Η ανθρωποφαγία μας κατευθύνει προς τα τάρταρα

Η ανθρωποφαγία μας κατευθύνει προς τα τάρταρα και ας μην το παραδεχόμαστε, όσο πιο νωρίς συνειδητοποιήσουμε τον λάθος τρόπο σκέψεως που διαθέτουμε στο κεφάλι μας, τόσο πιο γρήγορα θα ορθοποδήσουμε και θα προχωρήσουμε μπροστά για ένα καλύτερο μέλλον.

Επειδή η ευγένεια είναι το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των ευνομούμενων κοινωνιών, οφείλουμε να σπάσουμε ετούτη τη συμπεριφορά. Η αφορμή που μπαίνω στη διαδικασία να αναφερθώ στην ανθρωποφαγία που μας κατευθύνει στα τάρταρα είναι γιατί έχει παραγίνει το κακό με τις επιθέσεις που δέχεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο και κατά συνέπεια υπονομεύουν άμεσα την ύπαρξή του.

Λόγω επαγγελματικής φύσεως της εργασίας μου, δηλαδή το ατμιστικό ρεπορτάζ, τυχαίνει αρκετές φορές να βρίσκομαι σε συζητήσεις με άγνωστους ανθρώπους, και επειδή όπως πάντα αποφεύγω να φανερώσω εξαρχής την ταυτότητά μου, ο λόγος που το κάνω είναι ότι θέλω να ακούσω τις απόψεις των συνανθρώπων μου όσο πιο αντικειμενικά γίνεται και χωρίς ενδοιασμούς, ετούτο με βοηθά να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει και τι πιστεύει ο υπόλοιπος ουδέτερος κόσμος για το άτμισμα, οπότε για να έχω μία πλήρη εμπεριστατωμένη άποψη για το αντικείμενό μας, στρέφω μεθοδικά την κουβέντα προς τα εκεί για να αλιεύσω χρήσιμες πληροφορίες, μπαίνοντας στο μυαλό του άλλου.

Όταν το κουβεντολόι φτάνει στο επίμαχο σημείο που είναι το e-cigarette, τότε ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες της εξερεύνησης των σκέψεων. Συνηθίζω να ρωτώ τους παρευρισκόμενους τι πιστεύετε για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και όπως είθισται να γίνεται ο καθένας μου λέει ότι ανοησία του έρθει στον εγκέφαλο, αλλά ειλικρινά το πρόβλημά μου δεν είναι αυτό, ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, είμαι κάθετος προς αυτό, διότι δεν μου αρέσει η λογοκρισία, ακόμη και αν έχει τη χειρότερη γνώμη για τον τομέα μας.

Δυστυχώς, μία μεγάλη μερίδα εξ αυτών κατηγορεί ανοιχτά το vaping, με προφανείς εχθρική διάθεση που αγγίζει τα όρια του μίσους, τις περισσότερες φορές δίχως λόγο και αιτία, λέτε το κουσούρι αυτό να το έχουμε από γεννησιμιού μας ή τελικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα μας; όποια εκδοχή από τις δύο κι αν επιλέξετε το συμπέρασμα θα είναι το ίδιο, δηλαδή μηδέν εις το πηλίκον.

Όπου σταθώ κι όπου βρεθώ συνήθως κρατάω μαζί μου μία συσκευή για να ατμίζω, φυσικά μόνο σε χώρους όπου επιτρέπεται, όταν παρατηρούν τι κρατώ στα χέρια μου, το πρώτο σχόλιο που θα ακούσω είναι “μακριά από αυτό μαραφέτι, είναι καρκινογόνο”, και εγώ εύλογα τους ρωτώ από που προκύπτει αυτό το συμπέρασμα, βέβαια οι απαντήσεις που λαμβάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα θα μπορούσαν να γίνουν κάλλιστα ένα μυθιστόρημα, γιατί οι αρλούμπες που ακούω ξεπερνάνε κάθε λογική και οδεύουν στα όρια της μυθοπλασίας.

Αυτό που με ενοχλεί αφάνταστα είναι όταν συκοφαντούν απροκάλυπτα το eCig, και όπως πάντα συμβαίνει με επιχειρήματα του κώλου, που μόνο ένα μικρό παιδί μπορεί να τα σκαρφιστεί. Τα σκουριασμένα επιχειρήματα που τα επικαλείται η μεγαλύτερη μερίδα των ημιμαθών ατόμων, είναι εκείνα που δημιουργούν τη χειρότερη εντύπωση για τον τομέα μας στην κοινή γνώμη, άλλωστε η Ελληνική νοοτροπία μαστίζεται από τις αμπελοφιλοσοφίες, και το λυπηρό της υπόθεσης πως δεν μας αξίζει τέτοια κουλτούρα.

Αν κάποια μέρα δεν απομονωθεί η ανθρωποφαγία θα εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στο περιθώριο του δυτικού πολιτισμού, αλλά όπως γνωρίζουμε όλοι ο δυτικός πολιτισμός ξεκίνησε από εμάς, όμως εμείς τον βαρεθήκαμε και τον παρατήσαμε, ενώ οι άλλοι ήταν μάλλον πιο έξυπνοι και τον βελτίωσαν, ας ελπίσουμε οι νεότερες γενιές αυτού του τόπου να διδαχθούν από τα δικά μας λάθη και να μην ακολουθήσουν την πορεία των νεότερων προγόνων τους, παρά μόνο τους αρχαίους.