Κατά πόσο θα επηρεάσουν το vape οι αμφιλεγόμενες αποφάσεις

Κατά πόσο θα επηρεάσουν το vape οι αμφιλεγόμενες αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Πριν μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε για το τι μέλλει γενέσθαι, αρχικά πρέπει να σημειώσουμε πως ο προκάτοχός του, ο Μπαράκ Ομπάμα, είχε καταφερθεί ανοικτά κατά του ατμίσματος, άλλωστε αυτό είναι προφανές από τους ισχύοντες νόμους που είχε εφαρμόσει και οι περισσότεροι εξ αυτών δεν τροποποιήθηκαν ή αντικαταστάθηκαν από κάποιους άλλους.

Συνολικά, οι Αμερικανοί ατμιστές είναι αρκετά επιφυλακτικοί έως τώρα με την πολιτική που χαράζει ο Τραμπ και βλέπουν αρκετά ύποπτα τις δραστηριότητες, διότι δεν γνωρίζουν ακόμη αν έχει καλό ή κακό σκοπό προς αυτούς, πάντως η πλειοψηφία συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις εκ του σύνεγγυς. Μία από τις τελευταίες προσπάθειες του προέδρου ήταν ο διορισμός νέων μελών του νέου Ανώτατου Δικαστηρίου, ο οποίος κατά γενική ομολογία συνάντησε δριμεία κριτική και ανησυχία. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε πως μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα αναφορικά με το άτμισμα, άλλωστε είναι γνωστό πως οι αποφάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής επηρεάζουν άμεσα και τον υπόλοιπο πλανήτη.

Η vape κοινότητα είναι υποχρεωμένη να μην κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και να αναλάβει δράση, με κύριο γνώμονα να δει πώς μπορεί να ωφεληθεί από τους μελλοντικούς κανονισμούς που θα την αφορούν έμμεσα ή άμεσα. Σε πρώτη φάση είναι υποχρεωμένη να προβεί σε αναζήτηση πολιτικών προσώπων οι οποίοι θα μπορέσουν να τους συμπαρασταθούν. Πλέον είναι κατανοητό από όλους πως δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω ελιγμούς, όσα δικαιώματα αναλογούν στους ατμιστές και χαθούν, θα είναι δύσκολο έως ανέφικτο να ανακτηθούν, οπότε η κατάσταση βρίσκεται σε ένα τεντωμένο σκοινί που δεν γνωρίζει κανένας τι θα ξημερώσει την επόμενη μέρα, προς το παρόν ας κρατήσουμε μικρό καλάθι.

Οι καταναλωτές των προϊόντων ατμού κρυφοκοιτάζουν με ενδιαφέρον αν οι μελλοντικές αποφάσεις θα έχουν αντίκτυπο στις τιμές και την πρόσβαση ετούτων των ειδών, επειδή δεν αποκλείεται σε μερικές πολιτείες να συμπεριφερθούν ακόμη χειρότερα στους συνατμιστές μας, απ’ ότι στο παρελθόν. Βέβαια όλες οι πλευρές προσπαθούν να πάρουν με το μέρος τους των Ντόναλντ Τραμπ και όποιος τα καταφέρει θα ευεργετηθεί τα μάλα, και δεν πρόκειται για σχήμα λόγου, αλλά για την πραγματικότητα.

Ο ανώτατος δικαστής θα κρίνει αν το vape θα έχει ευνοϊκή αντιμετώπιση.

Ο υποψήφιος για το αξίωμα του ανώτατου δικαστή που θα χριστεί επικεφαλής της δικαιοσύνης, ο Neil Gorsuch του δικαστηρίου 10ο Circuit of Appeals στο Κολοράντο είναι επιλογή του Trump για την αντικατάσταση του Antonin Scalia, ο οποίος πέθανε πριν λίγο καιρό σε ηλικία 79 ετών και πραγματικά δεινοπάθησαν οι λάτρεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου από τα τερτίπια του. Όμως όσον αφορά τον Gorsuch, με την πρώτη ματιά, πολλοί είχαν αρχικά αμφιβολίες για το άτομό του, διότι αν τελικά εκλεχθεί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο Trump να επεμβαίνει κατά την εξέταση των διαδικασιών λήψης αποφάσεων, φαινομενικά ο ίδιος δεν έχει κρύψει την ευνοιοκρατία που αντανακλά στις Big Business και τους πλούσιους επιχειρηματίες, γιατί κι ο ίδιος από κει προέρχεται.

Αν τελικά οι καπνοβιομηχανίες καταφέρουν να λάβουν την εύνοια του, τότε το ηλεκτρονικό τσιγάρο πιθανότατα να υποστεί τα πάνδεινα και κατά συνέπεια όταν θα τους βάλει τη θηλιά στο λαιμό, τότε θεωρητικά θα μετράμε μέρες αντίστροφα για το τέλος μας. Αν όμως συμβεί το αντίθετο, θα ανοίξουν καινούργιοι δρόμοι και νέοι ορίζοντες για τον τομέα μας, χωρίς να ανησυχούμε ιδιαίτερα αν ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας βγάζει μένος απέναντί μας.