Κατέχει πανηγυρικά την πρωτοκαθεδρία στη μετατροπή

Κατέχει πανηγυρικά την πρωτοκαθεδρία στη μετατροπή καπνιστών σε ατμιστές το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρώπη και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που οι Βρετανοί πολίτες αισθάνονται λιγότερο επιβαρυμένοι σε ζητήματα υγείας από την μάστιγα του καπνού.

Εξαρχής οι προθέσεις της κυβέρνησης ήταν ξεκάθαρες, προτρέποντας τους κατοίκους της να κάνουν στροφή 360 μοιρών, διότι κατά το παρελθόν δεν υπήρχαν πιασάρικες λύσεις, επομένως κοιτούσαν αμέτοχοι το αρνητικό μέλλον που τους οδηγούσε ο καπνός, καθώς οι εθισμένοι καπνιστές δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από ετούτη τη συνήθεια και αναγκάστηκαν να θεσπίσουν καινούργια μεθοδολογία, η οποία πρακτικά θα ήταν το τέλειο υποκατάστατο ενάντια στο smoking. Αξίζει να τονίσουμε πως ετούτη η παράμετρος δεν αποτελεί έκπληξη, επειδή το κράτος έχει υιοθετήσει αυτά τα προϊόντα ως ένα πολύτιμο εργαλείο κατά του καπνίσματος, και εν τέλει το πέτυχε.

Το 2016 ήταν ημερομηνία ορόσημο για το Ηνωμένο Βασίλειο, διότι είχε ανοίξει την πύλη προς μία νέα θετική κατεύθυνση σε όλους τους εξαρτημένους καπνιστές για την χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων ως εργαλεία διακοπή του καπνίσματος, επιπλέον ξεκίνησε μια σειρά από εκστρατείες για να ενθαρρύνει τον κόσμο με προοπτική να μεταβούν σε εναλλακτικές λύσεις οι οποίες είναι λιγότερο βλαβερές.

Οι προσπάθειες αυτές σαφώς αποδίδουν καρπούς και έχουν κάθε λόγο οι αρμόδιοι να είναι απέραντα ευχαριστημένοι, καθώς τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τον EY δείχουν ότι, από το 2013, το ποσοστό των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τον παλαιό τρόπο ζωής και μετέβησαν στο άτμισμα πολλαπλασιάστηκε, το οποίο σημαίνει πως ένα άτομο κάθε τέσσερα λεπτά εισέρχεται σε τούτο τον χώρρο, αυτό το δυσθεώρητο νούμερο τους κατατάσσει αυτόματα στους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ευρωπαίους στον κλάδο του ατμίσματος. Το οποίο μεταφράζεται σε λιγότερες ασθένειες ή θανάτους που σχετίζονται με τον καπνό, όμως το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι μειώθηκαν δραστικά τα έξοδα που σχετίζονται με την υγεία.

Η έκθεση του ΕΥ δείχνει ότι συνολικά το 4,2% του πληθυσμού ατμίζει, που ισοδυναμεί με πάνω από 2 εκατομμύρια άτομα. Η κυβέρνηση έθεσε σαν πρώτο μέλημα την προστασία των πολιτών της, λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τον δημόσιο οργανισμό υγείας της Αγγλίας, πως το vaping είναι τουλάχιστον 95% πιο ασφαλείς από το κάπνισμα. Το επόμενο υψηλότερο ποσοστό vapers βρίσκεται στη Γαλλία, το οποίο αγγίζει 3,1%.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα από τα πιο προοδευτικά ρυθμιστικά περιβάλλοντα για το e-cigarette και αυτό αντικατοπτρίζεται στην πρόληψη ασθενειών των καταναλωτών και την ταχύτατη ανάπτυξη ετούτου του τομέα. Δήλωσε ο Kingsley Wheaton, διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco, προσθέτοντας, “Η βρετανική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον που επιτρέπει στους καταναλωτές να ενημερώνονται σχετικά με τα προϊόντα, να έχουν πρόσβαση σε αυτά και να επιτρέπει στους κατασκευαστές να καινοτομούν και να παρέχουμε ποιοτικά προϊόντα ατμίσματος.

Αναμένεται αύξηση ακόμη και στις ΗΠΑ, παρά τους αυστηρούς κανονισμούς.

Στην άλλη πλευρά του ατλαντικού, η κατάσταση μόνο ευοίωνη δεν χαρακτηρίζεται για τα ατμιστικά δρώμενα, όμως δειλά δειλά ξεπροβάλλει ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τον τομέα μας, κάποια στιγμή οι ιθύνοντες θα συνειδητοποιήσουν πως δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος, επειδή πολύ απλά οι διαθέσιμες μέθοδοι καταπολέμησης του καπνίσματος είναι αναποτελεσματικές και η μόνη αξιόπιστη αντικειμενικά θεωρείται το vape, έστω κι αν η ανάπτυξή του γνωρίζει επιβραδυντική άνοδο.