Η αβεβαιότητα και ο συγκερασμός απόψεων, λόγω του καπνίσματος

Η αβεβαιότητα και ο συγκερασμός απόψεων, λόγω του καπνίσματος έχει καταστήσει την κατάσταση του καπνίσματος επισφαλή, Ένας γιατρός και μέλος της κρατικής Συγκλήτου στο Κεντάκι αγωνίζεται για τον περιορισμό του smoking σε δημόσιους χώρους. Είναι γνωστό πως η παρούσα πολιτεία πάσχει από τα υψηλότερα ποσοστά καπνίσματος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ο Δρ Ralph Alvarado εξελέγη γερουσιαστής στο Κεντάκι το 2014, και για πάνω από δύο χρόνια ήταν επικεφαλής μιας κίνησης που προσπαθεί να εξαλείψει ή τουλάχιστον να μειώσει την χρήση καπνού στους κατοίκους της περιοχής του. Δυστυχώς, η μάχη κατά του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους δεν είναι εύκολο να καταπολεμηθεί, διότι οι περισσότεροι νομοθέτες είναι εναντίον της συγκεκριμένης ιδέας. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την οπλοφορία και την οπλοκατοχή, που εν έτει 2017 ζει και βασιλεύει.

Ο Shawn Jones, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου στο Kentucky, δήλωσε ότι ενώ οι αρχές επικεντρώνονται στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, πάνω από 8.800 Kentuckians πέθαναν από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα το περασμένο έτος, σε αντίθεση με τα 1.200 άτομα που εν τέλει γλίτωσαν από τα ναρκωτικά. «Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη κρίση σε σχέση με τα οπιοειδή στο Kentucky, νομίζω ότι θα πρέπει στη συνέχεια να κάνουμε το ίδιο σε σχέση και με το κάπνισμα».

Η πλειοψηφία των καρκίνων σχετίζεται άμεσα με το κάπνισμα.

Επιπλέον, ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε χθες στο Ιατρικό Τύπο της περιοχής, ανέφερε ότι τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) μεταξύ του 2009 και του 2013, διαπίστωσε ότι το Κεντάκυ είχε τα περισσότερα κρούσματα καρκίνου που συνδέονται με το smoke απ’ ό, τι οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι προσπάθειες του Alvarado να καταφέρει το ανέφικτο έχουν αποτύχει, παρά τις μεγαλειώδεις προσπάθειες που έχει καταβάλλει εδώ και δύο χρόνια, που όπως φαίνεται δεν αρκούσαν για να γίνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο διάσημος ακτιβιστής, ο Μάικλ Σίγκελ, ο οποίος είναι φανατικός πολέμιος του καπνίσματος, έγραψε στο blog του την προηγούμενη εβδομάδα πως η οργάνωση υγείας «The Foundation for a Healthy Kentucky», κυκλοφόρησε μια δήλωση λέγοντας, Η έρευνα δείχνει ότι το άτμισμα μπορεί να είναι μια πύλη για να τη χρήση όλων των μορφών καπνού, και μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβής. Δυστυχώς ο προαναφερόμενος αγνόησε ότι υπάρχουν μια σειρά από μελέτες που αποδεικνύουν ότι όχι μόνο είναι σημαντικά ασφαλέστερο, αλλά και ότι η θεωρία της πύλη είναι μία απόλυτη ανοησία.

Η προθυμία.

Το κυρίαρχο στοιχείο που πρέπει να αναδειχθεί είναι πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, θα μπορούσαν να προσφέρουν μια απαράμιλλη ευκαιρία ξεκινώντας την αντίστροφη μέτρηση της επιδημίας του smoking της και για να επιτευχθεί ετούτος ο σκοπός πρέπει να επιστρατεύσουν όλους τους ικανούς υπαλλήλους που υπηρετούν την δημόσια υγεία, διαφορετικά αν δεν γίνει τότε θα είναι προμελετημένο το έγκλημα εις βάρος των πολιτών.

Ο Alvarado δείχνει να μην παραιτείται, αυτή την εβδομάδα κατάφερε να πείσει τη Γερουσία να απαγορεύσει όλα τα προϊόντα καπνού από τα δημόσια σχολεία και τις σχολικές εκδηλώσεις. Ωστόσο, οι νομοθέτες υποστηρίζουν το δικαίωμα των προσωπικών επιλογών σε σχέση με αυτό το θέμα, πάντως η αλλαγή για ένα καλύτερο μέλλον προς το παρόν αναμένεται να συμβεί με αργό ρυθμό.