Όταν κοιτάζεις τη ζωή από την κλειδαρότρυπα

Όταν κοιτάζεις τη ζωή από την κλειδαρότρυπα και παραμένεις αμέτοχος στα γεγονότα που αφορούν τη ζωή σου, τότε αποφασίζουν οι άλλοι για σένα χωρίς εσένα. Όποιος ψάξει να βρει το ηθικό δίδαγμα της υπόθεσης νομίζω ότι θα διαπιστώσει τα αυτονόητα, δηλαδή, έφτασε η μέρα να σηκωθούμε από τον καναπέ και να γίνουμε ενεργοί πολίτες, παραμερίζοντας το παλιό κακό παρελθόν μας που μας τραβάει συνεχώς πίσω, τιμωρώντας τις επόμενες γενιές με τα δικά μας λάθη.

Στην ατμιστική κοινωνία τέτοιου είδους παρασπονδίες δεν συγχωρούνται, διότι όπως είναι γνωστό τα ψωμιά μας είναι μετρημένα, κι αν κάνουμε ορισμένες παραχωρήσεις που τις έχουμε κερδίσει με το σπαθί μας, τότε μάλλον ίσως είναι δύσκολο να ξανακερδηθούν και να επανέλθει η τάξη στους προηγούμενους παλιούς καλούς καιρούς.

Επειδή είμαστε αρκετά νοήμων άνθρωποι απαγορεύεται να τρέφουμε αυταπάτες και να παραμυθιαζόμαστε πως θα έρθει μία νεράιδα η οποία θα διορθώσει μονομιάς ότι στραβό υπάρχει στο διάβα μας, είναι άδικο να κοιμόμαστε όρθιοι και να πληρώνουμε ξενοδοχείο. Το λόμπι καπνού είναι αποφασισμένος να μην παραδώσει τα όπλα και ουσιαστικά ο μόνος δυνατός αντίπαλος που τον διαβάλλει συνεχώς είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο που το απειλεί με άμεση εξαφάνιση, βλέπεις οι καιροί αλλάζουν όχι όμως η απαράδεκτη συμπεριφορά, αν θέλεις να επιβιώσεις πρέπει να μάχεσαι μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός σου.

Όσοι σου χρυσώνουν το χάπι με ψέματα και ψευδαισθήσεις είσαι υποχρεωμένος να αντιταχθείς και να συμπεριφερθείς όπως αξίζει σε ένα νικητή. Το άτμισμα δεν είναι μία μόδα που την ακολουθούμε για να δείξουμε πως είμαστε μοδάτοι, δεν αντιλέγω, η τεχνολογία στον τομέα μας ακολουθεί τους ρυθμούς τεράστιας ανάπτυξης και κατ’ επέκταση η εμφάνιση των προϊόντων είναι συνώνυμη με την καλλιτεχνία, αλλά ετούτα τα σημεία δεν πρέπει να μας απασχολούν, ούτε να τα συμμεριζόμαστε, διότι το περιτύλιγμα δεν έχει απολύτως καμία σημασία, παρά μόνο το εσωτερικό που είναι και η ουσία.

Είμαι πεπεισμένος πως εμείς οι ατμιστές δεν είμαστε καθόλου επιφανειακά άτομα, αν συνέβαινε αυτό θα ήταν και το τέλος μας, έχουμε πολλά να δώσουμε και να πάρουμε από το eCigarette, δεν είναι λόγια του αέρα, είναι αληθινή διάσταση που εμείς μπορεί να μην τη βλέπουμε προς το παρόν, όμως είναι στο χέρι μας να την διαμορφώσουμε και να την πλάσουμε ανάλογα με τα μέτρα που εμείς επιθυμούμε.

Στην σημερινή Ελλάδα που είναι τόσο πληγωμένη, οι πολίτες έχουν αναπτυχθεί στη μιζέρια τους, λέτε να φταίνε πάντα οι εξωτερικοί παράγοντες; νομίζω ότι μας αναλογεί ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης, αν επιρρίπτουμε ευθύνες στους υπόλοιπους θα γίνουμε απλά επικριτές το οποίο δεν συνεισφέρει σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου που ζούμε, δεν γίνεται να παρακαλάμε να μας λυπηθούν, τέτοια νοοτροπία δεν ταιριάζειστην Ελληνική φάρα.

Εμείς είμαστε που διδάξαμε τον πολιτισμό σε όλο τον πλανήτη, εμείς είμαστε εκείνοι που αγαπούμε τους συνανθρώπους μας και κατανοούμε την διαφορετικότητα, δεν υπάρχει λόγος να μισούμε τους άλλους λαούς, ας γίνουμε εμείς πρώτα καλύτεροι και έπειτα ας τους κουνήσουμε το δάχτυλο. Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, όταν είσαι τυφλωμένος από μίσος βλέπεις μονάχα τη μία μεριά, βέβαια σε αυτό βοηθά και η δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, όμως βρισκόμαστε εδώ για να καταπολεμήσουμε την ρίζα του κακού.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες κερδοσκοπούν κατά των καπνιστών