Προς το παρόν, το ενωτικό κλίμα και η σύμπνοια είναι εκείνα

Προς το παρόν, το ενωτικό κλίμα και η σύμπνοια είναι εκείνα που χρειαζόμαστε για να μας ωθήσουν προς ένα ευοίωνο μέλλον για το άτμισμα. Όσοι δεν σκοπεύετε να συνεισφέρετε στον τομέα μας, τουλάχιστον μην προκαλείτε προβλήματα.

Είναι προτιμότερο να είμαστε λίγα μέλη και σωστά στην Κοινότητα Ελλήνων Ατμιστών, παρά να υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άτομα που θα προκαλούν μονίμως μιζέρια για να ικανοποιήσουν τους μικροεγωισμούς τους με ακραίες και φαιδρές διαμάχες. Πρωτίστως πρέπει να κατανοήσουμε πως όλοι μεταξύ μας έχουμε τον ίδιο σκοπό, δηλαδή να αποδοθούν τα καίσαρης του καίσαρα και κατ’ επέκταση το αντικείμενο του ατμίσματος να εκτιμηθεί από την κοινωνία ως ένα εργαλείο κατά της διακοπής του καπνίσματος.

Είναι γνωστό τοις πάσι πως οι ατμιστές στην Ελλάδα θεωρούνται ως ένα κυνηγημένο είδος που η κυβέρνηση φρόντισε να μας κατατάξει σε τούτη την κατηγορία, νομίζω δεν έχει να κάνει με το κομματικό σκέλος της υπόθεσης, αλλά βάσει εντολών που δέχεται από την ευρωπαϊκή ένωση, η οποία είναι ξεκάθαρη στο τι επιδιώκει να κάνει. Αν ετούτη τη στιγμή σαν vaper αισθάνεσαι κατατρεγμένος, τότε σε πληροφορώ σε ένα χρόνο από τώρα θα βρίσκεσαι σε δυσχερέστερη θέση, απλά σου παραθέτω το παράδειγμα πως κάθε πέρσι και καλύτερα.

Να έχεις στο νου σου πως ο χρόνος δεν κυλάει υπέρ μας, τουναντίον πρέπει να βιαστούμε για να βρεθούμε μέσα στις εξελίξεις και τις αποφάσεις. Οφείλουμε να αποβάλουμε την κακή νοοτροπία για χάρη του συνόλου, αν στο τέλος δεν τα καταφέρουμε γιατί μας νίκησαν, τότε θα είμαστε σίγουροι πως χάσαμε μεν, αλλά έχουμε δώσει ψυχή και σώμα για τον αγώνα δε. Όμως το να αφανιστούμε αμαχητί, χωρίς να αγωνιστούμε για τα κεκτημένα μας, τότε αυτό δεν το θέλει ούτε ο θεός.

Αν πάλι ορισμένοι από εσάς έχετε την αστεία εντύπωση πως η τύχη θα μεριμνήσει για τα συμφέροντά μας, τότε μάλλον στερείται σοβαρότητας, και πιθανόν να προκαλέσουμε θυμηδία στο κοινό που θα μας παρακολουθεί. Έχουμε χρέος να παλέψουμε μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μας, αν στο τέλος αφανιστεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο από προσώπου γης, πιθανόν να είμαστε αναγκασμένοι να γυρίσουμε πίσω στο κάπνισμα, εκτός αν κάποιοι απεξαρτηθούν τελείως από τη νικοτίνη και γλιτώσουν που τους το εύχομαι ολόψυχα.

Είναι αναγκαίο να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων και τα άτομα τους διοικητικού συμβουλίου που θα εκπροσωπήσουν την κοινότητα ελλήνων ατμιστών να έχουν τσαγανό και περίσσεια αντοχή, ούτως ώστε να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο που θα αναλάβουν. Μην βιαστείτε από την πρώτη μέρα να τους κατακρίνετε, αλλά δώστε τους ένα μικρό χρονικό περιθώριο προσαρμογής, βέβαια μετά από κει θα είναι υπόλογοι για κάθε αποτυχία, όπως και θα τους επιβραβεύσουμε σε κάθε επιτυχία.

Η μόνη πτυχή που δεν πρέπει να υπάρξει επουδενί είναι εκείνης της ανθρωποφαγίας, διότι στη χώρα μας η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να το δείχνει, εν ολίγοις όλα γίνονται για το θεαθήναι και το φαίνεσθαι, άραγε όλα ετούτα συμβαίνουν μήπως γιατί είμαστε λιγάκι επιφανειακοί σαν άνθρωποι; αν ναι, τότε χρειάζεται επειγόντως αναθεώρηση των σκέψεών μας, γιατί προφανώς κάτι δεν κάνουμε καλά και εσύ που διαβάζεις τώρα το άρθρο μην εξαιρείς τον εαυτό σου από το υπόλοιπο σύνολο, πιστεύοντας πως είσαι κάτι εκλεκτό και ιδιαίτερο.