Οι υγιώς σκεπτόμενοι τρομάζουν απο την ασυδοσία του κογκρέσου

Οι υγιώς σκεπτόμενοι τρομάζουν απο την ασυδοσία του κογκρέσου στις ΗΠΑ, επειδή είναι κοινό μυστικό πως τα μέλη που απαρτίζουν αυτόν το θεσμό χρηματοδοτούνται από ύποπτες πλευρές και για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, η διαδικασία προσφοράς χρημάτων σε πολιτικά πρόσωπα θεωρείται απολύτως νόμιμη στην Αμερική.

Όμως το μείζον ζήτημα που απασχολεί τους ατμιστές είναι πως οι καπνοβιομηχανίες πιθανότατα να εκμεταλλευτούν την παρούσα κατάσταση και αν ληφθούν αποφάσεις εις βάρος του τομέα μας, είναι γνωστό τοις πάσι πως δύσκολα θα μπορέσουν να αναστραφούν. Το τρέχον ενδεχόμενο είναι καυτή πατάτα στα χέρια των ντόπιων vapers που αντιλαμβάνονται πως τα περιθώρια στενεύουν και οι καλές μέρες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Βέβαια μερικοί αισιόδοξοι στην ατμιστική κοινότητα ισχυρίζονται πως δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου, και πως ο νυν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής θα πράξει το καθήκον του και δεν θα παρασυρθεί από τις σειρήνες των επιτήδειων, επειδή πολύ απλά έχει ισχυρή προσωπικότητα που δεν ανέχεται παρεμβάσεις στο νομοθετικό πλαίσιο που σκοπεύει να εφαρμόσει, μακάρι να επιβεβαιωθούν αυτές οι φημολογίες για να μπει κάποια μέρα το νερό στο αυλάκι και να δικαιωθεί επιτέλους το eCigaarette που λοιδορείται συνεχώς από τις αντικαπνιστικές οργανώσεις που έβαλαν στόχο να το κατακρημνίσουν από το θρόνο του, και από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής τα έχουν καταφέρει πάρα πολύ καλά.

Πολλοί αισθάνονται αυτή η υποψηφιότητα θα ήταν άσχημα νέα για τα μέλη του Κογκρέσου που τους αρέσει να περνούν τις ευθύνες του ευρείες εξουσίες πάνω σε διοικητικές υπηρεσίες Αυτό το είδος της διακυβέρνησης από το Κογκρέσο είναι απλώς μια στρατηγική για την προστασία των πολιτικών τους φήμη και τα καθίσματα House. Είναι, άλλωστε, εκλεγμένους πολιτικούς αξιωματούχους που υπηρετούν “το λαό”, αποφεύγοντας έτσι διαμάχη που συνδέονται με τα ονόματά τους με κάθε κόστος αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.

Το Κογκρέσο ήταν ανέκαθεν ατίθασο.

Πολλοί υποστηρικτές του ηλεκτρονικού τσιγάρου αισθάνονται ότι τα νέα για τα μέλη του Κογκρέσου αρέσκονται να παίρνουν αποφάσεις, ευθύνες και ευρείες εξουσίες πάνω σε διοικητικές υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα ο οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων και άλλοι οργανισμοί που θα κρίνουν το μέλλον ενός ολόκληρου κλάδου.

Αυτό το είδος της διακυβέρνησης από το Κογκρέσο είναι απλώς μια στρατηγική για την προστασία των πολιτικών που επιδιώκουν να διαφυλάσσουν τη φήμη τους και να παραμένουν στη θέση τους χωρίς να τους αγγίζει κανένας. Άλλωστε, είναι εκλεγμένοι πολιτικοί αξιωματούχοι που υπηρετούν “το λαό”, έτσι κατά κάποιο τρόπο αποφεύγουν τις διαμάχες που θα συνέδεαν τα ονόματά τους με κάθε πολιτικό τίμημα ή κόστος για την καριέρα τους, βλέπεις αν μάθεις τον τρόπο να διαχειρίζεσαι την εξουσία που κατέχεις, τότε σου ανοίγουν όλοι οι δρόμοι διάπλατα και συνεχίζεις ακάθεκτος δίχως να σε σκιάζει κάποια φοβερά.

Υπάρχουν δείγματα διαφθοράς.

Πολλοί πρώην εκλεγμένοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν εμπλακεί σε μεμονωμένα σκάνδαλα στο πρόσφατο παρελθόν και αποκαλύφθηκε ότι σχεδόν το 50-75% των καθημερινών εργασιών τους ήταν ύποπτες. Επίσης τα μέλη του Κογκρέσου έχουν ταυτιστεί ιδεολογικά με την πλούσια κάστα της κοινωνίας και συχνά-πυκνά ζητούν δωρεές από αυτούς για να χρηματοδοτήσουν την επόμενη εκστρατεία τους. Λαμβάνοντας υπόψη ετούτο το γεγονός, οι μόνοι που μπορούν να τους προσφέρουν τεράστια οικονομικά ποσά είναι αναμφισβήτητα οι εταιρείες καπνού, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να τους χαρίσουν γη και ύδωρ, αφού οι ετήσιες οικονομικές απολαβές τους αγγίζουν τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.