεγάλα δίκτυα ειδήσεων (CNN, MSNBC, ABC, CBS, κλπ) παρατηρούν πως τάσσεται ανοιχτά και μονόπλευρα προς τα αριστερά του πολιτικού φάσματος. Φυσικά, αυτό ενισχύει περαιτέρω το ισχυρό πολιτικό χάσμα στο εσωτερικό της Αμερικανικής κοινωνίας και διχάζεται καθημερινώς ακόμη περισσότερο, κυρίως από την ημέρα που εκλέχθηκε για πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στην πραγματικότητα η ενημέρωση που διανέμει στους αναγνώστες της αγγίζει τα όρια του κίτρινου τύπου, εξαναγκάζοντας ακόμη και τους πιο πιστούς της φίλους να στρέφονται στα υπόλοιπα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μερικοί ανεξάρτητοι πεπειραμένοι δημοσιογράφοι την χαρακτηρίζουν ως «φιλελεύθερο μέσο ενημέρωσης», και όσοι γνωρίζουν καλά αυτό τον χώρο όταν δηλώνεις ανοιχτά την πολιτική σου πεποίθηση παύεις αυτόματα να είσαι αμερόληπτος.

Το κοινό του FOX News.

Παρ ‘όλα αυτά, ο μέσος όρος ηλικίας των Αμερικανών που επιλέγουν να πληροφορηθούν από το FOX News είναι στην ηλικία των 68 χρόνωντου και η πλειοψηφία τους είναι πολιτικά συντηρητική, έτσι ώστε να καθίσταται σαφές ότι ίσως να έχει την τάση να συμπεριφέρεται προκατειλημμένα και να διαδίδει δογματικές ιστορίες.

Δυστυχώς, παρόλη την κακή επιρροή που ασκεί, κατάφερε να γίνει ευρέως δεκτή ως μία από τις πιο αξιόπιστες πηγές της Αμερικής για την πληροφόρηση των τρεχόντων γεγονότων. Για παράδειγμα, το ανησυχητικό κοινωνικό ζήτημα των βίαιων εγκλημάτων μειώνεται σταθερά σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, αλλά η FOX News τείνει να αναφέρει με τρόπο της ότι οι Αμερικάνικοι δρόμοι είναι πιο επικίνδυνοι από ποτέ.

Διαβάστε  Τι είναι η προπυλενογλυκόλη, (PG) Propylene glycol