Οι τοπικοί νομοθέτες της Χαβάης εξερευνούν ενδελεχώς την ιδέα

Οι τοπικοί νομοθέτες της Χαβάης εξερευνούν ενδελεχώς την ιδέα να θεσπίσουν ένα φόρο επί της χονδρικής πώλησης στα vaping προϊόντα, ο οποίος αναπόφευκτα με τη σειρά του θα αυξήσει τη λιανική τιμή, ως εκ τούτου, αν επιτευχθεί ετούτος ο σκοπός θα αποτρέψει τους καταναλωτές να προβούν στην αγορά αυτών των ειδών και ο τομέας θα γνωρίσει περαιτέρω κάθοδο που πιθανότατα θα είναι μη αναστρέψιμος για τους επιχειρηματίες της πολιτείας.

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε προχθές στο Hawaii News Now,, ανάφερε ότι η Trish La Chica, ο διευθυντής πολιτικής του συνασπισμού χωρίς τσιγάρο στην Χαβάη, αισθάνεται θετικά σχετικά με το φόρο αυτό και πιστεύει ορθώς ότι θα οδηγήσει σε μείωση της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου. “Η αύξηση των φόρων είναι πραγματικά μια δοκιμασμένη και αποτελεσματική στρατηγική, όταν πρόκειται για την παροχή κινήτρων στους χρήστες να σταματήσουν το κάπνισμα” είπε. Ωστόσο, τα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο , όπου ετούτα τα προϊόντα έχουν εγκριθεί ως υποκατάστατο του smoking, δείχνει ότι αυτή η λογική μπορεί να είναι λανθασμένη.

Λιγότερο άτμισμα δεν ισοδυναμεί με λιγότερο κάπνισμα.

Παρά το γεγονός ότι ο La Chica πιστεύει ακράδαντα σε τούτη την τακτική, οι υψηλότερες τιμές θα λειτουργήσουν αντίστροφα προς τους καταναλωτές και όταν το κόστος θα εξισωθεί μεταξύ αυτών των δύο ειδών, θεωρητικά οι επιλογές των χρηστών θα στραφούν προς το πιο εθιστικό μέσο που ονομάζεται καπνός. Επιπλέον, οι πρώην καπνιστές θα επανέλθουν στην προηγούμενη βλαβερή συνήθεια τους, ή ή θα προμηθεύονται τις ατμιστικές συσκευές από τη μαύρη αγορά , όπου είναι ανεξέλεγκτη και ενδεχομένως μη ασφαλείς.

Το Ηνωμένο Βασίλειο που πρωτοτυπεί όπως πάντα άρχισε να δίνει τις ηλεκτρονικές συσκευές στους καπνιστές που επιθυμούν να περιορίσουν τη συνήθεια και παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει επιτυχώς την αιώνια μάστιγα. Η παρούσα κίνηση είχε ως αποτέλεσμα, στην Βρετανία να καταγράφουν τα χαμηλότερα ποσοστά καπνιστών.

Κατατάσσονται ως προϊόντα καπνού, αλλά δεν περιέχουν καπνό.

Όπως αναμενόταν οι vaping επιχειρήσεις στη Χαβάη είναι αντίθετες με το φόρο αυτό, «Δεν ξέρουμε τι πρόκειται να προκαλέσει, αλλά αν αναλογιστούμε τα αποτελέσματα των άλλων πολιτειών της χώρας μας, τότε μας περιμένουν κακά μαντάτα. Είμαστε σθεναρά αντίθετοι σε κάθε φόρο που επιβαρύνει τους πελάτες μας και καταστρέφει την ατμιστική βιομηχανία », δήλωσε ο Scott Rasak ο ιδιοκτήτης της επωνυμίας Volcano Fine Electronic Cigarettes, προσθέτοντας ότι «τα προϊόντα ατμού και τα προϊόντα καπνού είναι εντελώς διαφορετικά».

Αν και ο FDA έχει ρυθμίσει τα προϊόντα ατμίσματος στις ΗΠΑ ως προϊόντα καπνού, ορισμένες πολιτείες, όπως η Χαβάη δεν έχουν εφαρμόσει καμία φορολογική κατάσταση ακόμα. Ένα από τα αρχικά μέτρα που προτάθηκε από τους νομοθέτες της πολιτείας ήταν ένας φόρος του 70%, όμως αργότερα αποφάσισαν να συζητήσουν περαιτέρω το θέμα πριν καταλήξουν σε συμπεράσματα. Από την άλλη πλευρά, φαίνεται να συγκλίνουν περισσότερο στην εφαρμογή του φόρου και όλα τα στοιχεία συνηγορούν πως το τέλος θα επιτευχθεί ο σκοπός τους.

Η τοπική κοινωνία που αρέσκεται στο άτμισμα, διαπιστώνει πως έφτασε η στιγμή να εναντιωθεί στις παράλογες τακτικές των δημοσίων αρχών που υποτίθεται τα κάνουν όλα για να τους προστατεύσουν, αλλά δυστυχώς δεν τους ρώτησε κανείς για ποιο λόγο χρησιμοποιούν το eCigarette, διότι προφανώς δεν το πράττουν από χόμπι, αλλά για να ξεφύγουν από την αιώνια μάστιγα που τους έχει καταστρέψει την υγεία, αν λοιπόν ιθύνοντες δεν συνυπολογίσουν τα υπαρκτά δεδομένα, ίσως να της προξενήσουν μεγαλύτερο κακό, αντί για καλό όπως πιστεύουν.