Τελικά η Αυστραλία απέρριψε το αίτημα να αλλάξει την τρέχουσα

Τελικά η Αυστραλία απέρριψε το αίτημα να αλλάξει την τρέχουσα κατάσταση αναφορικά με τη νικοτίνη ούτως ώστε οι χρήστες να μπορούν να την χρησιμοποιούν ελεύθερα στα υγρά αναπλήρωσης. Υπεύθυνη για αυτήν την απόφαση είναι η Αρχή Διαχείρισης Θεραπευτικών Αγαθών «Therapeutic Goods Administration (TGA)»

Τον περασμένο Αύγουστο, η New Nicotine Alliance (NNA) η οποία είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει τις στρατηγικές μείωσης της βλάβης του καπνού, ήταν μεταξύ εκείνων που υπέβαλαν προτάσεις στο TGA να αφαιρέσει από την λίστα των δηλητηρίων τις συγκεντρώσεις νικοτίνης κάτω του 3,6%. Ετούτη η κίνηση επιτρέψει στους vapers να προβαίνουν σε νόμιμη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων και όχι να ποινικοποιούνται, πόσο μάλλον όταν αφορά τη διακοπή του καπνίσματος, ουσιαστικά είναι σαν να λένε στους ατμιστές οδεύετε προς “λάθος δρόμο”.

Επιπλέον, πολλοί ερευνητές και ακαδημαϊκοί έσπευσαν να συμπαρασταθούν την έκκληση του ΝΝΑ, μεταξύ των οποίων ο κορυφαίος ερευνητής Ron Borland του αντικαρκινικού συμβουλίου της Αυστραλίας (Cancer Council). Οι οποίοι προέβαλαν σθεναρή αντίσταση σε τούτη την παράλογη διενέργεια που δεν οδηγεί πουθενά, και πρακτικά δεν δεν ωφελεί το κοινό καλό της πατρίδας, παρά μόνο τα βρώμικα πολιτικά παιχνίδια που στρέφονται εναντίον των πολιτών.

Η νικοτίνη θεωρείται δηλητήριο, ακόμη και σε μικρές ποσότητες.

Δυστυχώς για εκείνους που επιθυμούν να μεταβούν στο άττμισμα σε μια προσπάθεια διακόψουν το κάπνισμα, η ενδιάμεση συμφωνία της περασμένης Πέμπτης έβαλε ταφόπλακα στα όνειρά τους, επειδή η ρυθμιστική αρχή αποφάσισε τελεσίδικα και αμετάκλητα ότι η παρούσα απαγόρευση της νικοτίνης θα μείνει ως έχει. Μεταξύ των ανόητων επιχειρημάτων για την υποστήριξη της απόφασης ήταν ο ισχυρισμός ότι η άρση της απαγόρευσης θα μπορούσε να οδηγήσει τον κόσμο αναπάντεχα στο κάπνισμα και να επηρεάσει άμεσα την ορθή λειτουργία ελέγχου του καπνού με αρνητικό τρόπο.

Από την άλλη πλευρά, μία μεγάλη ομάδα γιατρών μιλά ανοιχτά για το συγκεκριμένο ζήτημα και επισημαίνει ότι η τρέχουσα απαγόρευση θα χρησιμεύσει μόνο για να διαιωνίσει τις σημερινές υγειονομικές κρίσεις που επέφερε το smoking. «Όταν κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος οδήγησε μαθηματικά προς τον γκρεμό, τυπικά θα υπάρξουν περισσότερες δυνητικές ασθένειες και θάνατοι, αφού η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει τα προληπτικά μέτρα που προσφέρει το e-cigarette» είπε ο Δρ Alex Wodak, πρόεδρος του Ιδρύματος φαρμακευτικής μεταρρύθμισης της Αυστραλίας, προσθέτοντας, “Σίγουρα αρκετοί από εμάς τους σώφρονες ανθρώπους θα ήθελαν να δουν ένα βαρύ καπνιστή να σταματάει οριστικά αυτή την βλαβερή συνήθεια μέσω του eCig, ούτως ώστε να προστατεύσει την πολύτιμη υγεία του.

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες στην ιστοσελίδα ειδήσεων 9news είπε ότι το TGA προωθεί λανθασμένες ενέργειες, διότι η νικοτίνη που χρησιμοποιείται από τις ατμιστικές συσκευές ωθούν τους χρήστες σε περαιτέρω εξάρτηση και όχι σε απεξάρτηση από τη nicotine, παραπέμποντας τον κόσμο να δει τη συμπεριφορά των ΗΠΑ, η οποία πιστεύει ότι τα vape προϊόντα μπορούν να ενεργούν ως πύλη για το κάπνισμα στους νέους ενήλικες. Δυστυχώς, αυτή η επιπόλαια θεωρία έχει διαψευστεί πολλάκις, αλλά οι κατήγοροι του ατμίσματος ενστερνίζονται αυτήν την άποψη επειδή ακούγεται πολύ όμορφα στα αυτιά του κόσμου.

Ετούτη η δόλια επιμονή είναι ένα σαφές παράδειγμα της επιζήμιας διάδοσης εσφαλμένων πληροφοριών στους πολίτες των ανεπτυγμένων χωρών που τους παραμυθιάζουν με κονσερβοποιημένα στοιχεία και και έχουν το θράσος να ισχυρίζονται πως είναι απλά αποδείξεις.