Ο διευθυντής της VTA είναι τρομερά αισιόδοξος

Ο διευθυντής της VTA είναι τρομερά αισιόδοξος και έχει την πεποίθηση πως στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική και θα αποδοθούν τα εύσημα από τις δημόσιες αρχές όλου του κόσμου στο e-cigarette.

Καταρχήν να εξηγήσω τι είναι αυτός ο οργανισμός και τι πρεσβεύει. Είναι ένας σύλλογος ατμιστικής τεχνολογίας που η επίσημη ονομασία του στα Αγγλικά είναι Vapor Technology Association (VTA).

Επιπλέον ο συγκεκριμένος σύλλογος εκπροσωπεί τους κατασκευαστές, χονδρέμπορους, λιανοπωλητές, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν αναπτύξει καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα ατμού, παρέχοντας στους ενήλικες καταναλωτές μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά εύφλεκτα προϊόντα. Ο VTA και τα μέλη του ισχυρίζονται κατά τα λεγόμενά τους πως είναι ηγέτες στην κοινότητα ατμού, προωθώντας τις μικρές επιχειρήσεις αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας, επίσης βρίσκονται πάντα παρών για να αντιμετωπίσουν εχθρικές πολιτικές θέσεις και κανονισμούς που στρέφονται ενάντια στο άτμισμα, οι οποίοι όπως αναφέρουν είναι σε υψηλό επίπεδο πλήρους ετοιμότητας για να στηρίξουν τα κεκτημένα της vaping βιομηχανίας και από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής τα έχουν καταφέρει πάρα πολύ καλά.

Ο διευθυντής της VTA, ο Tony Abboud απευθύνθηκε στην επιτροπή της Γερουσίας της πολιτείας Ιντιάνα για λογαριασμό των πολυάριθμων ατμιστικών επιχειρήσεων που αγωνίζονται να σταθούν στα πόδια από τους υπερβολικούς περιορισμούς και τις τεράστιες φορολογίες, οπότε άδραξε την ευκαιρία να εξηγήσει την τρέχουσα κατάσταση στους γερουσιαστές για τους κανονισμούς που επιφέρουν σύγχυση ή ανησυχία στον απλό χρήστη για τη δημόσια υγεία. Το πρόβλημα είναι ότι ολόκληρη η βάση πάνω στην οποία προήχθη η ισχύουσα νομοθεσία είναι ουσιαστικά ένα τέχνασμα, μια μυθοπλασία που δημιουργήθηκε για να δικαιολογήσουν την επιβολή υψηλών προστίμων. Το χειρότερο είναι ότι η νομοθεσία επέβαλε αυταρχικά όλες οι επιχειρήσεις να υπογράψουν συμβόλαιο με ασφαλιστικές εταιρείες, κάτι που όπως αποδεικνύεται είναι αχρείαστο και δεν συνεισφέρει τίποτα, παρά μόνο έξοδα.

Ο Abboud συνεχίζει λέγοντας πως πολλές από τις εταιρείες που είναι μέλη μας, είναι κατασκευαστές υγρών αναπλήρωσης και συσκευών ατμού, οι οποίοι πωλούν σε όλες τις 50 πολιτείες, όμως μέχρι το πέρασμα του ισχύοντος του δικαίου της Ιντιάνα δημιούργησε ένα μονοπωλιακό καθεστώς, δίνοντας στις ασφαλιστικές εταιρείες τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι ποιες εταιρείες θα επιτρέψουν να δραστηριοποιηθούν στην Ιντιάνα.

Αγωνίζονται για να επιβιώσουν και κάποια μέρα να ευημερήσουν.

Ο VTA, ουσιαστικά είναι μια εθνική εμπορική ένωση που εκτελεί ολοκληρωμένα ομοσπονδιακά καθήκοντα τύπου lobbying, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των αδύναμων και επιμελείται τις δημόσιες στρατηγικές υποθέσεις για να στηρίξει όλους τους τομείς της βιομηχανίας ατμού. Αντιπροσωπεύει όλα τα στρώματα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο άτμισμα, με μόνη προϋπόθεση να είναι εγγεγραμμένο μέλος της Vapor Technology Association, και κατ’ επέκταση να βοηθήσει τους νυν καπνιστές να έχουν πρόσβαση σε αποτελεσματικά εργαλεία για την διακοπή του καπνίσματος.

Ο διευθυντής της VTA τόνισε πώς η βιομηχανία ατμίσματος στην Ιντιάνα αποτελείται κυρίως από μικρές επιχειρήσεις, και θέλουμε να πιστεύουμε πως με την υποστήριξή μας ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, αντιμετωπίζοντας τους παράλογους κανονισμούς του FDA, αλλά και τη νομοθετική δράση η οποία έλαβε χώρα στο κράτος. Στη συνέχεια ανάφερε με μεγάλη λεπτομέρεια πως ο οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ πλήττει ανεπανόρθωτα αυτές όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου και οι επιπτώσεις ετούτων των ενεργειών έχουν άμεση επίδραση στην κερδοφορία εξαιτίας του.