Οι Τεξανοί νομοθέτες ζητούν απαγόρευση κάτω των 21 ετών στη χρήση

Οι Τεξανοί νομοθέτες ζητούν απαγόρευση κάτω των 21 ετών στη χρήση ατμιστικών ειδών , πιστεύοντας έτσι πως θα προστατευτεί περισσότερο η νεολαία του τόπου τους.

Ένας Τεξανός γερουσιαστής φτιάχνει ένα καινούργιο νομοσχέδιο που απλά θα περιμένει να ψηφιστεί από την πολιτεία του για να ισχύσει, και απ’ ότι λένε ορισμένοι εμπειρογνώμονες του θέματος, πιθανότητα να υπερψηφιστεί πανηγυρικά και θα εφαρμοστεί με συνοπτικές διαδικασίες, απλά ο μόνος αντίπαλος αυτή τη στιγμή είναι ο χρόνος.

Η επιμονή τους να αυξηθεί το νόμιμο όριο ηλικίας του καπνίσματος και του ατμίσματος στα 21 έτη δεν είναι τυχαία, διότι τα πρώτα βήματα ήδη έχουν στην Καλιφόρνια και τη Χαβάη και οι ντόπιοι πολίτες εξέφρασαν ανοιχτά την αντίθεσή τους με την όλη νοοτροπία, επειδή δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρακτικά δεν τους ρώτησε κανένας αν αυτό το μέτρο το βλέπουν θετικά, όφειλαν τουλάχιστον να βάλουν ένα δημοψήφισμα για να διαπιστώσουν οι αρμόδιες αρχές κατά πόσο είναι αποδεκτό το όλο επιχείρημα.

Προς το παρόν οι προαναφερόμενες πολιτείες που θέσπισαν ετούτο το νόμο, οι κάτοικοί τους δηλώνουν αρκετά δυσαρεστημένοι, επειδή καταλύει την ανάπτυξη του εμπορίου και εμποδίζει την κοινή γνώμη να εκφραστεί όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα κράτη. Ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού κόμματος ο Carlos Uresti λέει πως το νομοσχέδιο του θα εμποδίσει το 25% των Τεξανών vapers να προβούν σε αγορά αυτών προϊόντων, και φαίνεται να πιστεύει ότι κάνει το σωστό, όμως αγνοεί ένα σπουδαίο σημείο που είναι αρκετά σημαντικό για την εξέλιξη των πραγμάτων, δηλαδή, την δύναμη του διαδικτύου, πρακτικά ο καθένας μπορεί να αγοράσει οτιδήποτε του αρέσει μέσω του ίντερνετ ακόμη κι αν είναι έφηβος από μία διπλανή πολιτεία, το κόλπο είναι γνωστό και δεν χρειάζεται να μπούμε περαιτέρω σε λεπτομέρειες.

Βρετανία: ένας νέος ατμιστής κάθε 4 λεπτά

Δυστυχώς, φαίνεται το νομοσχέδιο του Uresti να κερδίσει την εύνοια όλων των ομολόγων του και απολαμβάνει έμπρακτα την διακομματική υποστήριξη, ακόμη και οι πολιτικοί του αντίπαλοι (οι Ρεπουμπλικάνοι) δεσμεύτηκαν να το στηρίξουν. Επίσης ένα παρόμοιο νομοσχέδιο έχει εισαχθεί στη βουλή για ψήφιση από τον Donna Howard, ο οποίος είναι ένας άλλος Δημοκρατικός, και απαιτεί υψηλότερο όριο ηλικίας για τους vapers.

Το ότι επιμένουν περισσότερο για το άτμισμα βάζει τον κόσμο σε υποψίες, επειδή δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση. Είναι ανόητο να επιμένεις να χτυπηθεί ένα είδος που είναι οι λιγότερο βλαβερό από κάποιο άλλο που αποδεδειγμένα είναι καταστροφικό και ολέθριο για την υγεία. Επιπλέον, ετούτη η συμπεριφορά έχει διχάσει την κοινωνία, επειδή είναι προφανές πως με την απαγόρευση επιτυγχάνεις άθελά σου τα αντίθετα αποτελέσματα και στο τέλος το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πεισμώσει τους εφήβους και να βρουν άλλη δίοδο για να προμηθευτούν τα αγαπημένα τους προϊόντα.

Ο πρωταρχικός σκοπός είναι να προστατεύσεις τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όσο το δυνατόν γίνεται συνετά, χωρίς να προκαλείς, το Ίδρυμα Λόγος υπέρ της ελευθερίας έχει προειδοποιήσει ότι η τιμωρία των ατμιστών είναι πιθανό να ωθήσει τους ανθρώπους στο κάπνισμα. Ο εκπρόσωπος του ιδρύματος Guy Bentley είπε “ότι η επιβολή του νέου ορίου ηλικίας θα περιορίσει την επιλογή και κατά συνέπεια θα δημιουργήσει μικροπροβλήματα που στο τέλος θα γιγαντωθούν και θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, γιατί όποιος αγνοεί την δύναμη που κατέχει ο πολίτης, τότε δεν είναι άξιος να τους εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο.