Οι Νεοϋορκέζοι πιθανόν να απαγορεύσουν τις εκπτώσεις στο καπνό

Οι Νεοϋορκέζοι πιθανόν να απαγορεύσουν τις εκπτώσεις στο καπνό. Το τελευταίο διάστημα στη Νέα Υόρκη υπάρχει έντονη κινητικότητα γύρω από το ζήτημα και σκοπεύουν να διαφοροποιήσουν τελείως τη θέση τους από το παρελθόν. Συγκεκριμένα μέσω ενός προτεινόμενου πολιτειακού νομοσχεδίου θα απαγορεύσουν τις εκπτώσεις και τα κουπόνια στα καπνικά είδη.

Οι δύο τοπικοί νομοθέτες από το Lower Hudson Valley, οι οποίοι υπέβαλαν το νομοσχέδιο, ο γερουσιαστής David Carlucci και η Shelley Mayer, δήλωσαν ότι στόχος του είναι να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους από το κάπνισμα, στερώντας στους λιανοπωλητές την δυνατότητα να πωλούν τα προϊόντα καπνού σε μειωμένη τιμή. Το νομοσχέδιο θα ισχύει για τα τσιγάρα, τα πούρα, τα ατμιστικά προϊόντα και όλα τα είδη που είναι παρεμφερή ή περιέχουν καπνό.

Ο γερουσιαστής Carlucci, ανέφερε: έχουμε δει πάμπολλες φορές οι τιμές των προϊόντων καπνού να ανεβαίνουν και ταυτόχρονα να μειώνεται η χρήση τους, οπότε η σκέψη μας να αποσυρθούν από το εμπόριο τα εκπτωτικά κουπόνια και οι προσφορές θεωρούμε ότι θα συμβάλει στο μέγιστο στην προσπάθειά μας, να προστατεύσουμε τον κόσμο.

Εάν εφαρμοστεί το νομοσχέδιο δεν θα ισχύει για NRTs όπως οι τσίχλες νικοτίνης, αλλά για άλλη μια φορά οι εκατομμύρια καπνιστές που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για τη διακοπή του καπνίσματος αγνοούνται και ξανά η κρατική μηχανή με την απαράδεκτη συμπεριφορά της, τους τοποθετεί στο περιθώριο. Το νομοσχέδιο αυτό διαμορφώθηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης , το οποίο είχε στόχο να εφαρμοστεί το 2014, μετά τη νίκη στη νομική μάχη με τους κατασκευαστές τσιγάρων και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων.Η Mayer και ο Carlucci πρότειναν για πρώτη φορά αυτό το πολιτειακό νομοσχέδιο το περασμένο έτος, αλλά απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την επιτροπή που επιμελείται του θέματος.

Αν η προτεινόμενη απαγόρευση τελικά περάσει, κάθε λιανοπωλητής που θα συλλαμβάνεται να παραβιάζει τον εκάστοτε νόμο θα βρίσκεται αντιμέτωπος με το πρόστιμο των χιλίων δολαρίων, και αν πιαστεί για δεύτερη φορά θα είναι υποχρεωμένος να πληρώσει $ 2.000 και την τρίτη φορά το πρόστιμο για το παρόν αδίκημα θα ανέρχεται στα $ 5.000.

Ξανά εξισώνουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με το κάπνισμα.

Το τρέχων νομοσχέδιο έχει υποστηριχθεί από αρκετές οργανώσεις υγείας, όπως η Αμερικανική ένωση πνευμονολόγων, και άλλων εμπειρογνωμόνων της δημόσιας υγείας. Σίγουρα με το να βάζουν κάτω από την ίδια ομπρέλα το άτμισμα με το κάπνισμα, επιβάλλοντας τους ίδιους κανονισμούς για τα πολύ διαφορετικά προϊόντα, είναι άδικο για τα εκατομμύρια της vapers που χρησιμοποιούν ετούτες τις ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις για τη διακοπή του καπνίσματος.