Ο ευτελισμός της σοβαρότητας από την δημοσιογραφία ξεπέρασε κάθε

Ο ευτελισμός της σοβαρότητας από την δημοσιογραφία ξεπέρασε κάθε όριο. Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν από τις χειρότερες αναφορικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ας εξηγήσω αρχικά τι συνέβη για να καταλάβετε το κατάντημα ορισμένων ανθρώπων που δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο. Βρήκαν μία πρόσφατη έρευνα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η οποία αναφέρει πως το άτμισμα παρασέρνει τους εφήβους στο κάπνισμα.

Επειδή το θέμα το έχω αναλύσει άπειρες φορές και έχω γράψει αμέτρητα άρθρα για τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα, επικαλούμενος πάντα στοιχεία από έγκυρες μελέτες που αποδεικνύουν το αντίθετο, δηλαδή στην ουσία ο ανήλικος έχει λιγότερες πιθανότητες να μετατραπεί σε smoker. Η παρούσα περίπτωση στην επιστημονική κοινότητα ονομάζεται θεωρία της πύλης και έχει καταρριφθεί από εμπειρογνώμονες της υγείας άπειρες φορές, διότι τα επιχειρήματα δεν τα ενστερνίζονται ούτε μικρά παιδιά της σχολικής ηλικίας.

Στην Ελλάδα εδώ και λίγες μέρες, έχει γεμίσει το ίντερνετ με τέτοια ανυπόστατα δημοσιεύματα που λοιδορούν το vaping, όμως το χειρότερο όλων είναι πως γίνεται αναδημοσίευση από τα blogs που και εκείνα με τη σειρά τους προσθέτουν λίγη σάλτσα για να γίνει περισσότερο θελκτικό και ελκυστικότερο το γραπτό τους. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια ελεγκτική αρχή η οποία θα εξετάσει την αφερεγγυότητα των κειμένων, κάτι που συμβαίνει στην τηλεόραση με το ΕΣΡ, και προφανώς η τόση απέραντη ασυλία δίνει το δικαίωμα στον κάθε τυχάρπαστο δημοσιογράφο να γράφει ότι μπούρδα του έρθει στο κεφάλι, μην μου πείτε ότι δεν γνωρίζετε το φαινόμενο; γιατί δεν θα σας πιστέψω.

Αλλά από την άλλη πλευρά λες, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι αμείβονται με ψίχουλα και ουσιαστικά μόνο οι αναγνωρισμένοι του επαγγέλματος είναι οι πλούσιοι, οπότε είναι κρίμα να τους εκθέτεις γιατί δουλεύουν για ένα μεροκάματο. Ωστόσο κανένας δεν έχει το ακαταλόγιστο και δεν δύναται να βρίσκεται στο απυρόβλητο όταν προβαίνει σε μυθεύματα κάνοντας ζημιά σε έναν ολόκληρο κλάδο, και στο τέλος να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Όχι αγαπητοί μου φίλοι, ετούτη η ξεδιαντροπιά κάποτε πρέπει να σταματήσει και να μπει ο κάθε κατεργάρης στη θέση του, όσο κυριαρχεί η ανομία, η οποία συνοδεύεται με τη συγκάλυψη του αναφέρετου δικαιώματος της δημοκρατίας, τότε χάνεται κάθε έννοια αυτού του πολύτιμου καθεστώτος. Η ελευθερία του λόγου πρέπει να υπάρχει για να εκφράζει ο καθένας ελεύθερα τις απόψεις του, όταν όμως κάποιος άνθρωπος δεν τηρεί τους άγραφους νόμους της εντιμότητας απέναντι στο συνάνθρωπό του, η κατάσταση ξεφεύγει και οδηγείτε αυτόματα στους κανόνες της ζούγκλας.

Βέβαια εύλογα θα αναρωτηθείτε, είναι κακό κάποιο άτομο να έχει διαφορετική γνώμη από εμάς; εννοείται πως επιτρέπεται και την επικροτούμε, αλλά όταν προσπαθεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη μέσα από το βήμα που τους δίνεται, τότε είναι ανεπίτρεπτο, ας πει ξεκάθαρα ο καθένας ότι δεν γουστάρει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, θα είναι απόλυτα σεβαστό. Γιατί όμως να ξεστομίζεις συκοφαντίες; δίχως ίχνος ευσυνειδησίας, ακόμη κι αν βρεθεί στα χέρια σου μία πληροφορία, πρακτικά δεν είσαι υποχρεωμένος να την διασταυρώσεις; και εφόσον δεν το κάνεις, πώς μπορεί κάποιος να σε χαρακτηρίσει; ηθικός πάντως δεν είσαι, τουναντίον δημιουργείς προβλήματα στην ταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία.

Όσοι από σας επιβραβεύεται ετούτες τις ραδιουργίες, πιθανόν κάποια μέρα να χτυπήσουν και εσάς, αλλά τότε δεν θα υπάρχει κάποιος να σας στηρίξει, επειδή το άδικο δεν γνωρίζει σωστό και λάθος, αν είμαστε όλοι ευσυνείδητοι πολίτες, θα βάλουμε τα θεμέλια μιας υγιούς ελλάδος για την επόμενη γενιά, και το μόνο βέβαιο είναι πως θα μας εκτιμήσουν.