Πισώπλατη μαχαιριά από τον επίτροπο της ΕΕ για θέματα Υγείας

Πισώπλατη μαχαιριά από τον επίτροπο της ΕΕ για θέματα Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Vytenis Andriukaitis, ο οποίος βγάζει χολή απέναντι στο e-cigarette, υποστηρίζοντας παράλογα πράγματα που δεν υφίστανται, και για να μην διακινδυνεύσει τη θέση του, αναφέρει στο τέλος πως είναι η προσωπική του άποψη.

Εδώ το μείζον ερώτημα είναι, αν μπορεί κάποιος που κατέχει τόσο σπουδαία πόστο να επεμβαίνει σε τόσο λεπτά ζητήματα και να λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι; βέβαια εμείς είμαστε υπέρ της ελευθερίας του λόγου, αλλά οι δηλώσεις των ανώτατων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλεται να συνοδεύονται από μετριοπάθεια και συνοχή, οτιδήποτε διαφορετικό που δυναμιτίζει το κλίμα είναι εις βάρος των ευρωπαίων πολιτών.

Μάλλον ο προαναφερόμενος κύριος νομίζει ότι ορίστηκε τιμωρός και οφείλει να επιπλήξει διάφορες περιστάσεις που τον ενοχλούν. Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη για να καταλάβετε το μέγεθος της ανοησίας. Ο Vytenis Andriukaitis μίλησε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Euractiv, η οποία ασχολείται με θεματολογία τα δρώμενα της European Union, όταν κάποια στιγμή η συζήτηση έφτασε στο άτμισμα, άρχισε να γίνεται καυστικός και να εκφέρει ακραίες απόψεις, δηλαδή, αντέδρασε έντονα, λέγοντας: “Είμαι εναντίον του eCig, διότι διαφημίζεται ως ένα μοδάτος τρόπος ζωής και κατά συνέπεια προσελκύει τη νεολαία να εισέλθει σε αυτό τον απαράδεκτο χώρο.

Μήπως ο Ευρωπαίος επίτροπος είναι προκατειλημμένος;

Συνεχίζει λέγοντας: Η δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας δεν θα αρχίσουν το κάπνισμα και θα κάνω ό,τι μπορώ για να αποφευχθεί ετούτη η κατάσταση, και δεν είναι απλά λόγια του αέρα, είναι οι βασικές μου πεποιθήσεις τις οποίες κρατώ και διαφυλάσσω σαν κόρη οφθαλμού. Ο επικεφαλής της υγείας στην ΕΕ πρόσθεσε, ότι όπως και άλλα προϊόντα καπνού, οι επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό που οφείλονται στο e-cigarette θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά.

Επιπλέον επικαλέστηκε τη νέα νομοθεσία της ΕΕ, η οποία προβλέπει ειδικές προδιαγραφές ασφάλειας για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Θα πρέπει επίσης να διαθέτουν μία σαφής προειδοποίηση για τις βλαβερές τους ιδιότητες. Αν τα προϊόντα αυτά πωλούνται για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα, τότε αυτό θα γίνει μονάχα με το σωστό τρόπο και η κατανάλωση τους θα πρέπει να ακολουθείται από μία ξεκάθαρη οδηγία που θα τονίζει ρητά ποια θα είναι η συνιστώμενη χρήση.

Εμείς οι αρμόδιοι πρέπει να φυλάμε θερμοπύλες.

Παραδόξως αυτοχαρακτηρίζεται ως προστάτης, νομίζοντας πώς θα προστατεύσει τον κόσμο, όμως αφού έχει τόσο αγνές προθέσεις προς τους Ευρωπαίους πολίτες γιατί παραμερίζει το ζήτημα του αλκοολισμού, ποιος είναι ο λόγος που αγνοεί σκόπιμα ότι η πλειοψηφία των εφήβων έχει άμεση πρόσβαση στα αλκοολούχα ποτά, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι δεν γνωρίζει, λογικό δεν είναι ότι είναι υποχρεωμένος να το μάθει;

Αφού πιστεύει ότι είναι ένας τόσο ευσυνείδητος πολιτικός, δεν του επιτρέπεται να αντιμετωπίζει τις περιστάσεις με δύο μέτρα και δύο σταθμά, εκτός αν η πολιτική αναλγησία κωφεύει ενάντια στα προβλήματα, και οπωσδήποτε δεν είναι προς τιμήν τους. Ένα μεγάλο ποσοστό των χωρών της Βόρειας Ευρώπης μεθοκοπάει καθημερινώς και για μία περίεργη σύμπτωση βρίσκεται συνεχώς με ένα μπουκάλι μπύρα στο χέρι, όπως για παράδειγμα οι Άγγλοι, τυχαίο; δεν νομίζω. Οπότε πρώτα ας κοιτάξουν τα του οίκου τους και έπειτα ας μας κουνήσουν το δάχτυλο, προσκομίζοντας τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία για το λόγο του αληθές.