Η ΕΕ ραπίζει τις Βρετανικές επιχειρήσεις μέσω

Η ΕΕ ραπίζει τις Βρετανικές επιχειρήσεις μέσω της απαγόρευσης των διαφημίσεων για το eCigarette, εκτιμώντας ότι έτσι θα εξαλειφθεί η αποδοχή του ατμίσματος από τον μέσο άνθρωπο, διότι αν παραμείνει ανοιχτή η κερκόπορτα, τότε αναπόφευκτα η αγορά θα γίνει ανεξέλεγκτη και μετά θα είναι αδύνατον να συμμαζευτεί όλη ετούτη η κατάσταση.

Επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου που ασχολείται με τις διαφημιστικές πρακτικές έχει εκδώσει μια νέα σειρά κατευθυντήριων γραμμών για τα ατμιστικά είδη, αποσκοπώντας να καταστήσει το νέο νόμο βολικότερο και να ταιριάζει σύμφωνα με τους περιορισμούς των TPD που έχει εισάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο παρελθόν. Η αρμόδια αρχή που επιμελείται τους ζητήματος ονομάζεται CAP και ήταν αυτή που είχε θεσπίσει και τους παλαιότερους νόμους του 2014 σχετικά με την διαφήμιση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, αλλά η νέα τροποποιημένη έκδοση της 1ης φεβρουαρίου μείωσε ακόμη περισσότερο την ελευθερία στους διαφημιστές.

Αυτή τη στιγμή θεωρείται παράνομο να διαφημίζεται οποιοδήποτε είδος που περιέχει νικοτίνη, αλλά επειδή είναι φωτογραφική η νομοθεσία, απευθύνεται ουσιαστικά στο vaping, άσχετα αν αν ιθύνοντες επικαλούνται ανόητα επιχειρήματα για να καλύψουν την προκλητική ενέργεια στην οποία έχουν προέβη. Συγκεκριμένα ετούτη η διάταξη αναφέρει ότι απαγορεύεται στα έντυπα μέσα ενημέρωσης, στο διαδίκτυο, εκτός εάν έχει ιατρική άδεια, που καμία δεν έχει και ούτε πρόκειται να πάρει στο μέλλον διότι θα ήταν σαν να αναιρεί τον ίδιο της τον εαυτό και τους τηλεοπτικούς σταθμούς

Ο ανεξάρτητος Βρετανικός ατμιστικός οργανισμός (Independent British Vapour Trade Association) επέκρινε τις νέες απαγορεύσεις, χαρακτηρίζοντάς τους ως «περιττούς περιορισμούς» που θα βλάψουν τις επιχειρήσεις των μελών τους και το πιο σημαντικό, θα γίνει εμπόδιο στους καπνιστές να γνωρίσουν την ύπαρξη μιας πολύ ασφαλέστερης εναλλακτικής λύσης απέναντι στο πρόβλημά τους.

Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται κρύβοντας το κάτω από το χαλάκι, προχωρώντας η ΕΕ σε τέτοιες ενέργειες αναρωτιόμαστε άραγε ποιος είναι ο σκοπός της, να βοηθήσει τους πολίτες της ή να τους κλείσει τα μάτια για να μη βλέπουν; Τέτοιου είδους νοοτροπία δεν εφαρμόζεται ούτε στις χειρότερες υποανάπτυκτες χώρες που βασιλεύει η ανομία. Αν λοιπόν εμείς οι Ευρωπαίοι θέλουμε να λεγόμαστε ως μία αναπτυγμένη και πολιτισμένη κοινωνία θα πρέπει αρχικά να πατάξουμε τον παλιό κακό μας εαυτό και μετέπειτα να προχωρήσουμε διαρθρωτικές αλλαγές.

Βρετανία: ένας νέος ατμιστής κάθε 4 λεπτά

Ο τομέας του vape θεωρείται για τους διαφημιστές το πιο κερδοφόρο κομμάτι, διότι μπορεί να συντηρηθούν από ετούτο ιστοσελίδες με μικρή επισκεψιμότητα που δεν έχουν καμία άλλη πηγή εσόδων, επιπλέον αφαιρείς το δικαίωμα στους επιχειρηματίες να προωθήσουν το κατάστημα τους και αναγκαστικά θα τους οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό και μάλιστα πάρα πολύ σύντομα, αυτή τη στιγμή που γράφεται το άρθρο πολλά ατμιστικά μαγαζιά αιμορραγούν και ορισμένα βάζουν ανέλπιστα λουκέτο, καταστρέφοντας τα όνειρά τους για μία καλύτερη ζωή.

Αν επιθυμείς να βοηθήσεις τον πολίτη, δεν επιβάλλεσαι, αλλά κάθεσαι στο τραπέζι με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές και μετά από ενδελεχείς συζητήσεις προσπαθείς να βγάλεις ένα τελικό θετικό αποτέλεσμα που θα είναι προς το συμφέρον όλων των συμμετεχόντων. Η δημοκρατική οδός είναι η μόνη που θα εξασφαλίσει ότι δεν θα αδικηθεί κανένας, ακόμη κι αν συμβεί θα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της τροπολογίας, με γνώμονα να στηρίξεις οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα, δίχως να αποκλείεις προτάσεις αν δεν συζητηθούν.