Ο στρουθοκαμηλισμός δεν αρμόζει σε ανθρώπους με επιχειρήματα

Ο στρουθοκαμηλισμός δεν αρμόζει σε ανθρώπους με επιχειρήματα και νομίζω πως εμείς οι ατμιστές πρέπει να αποφύγουμε ετούτη την τακτική στις επιθέσεις που δεχόμαστε, διότι πολύ απλά υποδηλώνει την ενοχή μας, απέναντι στις κατηγορίες που εκτοξεύουν οι γνωστοί άγνωστοι επιδιώκοντας να μας πλήξουν ανεπανόρθωτα και από ότι φαίνεται, μάλλον έχουν καταφέρει κατά το ήμισυ το σκοπό τους.

Εννοείται πως δεν χρειάζεται ο κάθε ένας από μας ξεχωριστά να προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες, αλλά να το πράττει το επίσημο όργανο που θα μας εκπροσωπεί και στην παρούσα φάση είναι η κοινότητα ελλήνων ατμιστών, όμως επειδή δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί το επίσημο διοικητικό συμβούλιο, δυστυχώς η προσωρινή διοίκηση δεν έχει αρμοδιότητες τέτοιου τύπου.

Το κυρίαρχο σημείο που θέλω να επισημάνω είναι ότι με το να παραβλέπουμε τις συκοφαντίες που εξαπολύουν οι επιτήδειοι προς το ηλεκτρονικό τσιγάρο και να κάνουμε ότι δεν τις βλέπουμε, νομίζω πως η παρούσα κατάσταση είναι κατά των ατμιστικών συμφερόντων μας και εύλογα ο ουδέτερος πληθυσμός που παρατηρεί τα τεκταινόμενα του ατμίσματος θα παρερμηνεύσει τα γεγονότα.

Άλλωστε η απάθεια στο να απαντήσουμε στα ψεύδη, δεν μας τιμά, αλλά και από την άλλη δεν νοείται μεμονωμένα και ατομικά να προβαίνουμε σε διάψευση των επιτηδευμένων ισχυρισμών, και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στην Ελλάδα, τουναντίον, αφορά τους απανταχού vapers ανά την υφήλιο, ανεξαρτήτως εθνικότητας, γλώσσας και πεποιθήσεων.

Μπορεί να υπάρχουν σε ορισμένες χώρες επίσημες τοπικές κοινότητες ατμιστών οι οποίες καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες να προστατέψουν τα κεκτημένα μας, αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν φτάνει η καλή θέληση και η προθυμία, εδώ χρειάζεται κάτι παραπάνω και μάλιστα να ασκεί επιρροή σε πολιτικό επίπεδο έχοντας τη δυνατότητα να βρίσκεται στα κέντρα των αποφάσεων.

Νομίζω το να έχουμε απλά κάποιους αχυρανθρώπους οι οποίοι θα μας εκπροσωπούν, είναι δώρο άδωρο και προσωπικά έχω την πεποίθηση βάσει των δεδομένων που παρατηρώ από τις διάσπαρτες vaping κοινότητες, πως έχουν πρακτικά αμελητέα ικανότητα να αντιπαρατεθούν σε κάποιο δυνατό εκτελεστικό όργανο, όπως για παράδειγμα παγκόσμιος οργανισμός υγείας και επί της ουσίας δεν καταφέρνουν απολύτως τίποτα, παρά μόνο κοκορεύονται ότι πολεμούν, ε λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι αυτό το θεωρώ ανοσιούργημα και υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

Αν είχαμε ένα επίσημο παγκόσμιο οργανισμό, ο οποίος θα αποτελούνταν από επιφανείς και εξέχουσες προσωπικότητες, πιθανότατα να είχαμε το σθένος να ήμασταν μέρος των αποφάσεων και όχι οι άλλοι να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς.

Βέβαια το σπουδαιότερο πράγμα που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι απαιτείται να είμαστε ένας ικανοποιητικός αριθμός μελών, ο οποίος στο άκουσμα του να προκαλεί ρίγη και έκπληξη στις δημόσιες αρχές για να εξαναγκαστούν να προσέχουν τις ενέργειές τους προς τον τομέα μας. Ωστόσο οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, ακόμη κι αν φτάσουμε να είμαστε δεκάδες εκατομμύρια στον πλανήτη, στην πραγματικότητα θα μετρήσει πόσοι από αυτούς συνεισφέρουν πραγματικά και όχι απλά ένας εκκωφαντικός αριθμός μελών που θα αναγράφει το καταστατικό μεν, αλλά θα είναι ανενεργοί δε.

Αν δεν επιτύχουμε σύντομα να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος που χάσαμε τον προηγούμενο χρόνο, τότε θα η κατάσταση θα μοιάζει μη αναστρέψιμη και με το πέρασμα των καιρών θα έχουμε εκτοπιστεί στο περιθώριο και θα χαρακτηρίσουμε ως μία παρακμιακή ομάδα ή μειονότητα που απλά υπάρχει για τα μάτια του κόσμου