Ταινία μικρού μήκους για το eCig από την ΝΝΑ και την NCSCT

Ταινία μικρού μήκους για το eCig από την ΝΝΑ και την NCSCT. Η έναρξη μιας κοινής συνεργασίας από δύο σημαντικές οργανώσεις κατά του καπνίσματος, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ένα φιλμάκι 6 λεπτών για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη, επιδιώκοντας να εμπνεύσουν και να ενθαρρύνουν τους καπνιστές να προβούν σε διακοπή της βλαβερής συνήθειας τους.

Αρχικά ας εξηγήσουμε τι εστί η κάθε οργάνωση και μετέπειτα ας μπούμε στο ζουμί της υπόθεσης, η NCSCT (Εθνικό Κέντρο Κατάρτισης για την διακοπή του καπνίσματος ) και η ΝΝΑ (είναι ο υποστηρικτής της νικοτίνης ως βοηθητικό εργαλείο), έχουν κυκλοφορήσει αρκετές ταινίες μικρού μήκους το τελευταίο έτος για τους καπνιστές που έχουν κάνει με επιτυχία τη μετάβαση στο vaping.

Η παρούσα στρατηγική θεωρείται επανάσταση για τη δημόσια υγεία.

Πολλοί ειδικοί σε θέματα υγείας έχουν μιλήσει με κολακευτικά σχόλια για την πρωτοβουλία που πήραν αυτές οι δύο οργανώσεις, διότι κατάφεραν να επιτύχουν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που δεν θα περάσει απαρατήρητο από κανένα ενδιαφερόμενο που σχετίζεται με το αντικείμενο του ατμίσματος ή του καπνίσματος.

Ο Δικηγόρος και υπέρμαχος της δημόσιας υγείας, ο David Sweanor είπε ότι αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για την ενδυνάμωση του κοινού μέσω της διάδοσης των πληροφοριών. Επιπλέον τόνισε πως τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε κάποια αντίστοιχη διενέργεια και ο καπνιστικός πληθυσμός ζούσε μονίμως στο περιθώριο χωρίς να τους δίνει κανείς σημασία, ευτυχώς σήμερα, λόγω της δυναμικότητας του ηλεκτρονικού τσιγάρου, το οποίο βοήθησε να ξεπεραστούν σύντομα οι παλιές κακές εποχές και όλοι να αγναντέψουμε καινούργιους ορίζοντες τους οποίους αγνοούσαμε μέχρι πρόσφατα.

Επίσης ο προαναφερόμενος δίνει τρομερή έμφαση στην ενθάρρυνση των ανθρώπων που επιθυμούν να πάρουν τον έλεγχο της υγείας τους, στα χέρια τους. Βλέπεις, τα εθισμένα άτομα στον καπνό είναι τόσο τυφλωμένα από τον εθισμό τους στο κάπνισμα, που δεν έχουν καθαρή διαύγεια του νου ούτως ώστε να διακρίνουν τα αυτονόητα και ότι υπάρχει κάτι παραπέρα από αυτό που ζούνε.

Φανταστείτε αν οι καπνιστές σε όλο τον κόσμο έιχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν την αληθινή πληροφόρηση σχετικά με τους κινδύνους και τη διαθεσιμότητα των ατμιστικών προϊόντων ή των υπηρεσιών που θα τους επιτρέψει να δράσουν διαφορετικά από ότι έπρατταν μέχρι τώρα. Καθώς κοιτάζω αυτό το βίντεο παρατηρώ μία επανάσταση για τη δημόσια υγεία και δεν είναι καθόλου υπερβολή, δήλωσε ο Sweanor.

Η εξάπλωση της παραπληροφόρησης σχετικά με το vaping έχει προκαλέσει σημαντική βλάβη στον κλάδο μας. Οι αβάσιμες θεωρίες, όπως αυτή που υποστηρίζει ότι το eCigarette μπορεί να δράσει ως «πύλη» για το κάπνισμα, έχει εξαπλωθεί σαν φωτιά ανά την υφήλιο και δεν εξυπηρετεί καθόλου τους καπνιστές να εξετάσουν σωστά τα υπάρχοντα δεδομένα, επίσης επηρέασαν άμεσα πολλούς νομοθέτες επιβάλλοντας σκληρούς κανονισμούς.

Η ανάγκη για αξιόπιστες πληροφορίες.

Τέτοιου είδους παρεμβάσεις, όπως η παραγωγή ταινιών, δίνουν το έναυσμα να ματαιώσουν τις κακές προθέσεις των επιτήδειων, ακόμη κι αν δεν κατορθώσει να επιτευχθεί το συγκεκριμένο επιχείρημα, σίγουρα θα έχει ελαχιστοποίηση τη ζημιά που προκάλεσαν οι δημόσιες αρχές με τις αποφάσεις τους. Καθώς ο κόσμος ανοίγει τα αυτιά του και τα μάτια του για να μάθει όσα του κρύβουν τόσα χρόνια ανεύθυνα οι κυβερνήσεις, θα υλοποιείται κάθε φορά ένα μικρό θετικό βήμα για το μέλλον.