Ολόκληρο χωριό προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει μία επιχείρηση

Ολόκληρο χωριό προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει μία επιχείρηση ατμίσματος, ούτως ώστε να αντέξει τους παράλογους κανονισμούς που έχει θέσει ο FDA στις ΗΠΑ. Στα μέσα αυτής της εβδομάδας, το διοικητικό συμβούλιο ενός χωριού που ονομάζεται Hartland, συμφώνησε να παρέμβει και να βοηθήσει μια τοπική επιχείρηση για να καταπολεμήσει τις επιπτώσεις που επέφεραν οι σκληροί νόμοι που θέσπισε ο οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων.

Ο Johnson Creek, ήταν ο πρώτος παραγωγός υγρών αναπλήρωσης που εγκαταστάθηκε στην περιοχή τους, ο οποίος μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται στη λιανική και χονδρική πώληση, επιπλέον πουλάει χύμα eLiquid στους πιστούς καταναλωτές του, καθώς προβαίνει και σε διανομή του εμπορεύματος τους στα περισσότερα καταστήματα της χώρας, αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής e-liquid στον κόσμο.

Ωστόσο, ακόμη και αυτή η επιχείρηση βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο από τις ιδιοτροπίες του οργανισμού που έχει βάλει σε περιπέτειες όλη την ατμιστική βιομηχανία της Αμερικής. Οι κανόνες του FDA απαιτούν την εγγραφή κάθε προϊόντος που δημιουργείται, εισάγεται, και κατασκευάζεται μετά τον Φεβρουάριο του 2007, μέχρι τον αύγουστο του 2016, αλλά το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το 2007 και εντεύθεν οι περισσότερες συσκευές δεν είχαν σχεδόν καμία ομοιότητα λειτουργικά με τις σημερινές.

Πρέπει να πληρώσει $ 200 εκατομμύρια στο κράτος για να πάρει την πολυπόθητη άδεια.

Ο Johnson Creek εισήγαγε στην τοπική αγορά πάνω από 200 διαφορετικά υγρά αναπλήρωσης. Ο Πρόεδρος της εταιρείας και chief operating officer, ο Heidi Braun, είπε ότι με κάθε ξεχωριστή εφαρμογή του προϊόντος θα μας κοστίσει ανά μονάδα περίπου $1 εκατομμύρια, δηλαδή η επιχείρηση θα κληθεί να πληρώσει σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια σε υποχρεωτικές αμοιβές για έγκριση άδειας στο δημόσιο, εάν υποβάλει αίτηση για κάθε γεύση.

Το Hartland είναι ένα χωριό στην Waukesha County, του Wisconsin, με πληθυσμό περίπου 9.110 βάσει της απογραφής που πραγματοποιήθηκε το 2010. Ευτυχώς το επταμελές διοικητικό συμβούλιο του χωριού ψήφισε ομόφωνα κατά την εβδομαδιαία συνεδρίασή του να στηρίξει μέχρι τέλους την εταιρεία, εν ολίγοις το χωριό θα βοηθήσει την κατασκευάστρια εταιρεία e-liquid στις διαπραγματεύσεις με τον FDA, ελπίζοντας να ανακουφίσει τις αρνητικές επιπτώσεις των κανονισμών του οργανισμού.

Ο Braun είπε: Είμαστε υπέρ των ρυθμίσεων που θα εξυγιάνει τον χώρο μας, αλλά απαιτούμε να συνοδεύεται από μία συνοχή η οποία θα μας επιτρέψει να σταθούμε στα πόδια μας και όχι να μας καταστρέψει ολοσχερώς οικονομικά, βέβαια μας χαροποιεί το γεγονός που βρίσκεται στο πλευρό μας σύσσωμη όλοι οι κάτοικοι το χωριού, γιατί γνωρίζουν πως προσφέρουμε εργασία στη μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού, οπότε όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι και κρατάμε τον τόπο μας και οδηγούμε τον τόπο μας σε μία σταθερή οικονομική ανάπτυξη που χαρίζει ευημερία στους πολίτες.

Το χωριό κρατάει το μέλλον στα χέρια του.

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε προχθές στη Lake Country Now, είπε ότι η Linda Hansen του συνασπισμού “Electronic Vaping Coalition of America”, είπε ότι η ομοσπονδιακή νομοθεσία επιτρέπει στις τοπικές κυβερνήσεις να παρεμβαίνουν στα συγκεκριμένα ζητήματα, εφόσον οι κανονισμοί και οι νόμοι επηρεάζουν μια επιχείρηση εντός των συνόρων της. Πρόσθεσε ότι αυτά τα παραθυράκια του νόμου έχουν χρησιμοποιηθεί συχνά κατά το παρελθόν και με απόλυτη επιτυχία.

Επειδή γνωρίζουμε όλοι πως το άτμισμα δεν είναι απλά ένα χόμπι, αλλά προσφέρει επί της ουσίας στους καπνιστές και θεωρούμε αντικειμενικά ότι πράττει κοινωνικό λειτούργημα προς αυτήν την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα.