Κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε

Κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε, oι παροιμίες βγήκαν από τον σοφό λαό και τις περισσότερες φορές απεικονίζουν τις συνθήκες στις οποίες εισέρχονται οι άνθρωποι, καλές ή κακές δεν έχει σημασία, πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι επιβεβαιώνονται συνεχώς.

Αναφερόμενος σε τούτη την ρήση θέλω να καυτηριάσω ορισμένα θέματα τα οποία αφορούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο, δηλαδή, θεωρώ επιτακτική ανάγκη όλοι οι ατμιστές να είμαστε προσεκτικοί και να μη δίνουμε πάτημα στους καλοθελητές να ξεδιπλώσουν το απύθμενο μίσος κατά του τομέα μας. Δυστυχώς μερικές φορές κάποιοι συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο μας, μου στέλνουν μηνύματα αγανάκτησης από μερικούς ανόητους που ατμίζουν σε μέρη όπου δεν επιτρέπονται και κατά συνέπεια ενοχλούν η γίνονται εριστικοί.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι κατακριτέες και τα άτομα που προβαίνουν σε τέτοιες είδους κινήσεις πρέπει να απομονωθούν και να τους βάλουμε στο περιθώριο, διότι τέτοιοι άνθρωποι είναι απαράδεκτο να φέρουν τον τίτλο του ατμιστή, προσωπικά με προσβάλλει και υποθέτω πως και οι υπόλοιποι συνατμιστές συμμερίζονται την άποψή μου. Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να μην προκαλούμε την κοινή γνώμη, επιβάλλεται να σεβόμαστε την ομήγυρη μας, επειδή είναι ο μόνος τρόπος να γίνουμε αποδεκτοί από την πλειοψηφία της μάζας του πληθυσμού όπου και ανήκουμε.

Κανείς δεν είναι πάνω από κανέναν.

Η υπεροψία δεν αρμόζει σε νοήμονες ανθρώπους και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θίγει τις πεποιθήσεις του αλλουνού διότι έτσι του του αρέσει, αν οποιοσδήποτε κάνει ότι γουστάρει τότε θα καταντήσουμε ζούγκλα, και συνήθως εκεί επικρατεί ο άγραφος νόμος της βρωμιάς, κανείς δεν νομιμοποιείται να πράττει εκείνα που δεν του αρέσει να του κάνουν.

Τι θα λέγατε αν βλέπατε κάποιον καπνιστή να καπνίζει μέσα σε νοσοκομείο; πιθανότατα να σας προκαλούσε δυσαρέσκεια ετούτο το γεγονός, κάτι παρόμοιο ισχύει και για το vaping. Σας αναφέρω ετούτο το σκεπτικό επειδή πριν λίγες μέρες ένας συμπολίτης μας ήθελε να καταγγείλει ένα τέτοιο συμβάν στην προαναφερόμενη τοποθεσία, μου έστειλε ένα e-mail το οποίο έλεγε δε ντρεπόσαστε ή νομίζετε ότι σας ανήκει όλος ο κόσμος; Επειδή ήθελα να τον καθησυχάσω του απάντησα ότι αυτό το μεμονωμένο περιστατικό δεν αντιπροσωπεύει την ατμιστική κοινότητά και σίγουρα αν γνωρίζαμε το όνομά του θα ήταν ανεπιθύμητος δια παντός.

Όπως εμείς ζητάμε από τις δημόσιες αρχές να σεβαστούν την ιδιαιτερότητά μας, που είμαστε εξαρτημένοι από τη νικοτίνη, έτσι και οι άλλοι ζητάνε τα δέοντα προς αυτούς. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο παραπάνω ευσυνειδησία και να ξεφύγουμε από την παλιά κακή νοοτροπία που μας κρατούσε σταθερά πίσω σε όλη μας τη ζωή. Όταν έχεις καθαρή τη φωλιά σου ξέρεις πως στο τέλος θα δικαιωθείς, ακόμη κι αν δεν συμβεί, γνωρίζεις πως η πλειοψηφία θα σε εκτιμήσει γιατί ήσουν καθόλα τυπικός.

Η αλήθεια είναι μία, οπότε μην ψάχνεις διαφορετικό ορισμό.

Είμαστε υποχρεωμένοι να προλαμβάνουμε το κακό πριν αυτό ριζώσει και γίνει γάγγραινα, μολύνοντας το υπόλοιπο υγιές μέρος, όσο ακολουθούμε πιστά τους κανόνες και είμαστε νομοταγείς, τότε η πλάστιγγα θα γέρνει προς την πλευρά μας. Όσο λιγότερα δικαιώματα δίνουμε στους επιτήδειους, τόσο λιγότερες πιθανότητες θα έχουν να μας βλάψουν. Μην πιστέψετε ούτε μία στιγμή πως δεν κινδυνεύουμε να αφανιστούμε γιατί μας αγαπάει ο θεός ή οτιδήποτε άλλη η ανοησία μας έρθει στο μυαλό, αν κατά λάθος το πιστέψετε τότες είμαστε χαμένοι από χέρι, το ηλεκτρονικό τσιγάρο ήρθε για να μείνει, οπότε κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε.

Τα καπνικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας έχουν κηρυχθεί παράνομα