Ο τοπικός οργανισμός υγείας του Κεντάκι που υποτίθεται διαφυλάσσει

Ο τοπικός οργανισμός υγείας του Κεντάκι που υποτίθεται πως διαφυλάσσει ως κόρη οφθαλμού την υγειονομική τάξη της πολιτείας, ξεκίνησε μια εκστρατεία η οποία είναι πλήρως διαστρεβλωμένη προς την πληροφόρηση του κοινού, σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία του ατμίσματος και το κάπνισμα.

Το ίδρυμα που υπό κανονικές συνθήκες λογικά θα έπρεπε να είναι στήριγμα προς τους πολίτες και να τους προστατεύει ανιδιοτελώς, χωρίς σκοπιμότητες, αλλά σε πείσμα των καιρών δημοσίευσε μία δήλωση λέγοντας, “Η έρευνα δείχνει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να είναι μια πύλη για την χρήση άλλων μορφών καπνού, και μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβής.”

Φυσικά μέχρι τώρα, έχουν δει το φως της δημοσιότητας μια σειρά από μελέτες που αποδεικνύουν ότι όχι μόνο το άτμισμα είναι σημαντικά πιο ασφαλές από το κάπνισμα, αλλά και ότι η θεωρία της πύλης είναι μία απόλυτη ανοησία που την επικαλούνται οι επιτήδειοι ηθελημένα ή άθελα για να πλήξουν τον χώρο μας. Έχει αποδειχθεί περίτρανα πάμπολλες φορές πως το vaping έχει βοηθήσει εκατομμύρια κόσμο να κόψει με επιτυχία την θανατηφόρα συνήθεια οριστικά, ακόμη και εκείνοι που δεν τα κατάφεραν να το εξοστρακίσουν από την ζωή τους, το μείωσαν δραστικά σε σημείο που και πάλι συνεισφέρει το μέγιστο στον εαυτό τους.

Επιτηδευμένα λανθασμένη πληροφόρηση.

Δυστυχώς η θλιβερή ιστορία της παραπληροφόρησης λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας και εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά, επιτιθέμενο προς κάθε κατεύθυνση, δίχως να κάνει διακρίσεις, οπότε αν δεν παταχθεί έγκαιρα το τρέχον φαινόμενο, μάλλον τότε θα είναι εις βάρος της κοινωνίας που έχει πλήρη άγνοια για τα τεκταινόμενα του e-cigarette, διότι ήδη έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στον τομέα μας, ιδίως όταν πέφτει σε λάθος αυτιά που περιμένουν να ακούσουν την αλήθεια και οι άνθρωποι όπως πάντα είναι ευκολόπιστοι.

Εχθές, ένας γνωστός ακτιβιστής κατά του καπνίσματος, ο καθηγητής Michael Siegel είπε ότι η πρόσφατη δημόσια δημοσκόπηση που ανατέθηκε από το οργανισμό υγείας του Κεντάκι έδειξε ότι η εκστρατεία αποδεικνύεται επιτυχής. «Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξάχθηκε στην τοπική κοινωνία της πολιτείας του Kentucky, το 64% των ενηλίκων πιστεύουν ότι το κάπνισμα δεν είναι πιο επικίνδυνο από το vaping. Και σχεδόν ένας στους πέντε (19%) θεωρεί ακράδαντα πως το άτμισμα είναι πιο επικίνδυνο από το κάπνισμα».

Ανεξαρτήτως χώρας, η προπαγανδιστική συμπεριφορά ενάντια στο vape αγγίζει τα όρια της καταστροφολογίας, δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι προπαγανδιστές επέλεξαν τον καινούργιο χρόνο του 2017 να συσπειρωθούν και να επιτίθονται από διάφορα μέτωπα συγκαλυμμένοι με μάσκες προσωπείου, επειδή είναι θρασύδειλοι και δεν έχουν το ήθος να βγουν φανερά και να εκφέρουν την άποψή τους, πλην μερικών εξαιρέσεων, όπως ο προαναφερόμενος που έχει χτίσει την καριέρα του πάνω στο ηλεκτρονικό τσιγάρο λοιδορώντας το.

Επιπλέον στην εποχή που ζούμε η πληροφορία διαδίδεται εντός ολίγων δευτερολέπτων μέσω του διαδικτύου, κυρίως όταν αυτή είναι καυτή και συνοδεύεται από μπόλικη σάλτσα ψεύδους. Όπως καταλαβαίνετε ο ηλεκτρονικός στρατός ανέλαβε δράση και μάλιστα κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, όμως όπως είθισται να γίνεται την πληρώνει συνήθως ο αδύναμος, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το eCig.

Οι κακοπροαίρετοι έχουν βάλει πλώρη να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα, έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει κάποιος να του σταθεί εμπόδιο, γιατί η πλειοψηφία των ατμιστών δεν αντιδράει και όπως είναι αναμενόμενο περιμένει από τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.