Η ετήσια έκθεση της BAT προμηνύει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον

Η ετήσια έκθεση της BAT προμηνύει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον για τις εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας. Αυτός ο τεράστιος ομίλων επιχειρήσεων που κατατάσσεται ανάμεσα στις κορυφαίες καπνοβιομηχανίες παγκοσμίως, όπως είναι γνωστό πλέον επεκτάθηκε και στον τομέα του ηλεκτρονικού τσιγάρου εξαγοράζοντας μερικά σπουδαία brand name και επίσης εισχώρησε με τεράστια επιτυχία στα προϊόντα μειωμένου κινδύνου.

Επειδή η BAT έβλεπε να πέφτουν κατακόρυφα τα έσοδα των πωλήσεων του καπνού, θεώρησε πως είναι αναγκαίο να στραφεί και στους προαναφερόμενους κλάδους για να επιβιώσει από τον μεγάλο κατήφορο που είχε πάρει και εν τέλει τα κατάφερε.

Η ετήσια έκθεση της British American Tobacco για το έτος 2016 σημειώνει πως υπάρχει μια σημαντική πρόοδο στα προϊόντα Next Generation Products, μια κατηγορία η οποία περιλαμβάνει τα Cigalike Vype, το starter kit Vype Pebble και το HNB cigarette Glo.

Η μεγαλύτερη ατμιστική επιχείρηση στον κόσμο εκτός ΗΠΑ.

Η έκθεση αναφέρει περιχαρής πως η επιτυχία ενασχόλησή τους με τα vaping προϊόντα, τους έβγαλε ασπροπρόσωπους, κατέχοντας ένα τεράστιο μερίδιο της λιανικής αγοράς που έχει φτάσει σχεδόν το 40%, χάρη στην επιτυχία του Vype και την πρόσφατη εξαγορά της Ten Motives. Επιπλέον είναι αξιοσημείωτη η παντοκρατορία της στο Ηνωμένο Βασίλειο στον τομέα του ηλεκτρονικού τσιγάρου η οποία μέσα στο 2016 έσπευσε να αγοράσει τα παραδοσιακά καπνοπωλεία και να τα μετατρέψει σε ατμιστικά καταστήματα, κάτι που αποδείχθηκε ως σωτήρια κίνηση για τα μελλοντικά του σχέδια.

Στις 17 Ιανουαρίου του 2017, ο όμιλος ανακοίνωσε τους συμφωνηθέντες όρους μιας προτεινόμενης προσφοράς για την εξαγορά του υπόλοιπου 57,8% της Reynolds American Inc. Η συναλλαγή που αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017. η εξαγορά της RAI αναμένεται να προσφέρει στην ΒΑΤ την είσοδο της στην Αμερικανική αγορά και να μετατρέψει την Βρετανική εταιρεία σε «μια πραγματικά παγκόσμια δύναμη στα καπνικά είδη και στα προϊόντα επόμενης γενιάς, παρέχοντας σταθερή μακροπρόθεσμη αύξηση των κερδών και αποδόσεων της», σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Nicandro Durante, ο οποίος είναι διευθύνων εκτελεστικός σύμβουλος της BAT.

Επεκτείνετε και στα Vaping προϊόντα.

Η έκθεση τονίζει τη γεωγραφική επέκταση του Vype. Το cigalike βρισκόταν παρών σε 10 εθνικές αγορές το 2016 , μεταξύ των οποίων η Γερμανία, όπου υπήρξε το πρωταρχικό ξεκίνημα σε διεθνές επίπεδο και αύξησε κατα 7% το μερίδιο της στην λιανική αγορά μέσα σε 12 μήνες. Στη Γαλλία το μερίδιο της αναρριχήθηκε άνω του 4% και πάνω από 2% στην Ιταλία. Η μεγαλύτερη επιτυχία καταγράφηκε στην Πολωνία, όπου το εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς είναι περίπου 50%.

Στα Heat not burn τσιγάρα (HNB) βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως.

Η διείσδυση της British American Tobacco στην ιδιαίτερη κατηγορία των Heat not burn με την την εισαγωγή της στην ιαπωνική αγορά, τον περασμένο Δεκέμβριο φαντάζει κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Το τσιγάρο HNB Glo έχει κερδίσει 5,4% του μετοχικού όγκου στην κορυφαία αλυσίδα καταστημάτων στη Σεντάι μετά από μόλις δέκα εβδομάδες. Ο Όμιλος ανακοίνωσε περαιτέρω roll-out και αναβάθμιση του προϊόντος της, η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει εντός του 2017.