Μία ομάδα Καναδών φαίνεται να κατάφερε κάτι που έμοιαζε δύσκολο

Μία ομάδα Καναδών φαίνεται να κατάφερε κάτι που έμοιαζε δύσκολο για τα δικαιώματα των ατμιστών στη χώρα τους.

Μέχρι στιγμής η πολιτική του Καναδά για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχει προκαλέσει τεράστια σύγχυση στο ευρύ κοινό που χρησιμοποιεί τις ατμιστικές συσκευές, και μέχρι πρότινος οι κανονισμοί και οι νόμοι δεν ήταν καθόλου σαφής και ξεκάθαροι με το τι πραγματικά λέει ο νόμος ή οι αυστηρές απαγορεύσεις σε συνδυασμό με μια σχεδόν πλήρη έλλειψη επιβολής. Τώρα, μια μη κερδοσκοπική ομάδα έχει επικρίνει την τρέχουσα κατάσταση και κάλεσε την Καναδική κυβέρνηση να ακολουθήσει το μοντέλο των vaping ρυθμίσεων που έχει εφαρμόσει το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο είναι καθόλα φιλικό προς τους vapers.

Ο τοπικός οργανισμός “Canadian Constitution Foundation” είναι ένα αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα, ανεξάρτητο και μη-κομματικό, το οποίο υπερασπίζεται τα συνταγματικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των καναδών πολιτών στα δικαστήρια και στην κοινή γνώμη.

Λοιπόν ετούτος ο οργανισμός υποστηρίζει ότι επειδή τα προϊόντα ατμού είναι ένα αποδεδειγμένο εργαλείο μείωσης της βλάβης και είναι γνωστό ότι έχει βοηθήσει πολλούς καπνιστές να σταματήσουν αυτή την βλαβερή συνήθεια. Ως εκ τούτουη άρνηση πρόσβασης στις ατμιστικές συσκευές αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών, το οποίο εγγυάται την ελευθερία του πολίτη και την ασφάλεια του προσώπου. Οπότε οι εκάστοτε νόμοι καθιστούν δυσκολότερο στους καπνιστές να κάνουν χρήση του eCigarette.

Σύμφωνα με την CCF, η καλύτερη προσέγγιση θα ήταν η Καναδική κυβέρνηση να παραδειγματιστεί και να χρησιμοποιήσει τις φιλελεύθερες πολιτικές του Ηνωμένου Βασιλείου ως πρότυπο, δημιουργώντας ένα ρυθμιστικό σύστημα που θα ευνοεί το κοινό συμφέρον και το δημόσιο καλό. Επίσης, προτρέπουν την κυβέρνηση να έρθει σε επαφή με τον κλάδο και να συζητήσουν τα φλέγοντα θέματα, ούτως ώστε η ατμιστική βιομηχανία να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Επίσης, η CCF έχει αναπτύξει ένα σύστημα ταξινόμησης για τους ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς νόμους, με γνώμονα να εκτιμηθεί ορθότερα η προώθηση μείωσης της βλάβης. Αυτό το σύστημα έχει την δυνατότητα να βαθμολογεί τις επιδόσεις κάθε μία από τις δέκα περιφέρειες ξεχωριστά και εκείνες που θα παίρνουν τον χαμηλότερο βαθμό θα βρίσκονται υπόλογες στις δημόσιες αρχές και κατά συνέπεια θα έχουν την υποχρέωση να τροποποιήσουν εκ νέου τους περιφερειακούς νομούς χάριν της κοινωνίας.