Να θεσπιστεί ένα καθεστώς που θα βασίζεται σε δυναμικά πρότυπα

Να θεσπιστεί ένα καθεστώς που θα βασίζεται σε δυναμικά πρότυπα τα οποία θα αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και όχι εκείνα που αυτοί θέλουν να μας πλασάρουν. Φυσικά μιλάω για τα προϊόντα χαμηλού κινδύνου που περιέχουν νικοτίνη. Είναι αρκετά σημαντικό να διαχωριστεί η ήρα από το στάρι και κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο, διότι έχουν βάλει σε ένα τσουβάλι πολλά ανόμοια πράγματα μαζί, τα οποία πρακτικά είναι τελείως διαφορετικά και επιβάλλεται για κάθε είδος να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση.

Για παράδειγμα το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ο καπνός, οι τσίχλες νικοτίνης και τα επιθέματα νικοτίνης, όπως καταλαβαίνετε επρόκειτο για τελείως ανόμοιες κατηγορίες και ο μόνος κοινός σύνδεσμος μεταξύ τους είναι η nicotine. Επίσης το καθένα έχει διαφορετικό επίπεδο βλαπτικότητας στον οργανισμό, οπότε θα ήταν ανόητο να συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση η οποία δεν κάνει κανένα σαφή διαχωρισμό και υπόκειται στους ίδιους νόμους, περιορισμούς και απαγορεύσεις.

Λοιπόν παρακάτω θα συστήσω ορισμένες προτάσεις τις οποίες θα τις στείλω στο αρμόδιο υπουργείο ούτως ώστε να επιληφθεί του θέματος και κάποια στιγμή να πράξει τα δέοντα, χωρίς η πολιτεία να κρύβεται πίσω από το μικρό της δαχτυλάκι. Οι προτάσεις είναι οι εξής:

Ξεχωριστές κατηγορίες για τα προϊόντα χαμηλού κινδύνου.

Είναι αναγκαίο να υπάρξουν τέσσερις ταξινομημένες κατηγορίες που παραδίδουν νικοτίνη στον χρήστη, όπως η χημική, μηχανική, θερμική, ηλεκτρική, όπως διαπιστώνεται η λειτουργικότητα μεταξύ τους, είναι φανερά άσχετες, οπότε η νομοθεσία απαιτείται να λάβει σοβαρά υπόψιν της τα απαραίτητα κριτήρια και εν τέλει να διέπονται από διαφορετικούς νομούς.

Εννοώ φυσικά την προώθηση της καινοτομίας και κατά συνέπεια την εξασφάλιση των προϊόντων να γίνουν μια ελκυστική εναλλακτική λύση στο κάπνισμα. Τα πρότυπα αυτά θα εξασφαλίσουν μέση έκθεση ήταν τουλάχιστον 90 τοις εκατό χαμηλότερο από το κάπνισμα και θα κάνει μια νέα δοκιμή όφελος για τη δημόσια υγεία περιττή.

Να επιβραβευθεί η προώθηση καινοτομίας κατά του καπνίσματος.

Η εξασφάλιση καινοτομιών που θα καταπολεμά το κάπνισμα θα βοηθήσει εκατομμύρια εθισμένα άτομα να ξεφύγουν από τα συμβατικά τσιγάρα. Αν η πολιτική ηγεσία του τόπου μας δώσει κίνητρα στους κατασκευαστές να παράξουν συσκευές, μηχανήματα ή μεθόδους, σίγουρα θα βελτιωθεί η κατάσταση στο μέγιστο και όλα αυτά θα συνηγορούν υπέρ της δημόσιας υγείας.

Χρήση νέων ετικετών στις συσκευασίες που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές.

Ότι σκεύασμα περιέχει νικοτίνη να συνοδεύεται από μία ετικέτα προειδοποίησης, χωρίς να έχουν όλοι την ίδια, διότι η ευρωπαϊκή ένωση σκοπεύει μελλοντικά το μήνυμα που υπάρχει επάνω στα πακέτα των παραδοσιακών τσιγάρων να τα εφαρμόσει σε όλα τα είδη, κάτι που είναι πέρα ως πέρα άδικο. Αν γίνει σωστή αξιολόγηση από τους ιθύνοντες, θα καταφέρουν να κάνουν ένα φυσιολογικό προσδιορισμό των προϊόντων ανάλογα με τα χαρακτηριστικά, χωρίς να αδικείται κανένας με παραπλανητικά μηνύματα ή ετικέτες.

Προστασία του εμπορίου.

Αν η κυβέρνηση επενδύσει πάνω στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, θα δώσει μία γερή ανάσα στην πληγωμένη τοπική οικονομία μας, ανοίγοντας καινούργιες θέσεις εργασίας. Είναι κάτι που έκανε η Μεγάλη Βρετανία, δίνοντας την δυνατότητα στους γιατρούς να βοηθήσουν τους καπνιστές συνταγογραφώντας ατμιστικά μηχανήματα, υγρά αναπλήρωσης και άλλα πολλά.

Ας πιστέψουμε στις δυνάμεις μας.

Κάποια μέρα πρέπει η χώρα μας να πρωτοτυπήσει θετικά, δημιουργώντας ένα δικό της μοντέλο που θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση από τα υπόλοιπα κράτη, νομίζω ότι το πατηα δεν αρμόζει στα Ελληνικά δεδομένα, ακόμη κι αν βρισκόμαστε σε βαθιά κρίση, πιστεύω ότι έχουμε τα εχέγγυα να προσπεράσουμε κάθε εμπόδιο που μας ταλανίζει και να φτάσουμε στα επίπεδα ανάπτυξης που ήμασταν πριν λίγα χρόνια, μπορεί να φαντάζει δύσκολο, αλλά δεν είναι ανέφικτο, απαιτεί μονάχα σωστή οργάνωση και λειτουργική εφαρμογή.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες κερδοσκοπούν κατά των καπνιστών