Indiana: χαρακτηρίστηκε αντισυνταγματικός ο νόμος

Indiana: χαρακτηρίστηκε αντισυνταγματικός ο νόμος για τα vaping προϊόντα τα οποία έχουν υποστεί τα πάνδεινα σε τούτη την πολιτεία εξαιτίας αυτής της παράλογης νομοθεσίας.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο υπάρχων νόμος λειτουργεί κατά παράβαση του εμπορίου και καταπατεί το σύνταγμα των ΗΠΑ. Η ακτιβιστική οργάνωση R2B Smoke-free δήλωσε ότι αυτή η απόφαση ήταν μία τεράστια νίκη για τον επαγγελματικό τομέα του ατμίσματος και περιμένουμε από τις υπόλοιπες πολιτείες να μιμηθούν το συγκεκριμένο παράδειγμα για να μπορέσει ο κλάδος να αναπνεύσει, διότι έως τώρα παιζόταν μπροστά στα μάτια μας το θέατρο του παραλόγου με αρνητικές συνέπειες στις ατμιστικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν θα είχαν κανένα μέλλον αν συνεχιζόταν ετούτη η παρωδία.

Η Right 2 Be Smoke Free εκπροσωπεί τους κατασκευαστές ηλεκτρονικού τσιγάρου και των υγρών αναπλήρωσης, έχοντας πλούσιο ενεργητικό ιστορικό στις δράσεις και τις μάχες που έχει δώσει για να προστατεύσει το vape από τα μυριάδες προβλήματα που το περιστοιχίζουν και μερικά εξ αυτών είναι κατευθυνόμενα με σκοπό να βλάψουν ανεπανόρθωτα το αντικείμενο. Επιπλέον παρίσταται σε δικαστικές μάχες ως συνήγορος του χώρου μας, αφού δεν υπάρχει έμπρακτη υποστήριξη από κάποια επίσημη οργάνωση, το αποτέλεσμα ήταν οι περισσότερες αποφάσεις συνήθως να βγαίνουν κατά του e-cigarette.

Η Indiana 2015 δημιούργησε τον παρόν νόμο του 2015 που διέπει την παραγωγή και την πώληση των vaping προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των eLiquids, ο οποίος έχει προσβληθεί ενώπιον του 7ου Δικαστήριο των ΗΠΑ Circuit of Appeals την προηγούμενη Δευτέρα. Το γνωστό πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανάφερε ότι ανώτατος δικαστής David Hamilton αποφάνθηκε υπέρ του vaping τομέα και θεώρησε ότι ορισμένες διατάξεις εναντιώνονται αναίτια στους επιχειρηματίες που θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, όπως η υποχρέωση των κατασκευαστών να συνάψουν σύμβαση με ασφαλιστική εταιρεία, ουσιαστικά δεν υπήρχε κανένας λόγος να συμβεί αυτό, επειδή δεν εξυπηρετεί κανένα κρατικό συμφέρον, παρά μόνο τις ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες κερδοσκοπούσαν εις βάρος των άλλων.

Επίσης, στο παρελθόν όταν πρωτοξεκίνησε να υφίσταται ο νόμος, διαπιστώθηκε πως μερικά ανώτατα στελέχη των πολιτειών είχαν άμεση σχέση με τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες τους χρηματοδοτούσαν με μίζες για να τύχουν ευνοϊκής αντιμετώπισης και κατά συνέπεια να κλείσουν όσο το δυνατόν γίνεται παραπάνω συμβόλαια

Βέβαια, τότε είχε ξεσπάσει μεγάλο σκάνδαλο με την παρούσα υπόθεση, στην οποία αναμειγνύονταν σπουδαία και σημαίνοντα πρόσωπα για την τοπική κοινωνία, όμως εκείνο τον καιρό δεν υπήρχαν απτές αποδείξεις ούτως ώστε οι κατηγορούμενοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Όταν μιλάμε για διαφθορά μερικοί ενστερνίζονται την άποψη πως στην Ελλάδα πρωτοπορούμε και κρατούμε τα ηνία, αλλά δεν πρέπει να αγνοούμε πως το χρήμα είναι γλυκό και δύσκολα μπορεί κάποιος να το απαρνηθεί όταν του το προσφέρουν απλόχερα, πόσο μάλλον όταν συμβαίνει επανειλημμένα και ο εμπλεκόμενος πλουτίζει εις υγείαν των κορόιδων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ο κάθε κυβερνήτης τις εκάστοτε πολιτείας έχει πάρα πολλές αρμοδιότητες εν αντιθέσει με άλλες χώρες που περιορίζονται απλά στην διαχείριση πόρων και κατευθύνονται συνήθως από τον πρωθυπουργό ή τον πρόεδρο ανάλογα το καθεστώς που ισχύει.

Οπότε πριν ξανά παραπονεθείτε για τα δρώμενα του τόπου μας, να έχετε στην άκρη του νου σας ότι και στις πιο πολιτισμένες χώρες πάντα υπάρχει κάπου μία παρασπονδία, απλά εκεί είναι ελάχιστες σε σχέση με μας.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες κερδοσκοπούν κατά των καπνιστών