Οι καπνιστές που πάσχουν από ασθένειες που σχετίζονται με τον καπνό

Οι καπνιστές που πάσχουν από ασθένειες που σχετίζονται με τον καπνό είναι πολύ πιθανόν να στραφούν στο άτμισμα.

Τα πρόσφατα δεδομένα που συλλέχθηκαν για το τρέχον ζήτημα, διαπιστώθηκε ότι οι πρώην ή οι νυν καπνιστές που πάσχουν από ασθένειες που συνδέονται άμεσα με το κάπνισμα, είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, καθώς θεωρούν τις παρούσες συσκευές ως ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις που έχουν τη δυνατότητα να τους βοηθήσει να σταματήσουν ετούτη τη βλαβερή συνήθεια.

Στις ΗΠΑ, 16 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα και δυστυχώς συνεχίζουν να καπνίζουν. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Preventive Medicine στην οποία χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από το 2014 και το 2015 του National Health Interview Survey και περιελάμβανε 36.697 ενήλικες το 2014 και 33.672 ενήλικες το 2015.

Αυτό το μεγάλο δείγμα παρέχει τις πρώτες εθνικές εκτιμήσεις για την επικράτηση της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου μεταξύ των Αμερικανών ενηλίκων με ιατρικά συνοδά νοσήματα, δήλωσε η επικεφαλής ερευνητής Gina R. Kruse, η οποία είναι Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής και ταυτόχρονα εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης. Το κυρίαρχο σημείο που έδωσε ιδιαίτερη έμφαση η προαναφερόμενη είναι ότι οι smokers που κάνουν χρήση του καπνού πάνω από 10 – 15 χρόνια, η πλειοψηφία εξ αυτών επιθυμεί διακαώς να απεξαρτηθεί άμεσα, όμως επειδή το σύστημα είναι τυφλό και δεν ενημερώνει τους καπνιστές ότι υπάρχει και η αντίπερα όχθη (το vaping) έχει ως αποτέλεσμα να χανόμαστε στην γραφειοκρατία και στα τερτίπια του νόμου.

Οι καπνιστές με καρκίνο είναι λιγότερο πιθανό να στραφούν στο eCig.

Εκτός από την εύρεση ότι τα άτομα με ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα είναι πιο πιθανό να προσπαθήσουν να στραφούν στα ατμιστικά προϊόντα, αυτή η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το άτμισμα βρίσκεται συνεχώς σε σταθερή άνοδο και παρατηρήθηκε ότι αυξήθηκε από 47,6% το 2014 σε 53,5% το 2015. Οι καπνιστές με άσθμα, χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια και καρδιαγγειακές παθήσεις διαπιστώθηκε ότι είναι πιθανότερο να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα ατμίσματος από εκείνους που πάσχουν από άλλες βαριές ασθένειες, όπως διάφορους καρκίνους.

Η Δρ Kruse, υπογράμμισε: οι καπνιστές με αυτές τις χρόνιες παθήσεις μπορεί να αισθάνονται ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να σταματήσουν ή να μειώσουν την χρήση των εύφλεκτων τσιγάρων και ίσως να είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν ετούτα τα νέα προϊόντα που θα τους ανοίξουν τον δρόμο για ένα καλύτερο τρόπο ζωής με λιγότερες επιβαρυντικές συνέπειες. Αντίθετα, μεταξύ των ενηλίκων με καρκίνο, η χαμηλή επικράτηση της χρήσης του eCigarete μπορεί να οφείλεται στην ολοκληρωτική απογοήτευση που νιώθουν και κατά συνέπεια έχουν την πεποίθηση πως πολύ αργά για να τους βοηθήσει.

Οποιαδήποτε γνωστή αποτελεσματική θεραπεία θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη για τη διακοπή του καπνίσματος.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η μετάβαση από τον παραδοσιακό τύπο καπνίσματος άτμισμα οδηγεί σε σημαντική μείωση των κινδύνων για την υγεία . Στην πραγματικότητα, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επικυρώσει πλήρως τα προϊόντα για τους σκοπούς της διακοπής του καπνίσματος και ως εκ τούτου αυτή τη στιγμή αναφέρει το χαμηλότερο αριθμό των καπνιστών που έχει καταγραφεί ποτέ στην μακρόχρονη ιστορία τους. Η Δρ Kruse κατέληξε λέγοντας ότι οι γιατροί θα πρέπει να εξετάσουν οποιαδήποτε θεραπεία η οποία τεκμηριωμένα έχει τα εχέγγυα να βοηθήσει τα εξαρτημένα άτομα από τον καπνό να απεξαρτηθούν, αν για οποιοδήποτε λόγο δεν το πράττουν, τότε μάλλον δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και σε αυτός είναι υπεύθυνο είναι το κράτος.