Κάνουν πλύση εγκεφάλου με τα μυθεύματα που πλάθουν διαρκώς

Κάνουν πλύση εγκεφάλου με τα μυθεύματα που πλάθουν διαρκώς για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Ακόμη και ο πιο προκατειλημμένος που αδιαφορεί παντελώς για το άτμισμα, μπορεί να αντιληφθεί πώς τα δημοσιεύματα που λαμβάνουν χώρα στο διαδίκτυο είναι προκατασκευασμένα, επιδιώκοντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις και κατά συνέπεια ο φανταχτερός τίτλος των άρθρων να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερη επισκεψιμότητα γίνεται.

Δυστυχώς ότι περιέχει μίσος και αίμα, πουλάει περισσότερο, οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες γνωρίζουν πολύ καλά πως για να γίνει ένα θέμα viral στο ίντερνετ πρέπει να ακολουθεί ορισμένους κανόνες επιτυχίας, αλλά δεν χρειάζεται να συνοδεύεται από ηθική. Τον τελευταίο καιρό τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναπαράγουν συνεχώς μία συκοφαντική μελέτη η οποία λέει πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο καταστρέφει την ανθρώπινη υγεία και άλλες πολλές ασυναρτησίες.

Παραδόξως η πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας που ασχολείται με θέματα υγείας έσπευσε αμέσως να διαψεύσει τα συκοφαντικά ευρήματα της έρευνας, αλλά βλέπεις κανένας δεν μπήκε στον κόπο να το δημοσιεύσει, αφού όπως προανέφερα οι αναγνώστες δεν θα το βρουν ελκυστικό. Αγαπητοί μου φίλοι, κάπως έτσι λειτουργεί το σύστημα, δεν έχει σημασία αν είσαι αντικειμενικός, γιατί έχουν τα εχέγγυα να σου κάνουν πλύση εγκεφάλου στο δευτερόλεπτο και να μην το πάρεις χαμπάρι.

Άλλωστε αν δεν είχαν ετούτη την ικανότητα, δεν θα βρισκόντουσαν στους πρωτοπόρους της ενημέρωσης. Αναμφισβήτητα χρειάζεται ταλέντο για να καταστείς λαοπλάνος, ως εκ τούτου έχουν καταντήσει τη δημοσιογραφία ένα ευτελές επάγγελμα που την υπηρετούν φθαρμένοι από την διαφθορά άνθρωποι, όμως για να είμαστε ακριβοδίκαιοι υπάρχουν και κάποιοι που εργάζονται με γνώμονα το δίκαιο και δεν ασπάζονται την μοχθηρία, σε αυτούς απλά βγάζω το καπέλο και υποκλίνομαι στην τίμια συμπεριφορά τους.

Στην Ελλάς που παραπαίει τα τελευταία έτη από την οικονομική κρίση, οι επιτήδειοι στήσαν χορό γύρω από το πτώμα της και χαλιναγωγούν την κοινή γνώμη όπως εκείνους τους συμφέρει, αν έχουμε έστω μια στοιχειώδη ευθιξία, οφείλουμε να τους παραμερίσουμε και να τους τοποθετήσουμε στο περιθώριο όπου και ανήκουν.

Αρκετό κακό έκαναν εις βάρος των αδαών πολιτών, τουλάχιστον εμείς οι ατμιστές να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κοροϊδία, διότι έχουν βάλει πλώρη να καταστρέψουν ολοσχερώς στον τομέα μας, αν κανένας δεν αντιδράσει, τότε ποιος θα μείνει; δεν αρκούν τα ευχολόγια, τα περιθώρια στένεψαν και χρειάζεται όλοι να βάλουμε πλάτη για να ορθοποδήσει ξανά το vaping όπως ήταν πριν 1-2 χρόνια, τότε δεν τους ανησυχούσε, γιατί δεν είχε τόσο μεγάλη φήμη.

Τώρα που απόκτησε τεράστια δημοτικότητα στις τάξεις των καπνιστών, οι καπνοβιομηχανίες βλέπουν να τους παίρνει το ψωμάκι τους, σίγουρα δεν έχουν καμία διάθεση να επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο, άλλωστε έχουν την κινητήρια δύναμη που ονομάζεται χρήματα και είναι κατανοητό πως μπορούν να τιθασεύσουν ακόμη και ολόκληρες κυβερνήσεις. Όταν ζυγώνουν τους πολιτικούς και τους προσφέρουν μίζες κάτω από το τραπέζι για να υποστηρίξουν ή να διαβάλουν ένα αντικείμενο που τους ενοχλεί, πιθανότατα να γίνει το θέλημά τους, γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

Αν κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες και έχουμε καθαρά κρίση απέναντι στα τεκταινόμενα που συμβαίνουν δίπλα μας, τότε σίγουρα η προπαγάνδα δεν θα περάσει. Εμείς οι vapers έχουμε το γνώθι σαυτόν να καταλάβουμε, όλα εκείνα που δεν κατανοούν οι υπόλοιποι, οπότε μην τους επιτρέψουμε να συνεχιστεί η πλύση εγκεφάλου με τα μυθεύματα που πλάθουν διαρκώς.