Κατάπτυστο δημοσίευμα του NBC δαιμονοποιεί το eCig μέσω ενός

Κατάπτυστο δημοσίευμα του NBC δαιμονοποιεί το eCig μέσω ενός δίλεπτου βίντεο, αναφέροντας ορθά κοφτά πως οι τοξικές ιδιότητες του dripping μπορεί να καταστρέψουν την υγεία των ανήλικων παιδιών σας.

 

Όμως, ο λόγος που υπερβαίνει τα εσκαμμένα το εκάστοτε βίντεο, συμβαίνει γιατί είναι γνωστό τοις πάσι πώς το άτμισμα απευθύνεται αποκλειστικά σε ενηλίκους άνω των 18 ετών και όσοι ανήλικοι το χρησιμοποιούν θεωρείται εύλογα παράνομο, οπότε η τρομολαγνεία να μην καταστρέψουμε τους εφήβους μέσω του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι επιεικώς απαράδεκτη και επιδιώκει να διαστρεβλώσει τις εντυπώσεις, αλλά δυστυχώς με τέτοιου είδους μυθεύματα προκαλείται τεράστιο πλήγμα στις τάξεις της ατμιστικής κοινότητας που πρέπει διαρκώς να απολογείται για όποια ανοησία δημοσιεύει ο καθένας.

 

dripping

Σαν να μην έφτανε αυτό, η λαμπρή γιατρός Sujatha Ramamurthy προέβη σε μία βαρύγδουπη δήλωση, λέγοντας: Μπορεί να προκαλέσει καρκίνο ή αναπνευστικά προβλήματα και θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα λοιμώξεων του αναπνευστικού, οπότε, σαν γονείς αν δείτε τα τέκνα σας να έχουν περισσότερη διέγερση από το φυσιολογικό, άγχος, και η υπερκινητικότητα στην εφηβεία, τότε η αιτία είναι το eCigarette.

Επίσης η καθηγήτρια ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο Yale, η Suchitra Krishnan-Sarin ηγήθηκε μιας μελέτης που ισχυρίζεται πως έχει βρει “ότι ένας στους τέσσερις μαθητές λυκείου που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εισπνέει κατευθείαν τον ατμό μέσω dripping πού προέρχεται κατευθείαν από το στάξιμο του υγρού αναπλήρωσης στις καυτές αντιστάσεις, αντί να εισπνέει κανονικά από το επιστόμιο όπως είθισται να γίνεται. Ενδεχομένως ετούτη η διαδικασία εκθέτει τον ανθρώπινο οργανισμό σε καταστρεπτικές συνέπειες, λόγω των τοξικών ή χημικών ουσιών που παράγονται στον ατμό, όπως η φορμαλδεΰδη, η ακεταλδεΰδη, και η ακρολεϊνη.

Το λυπηρό της υπόθεσης είναι πως η υποτιθέμενη διεξοδική έρευνα που διεξήγαγε η προαναφερόμενη καθηγήτρια, ξέχασε να αναφέρει την περιεκτικότητα νικοτίνης στα υγρά αναπλήρωσης που χρησιμοποιούσαν οι χρήστες και πόσο συχνά οι ανήλικοι ατμιστές έκαναν χρήση του dripping. Βέβαια όταν είσαι τόσο καταξιωμένος επιστήμονας είναι δύσκολο κάποιος να έρθει σε αντιπαράθεση μαζί σου, διότι θα επικαλεστείς το κύρος που διαθέτεις και συνάμα θα απαξιώσεις τον συνομιλητής σου, με χαζά επιχειρήματα.

Οι αδυναμίες μας.

Ένα μέρος της επιστημονικής κοινότητας μεροληπτεί εις βάρος του ατμίσματος και δεν χωρεί καμία αμφιβολία περί αυτού. Όμως στην αντίπερα όχθη που βρίσκονται οι εκπρόσωποι του eCig αποδεικνύεται περίτρανα πως δεν έχουν την δύναμη να αντικρούσουν αυτούς τους ισχυρισμούς που βλάπτουν ανεπανόρθωτα τη φήμη του τομέα μας, εν μέρει ίσως να υπάρχουν κάποιες αιτιολογίες, αλλά η ουσία δεν είναι να απολογούμαστε μεταξύ μας και να δίνει συγχωροχάρτι ο ένας τον άλλον.

Η κατάσταση απαιτεί ένα δραστικό μηχανισμό που θα είναι έτοιμος να διενεργήσει ανά πάσα στιγμή και να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο που καλείται να αντεπεξέλθει. Μία παροιμία λέει “ρίξε λάσπη κάτι θα μείνει”, το να διαφωνεί κάποιος μαζί μας, θεωρώ πως είναι κάτι υγιές, ακόμη κι αν επιχειρηματολογεί με χαζομάρες. Η δική μας θέση δεν είναι να τσακωνόμαστε με τον κόσμο για να βρούμε το δίκιο μας, τουναντίον, υποχρεωτικό να δείξουμε τον πολιτισμό που διαθέτουμε στο στο λόγο μας, ούτως ώστε ο ουδέτερος πληθυσμός να πειστεί για τις αγνές προθέσεις μας και να διαπιστώσει την αποτελεσματικότητα του vaping.

Υπάρχουν εκατομμύρια καπνιστές παγκοσμίως που επιθυμούν διακαώς να απεξαρτηθούν τάχιστα από το κάπνισμα, αλλά κανείς δεν τους έχει ενημερώσει πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι η πιο αξιόπιστη λύση απέναντι στα προβλήματά τους,