Σιγά σιγά ξεδιαλύνονται οι απορίες αναφορικά με τις συγκεχυμένες

Σιγά σιγά ξεδιαλύνονται οι απορίες αναφορικά με τις συγκεχυμένες απόψεις για την επιστημονική κοινότητα σχετικά με το vape, όσοι καλοθελητές παρουσιάζουν πως είναι μπερδεμένα τα πράγματα, μάλλον δεν ξέρουν τι τους γίνεται και επιδιώκουν φανερά την αναστάτωση της κοινής γνώμης ή όντως ετούτα τα άτομα είναι ακατάλληλα για να υπηρετούν την ιατρική κοινότητα.

Πριν λίγο καιρό συμφωνήθηκε να ξεκινήσει μία σπουδαία μελέτη η οποία χρηματοδοτήθηκε εξαρχής από το Cancer Research UK, στοχεύοντας να επιλύσει τη συσχέτιση μεταξύ των χρηστών του ηλεκτρονικού τσιγάρου και τα μόνιμα ποσοστά επιτυχίας διακοπής του καπνίσματος.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου University of East Anglia (UEA) του τμήματος της ιατρικής σχολής του Νόριτς αναζητά ανθρώπους που έχουν χρησιμοποιήσει τα vaping προϊόντα, προκειμένου να σταματήσουν το κάπνισμα, τόσο εκείνων που είτε έχουν εγκαταλείψει επιτυχώς το smoke ή όσους δεν κατάφεραν και επανήλθαν πάλι πίσω στο κάπνισμα. Ετούτη η προοπτική θα σας βοηθήσει να γίνει ορθότερα ο προσδιορισμόςτης αποτελεσματικότητας των ατμιστικών ειδών για την πλήρη απεξάρτηση από τον καπνό, έτσι ώστε οι μελλοντικές πρωτοβουλίες των εμπειρογνωμόνων γιατρών που θα συμβουλεύουν τους καπνιστές να είναι άρτια διαμορφωμένες και να βασίζονται στην αλήθεια.

Το κάπνισμα παραμένει η κύρια αποτρέψιμη αιτία θανάτου σε όλο τον κόσμο, και μέχρι τα δύο τρίτα των μακροχρόνιων καπνιστών θα πεθάνουν από τη νόσο που σχετίζεται με το smoking.» , Δήλωσε ο Δρ Caitlin Notley από την Ιατρική Σχολή UEA του Νόριτς, προσθέτοντας “Αλλά ο κίνδυνος μπορεί να μειωθεί σημαντικά κατά τη διακοπή ή το μετέπειτα διάστημα που θα είναι πλήρως απεξαρτημένος ο χρήστης. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των ανθρώπων που έχουν χρησιμοποιήσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πιο αποτελεσματικά στο απώτερο μέλλον.

Ενέσιμο ύδωρ για αραίωση των υγρών αναπλήρωσης

Δεν υπάρχουν διλήμματα, μόνο ξεκάθαρες απαντήσεις.

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στην ιστοσελίδα του ΝΝΑ (New Nicotine Alliance), το 90% των καπνιστών που προσπαθούν να σταματήσουν τη θανατηφόρα συνήθεια, καταλήγουν αναπάντεχα να ξαναγυρίζουν πίσω. Ο Δρ Notley επεσήμανε ότι αν και τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι εξίσου δραστικά, βάσει σύγκρισης, με τις υπόλοιπες υπαρκτές θεραπείες υποκατάστασης της νικοτίνης (NRTs), που βοηθούν τους καπνιστές να το σταματήσουν, προς το παρόν δεν έχουμε επαρκείς πληροφορίες ακόμα σχετικά με την κατάσταση της υποτροπής των ατμιστών.

Αυτή η μελέτη θα μας παρέχει τα αναγκαία ποιοτικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση του e-cigarette σε σχέση με υποτροπή του καπνίσματος. Αυτό είναι απαραίτητο για να ενημερώσει τη μελλοντική ανάπτυξη των παρεμβάσεων πρόληψης υποτροπής του καπνίσματος που βασίζεται στο eCig. Τα ευρήματά μας, θα εξυπηρετήσουν άμεσα τις συστάσεις πολιτικής και πρακτικής, ιδίως όσον αφορά τις συμβουλευτικές υπηρεσίες από μεριάς των ιατρών προς τους ασθενείς οι οποίοι είναι εθισμένοι στα καπνικά είδη με τον καλύτερο τρόπο και χωρίς αναστολές που πιθανόν να περιτριγυρίζονται από αβεβαιότητα, Κατέληξε ο Δρ Notley.

Πρόσκληση για τους συμμετέχοντες.

Όσοι ενδιαφέρονται να είναι μέρος αυτής της έρευνας μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από πολλές διαθέσιμες επιλογές, όπως online συνέντευξη μέσω διαδικτύου, μέσω τηλεφώνου ή αυτοπροσώπως, και θα τους ζητηθούν να απαντήσουν σε ένα ευρύ ερωτηματολόγιο σχετικά με τις εμπειρίες τους και τα αποτελέσματα σε σχέση με τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων για να σταματήσουν το κάπνισμα. Τυχόν συμμετέχοντες οι οποίοι σήμερα προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα μέσω ατμίσματος και χρειάζονται υποστήριξη μπορούν να καλούν στο 0800 0854 113. Ενώ όσοι επιθυμούν να είναι μέρος της έρευνας μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δρ Emma Ward με email στο emma.ward@uea.ac.uk ή καλώντας στο 01603 59230 ή μέσω γραπτών μηνυμάτων 07765 072527, ή στην επίσημη ηλεκτρονική έκδοση της μελέτης www.uea.ac.uk/medicine/research/addiction .