Θετικές προβλέψεις για την vaping αγορά το 2017

Θετικές προβλέψεις για την vaping αγορά το 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Tobacco Plus Expo (TPE) μία εθνική έκθεση που σχετίζεται με τον καπνό και πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας την περασμένη εβδομάδα, η καπνοβιομηχανία γνωρίζει υψηλούς ρυθμούς επιβράδυνσης, με ρεκόρ μειωμένων πωλήσεων που δεν έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν, ενώ η βιομηχανία ατμίσματος συνεχίζει να αυξάνεται σταθερά.

Ο Διευθύνων σύμβουλος της Wells Fargo Securities LLC, Bonnie Herzog, ο οποίος είναι υπεύθυνος ερευνών για τα ποτά και τον καπνό για την προαναφερόμενη εταιρεία, υπολογίζει ότι οι συντελεστές επιβράδυνσης των καπνοβιομηχανιών ανέρχονται περίπου στο 2,5 τοις εκατό από το 2% που ήταν για το 2016, ενώ για το 2017 εκτιμά ότι θα φτάσει στο 3,5 τοις εκατό. Η βιομηχανία μας βρίσκεται σε πρωτοφανή και κοσμική πτώση, δήλωσε κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην έκθεση.

Αναφερόμενος στην Phillip Morris International (PMI) και την British American Tobacco (BAT), τόνισε ότι ούτε και αυτοί οι δύο τεράστιοι κολοσσοί να αντέχουν την τόσο τεράστια κατρακύλα που έχουν πάρει τα πράγματα, άλλωστε δεν τους έχουν μείνει πολλές επιλογές για να αποφύγουν χειρότερο στραπάτσο μελλοντικά, καθώς οι πωλήσεις τσιγάρων παραμένουν σε παρακμή, η μόνη τους ελπίδα πλέον εναποτίθεται στα heatsticks και την εξαγορά επώνυμων brand names στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Ο τομέας του vaping φαίνεται πιο σταθερός.

Καθώς η συζήτηση στράφηκε προς το άτμισμα επισημάνθηκε ότι αυτή η βιομηχανία επεκτείνεται περαιτέρω όλο και πιο ανοδικά, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, χωρίς οι κατασκευαστές να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για να επιτευχθεί ετούτος ο στόχος, επιπλέον τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν στέκονται στο γεγονός ότι είναι απλά προϊόντα μειωμένου κινδύνου (RRPs), αλλά εξελίσσονται μέρα με τη μέρα προσφέροντας στον καταναλωτή κάτι καινούργιο, οπότε τα άτομα που τα χρησιμοποιούν φαίνεται να είναι ικανοποιημένα και αυτό τους κάνει να μην αναζητούν καινούργιους τρόπους διαφυγής από το eCigarette.

Σύμφωνα με το Herzog η γενική στάση των καταναλωτών απέναντι στο είδος αυτό εξακολουθεί να είναι θερμή και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πρόσκαιρη. H μόνη σοβαρή απειλή που μπορεί να διαβάλλει τα μελλοντικά τους σχέδια είναι οι αυστηροί κανονισμοί από τον FDA, διότι οι λιανοπωλητές νιώθουν τη θηλιά στο λαιμό τους. Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες που του επιβάλλει ο οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων το άτμισμα συνεχίζει να γνωρίζει ανάπτυξη. Ο Herzog προβλέπει κέρδη για τον κλάδο σε πωλήσεις μέχρι 4,4 δις $ μέχρι το 2017, από $ 4.1 που ήταν το 2016, και μέχρι $ 10 δις μέχρι το 2020.

Κινήσεις αντιπερισπασμού.

Όπως καταλαβαίνετε αγαπητοί μου φίλοι, οι καπνοβιομηχανίες δεν σκοπεύουν να τα παρατήσουν και να μένουν άπραγοι βλέποντας τον αργό θάνατο τους, είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να τα παρατήσουν στη μέση του ωκεανού, άλλωστε η οικονομική ευχέρεια που διαθέτουν είναι τόσο μεγάλη που μπορούν να αντέξουν ζημιάς μιας ολόκληρης δεκαετίας, μειώνοντας απλά τα έξοδα και απολύοντας περιττό εργατικό προσωπικό, είναι η γνωστή συνταγή που ακολουθούν όλες οι κερδοφόρες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.
Μία θεωρία που συζητιέται κάτω από το τραπέζι, όμως έχει αρκετή δόση αλήθειας, είναι ότι το κάπνισμα δεν πρόκειται να απαγορευτεί ποτέ, επειδή είναι η κύρια πηγή εσόδων φορολογίας για όλα τα κράτη αναμφισβήτητα προσφέρουν τα μέγιστα. Από την άλλη πλευρά οι καπνιστές απανταχού της γης δεν είναι διατεθειμένοι να ξεμπλέξουν μόνιμα από το smoking, βλέπεις η εξάρτηση και εθισμός υπερβαίνει την λογική, ακόμη κι αν η τιμή ενός πακέτου φτάσει σε δυσθεώρητα νούμερα ή να τους επιτραπεί μία μέρα να καπνίζουν μόνο στο σπίτι τους.