Γνωστός blogger έστειλε επιστολή στον Trump ζητώντας να σταματήσει

Γνωστός blogger έστειλε επιστολή στον Trump ζητώντας να σταματήσει την άδικη επίθεση του FDA που ασκεί στο άτμισμα.

 

Ένας blogger από το Οχάιο, ο Kevin Crowley, έγραψε ένα γράμμα προς τον Πρόεδρο Donald Trump, ζητώντας του να παρέμβει και να σταματήσει τις βαριές ρυθμίσεις του FDA που έχει εφαρμόσει άδικα, εξισώνοντας το ηλεκτρονικό τσιγάρο με το καπνό. Ας δούμε λοιπόν τι λέει.

Αγαπητέ Πρόεδρε Trump.

Σας καλώ να διατάξετε αμέσως την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων να σταματήσει κάθε δραστηριότητα που αφορά την «ρύθμιση» των e-cigarettes, η οποία εν ολίγοις τα ταξινομεί στα καπνικά είδη.

Η απόφαση του FDA να κρίνει αυτά τα προϊόντα που δεν περιέχουν καπνό ως “καπνικά” δεν είναι προς όφελος της υγείας. Τις παράλογες αποφάσεις που εξέδωσαν τις μεταμφίεσαν ως κανονισμούς, η οποία θεωρώ πως είναι μία κατασκευασμένη δημοσιονομική ανευθυνότητα ενός μεμονωμένου μέλους, προκειμένου να αποσβέσει τυχόν απώλειες που θα προκύψουν από τη συμφωνία διακανονισμού που ονομάζεται “Master Settlement Agreement”.

Ο υποτιθέμενος αγώνας που δίνουν οι ομάδες υγείας, οι κυβερνητικές υπηρεσίες και οι πολιτικοί για τον τον έλεγχο του καπνού, είναι προφανές πως από πίσω κρύβονται φαρμακευτικά συμφέροντα έχουν που έχουν σκοπό την εξαφάνιση των μικρών ατμιστικών επιχειρήσεων, οι οποίες συνεισφέρουν τα μέγιστα στους καπνιστές που θέλει να απεξαρτηθούν από αυτή τη συνήθεια, άσχετα αν κάποιοι θέλουν να παρουσιάζουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο πως αντιτίθεται εις βάρος της δημόσιας υγείας.

Όλοι, συμπεριλαμβανομένων του Mitch Zeller, του σημερινού διευθυντή του FDA για τα προϊόντα καπνού, όπως και ο Γενικός Χειρουργός Vivek Murthy, αγνόησαν την έκθεση από το Royal College of Physicians που είχαν στα χέρια τους. Επίσης αγνόησαν και την παγκοσμίως γνωστή μελέτη της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας η οποία αναφέρει στα συμπεράσματά της πως το άτμισμα είναι 95% ασφαλέστερο από το κάπνισμα .

Θέλω να ξέρω γιατί.

Γιατί να αποφασίζουν αυτοί οι κύριοι χωρίς ίχνος λογοδοσίας; σε ετούτες τις αυθαίρετες και ιδιότροπες ενέργειες στις οποίες προβαίνουν “οι ανώτατοι αξιωματούχοι” ισχυρίζονται ότι ενεργούν με φροντίδα και επιμέλεια προς το δημόσιο συμφέρον. Έχουν χαθεί τα χρήματα των φορολογουμένων και περισσότερα από οκτώ χρόνια, μόνο και μόνο για να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Εγώ, ως καταναλωτής έχω την αξίωση να προστατευτώ απέναντι σε αυτές τις απερισκεψίες.

Θα ήθελα να σας παροτρύνω να επέμβετε άμεσα ούτως ώστε όλες οι δημόσιες αρχές και οι υπηρεσίες να επικεντρωθούν στο καθήκον τους και να μην παραπλανούν τον κόσμο με αβάσιμες πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Είναι γνωστό τοις πάσι, πώς με τους αβάσιμους ισχυρισμούς τους επιδιώκουν να επιτραπεί ο υπερβολικός περιορισμός και η ασφυκτική φορολόγηση στνο ατμιστικού τομέα, για προσωπικό τους όφελος ή για να χρηματοδοτήσουν τις δικές τους ατζέντες μέσω περίτεχνων κινήσεων.

Αυτή τη στιγμή, η τροπολογία Cole-Bishop Amendmen είναι η μόνη ελπίδα για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σας συστήνω να μελετήσετε τις προτάσεις του Clive Bates και του David Sweanor από το πανεπιστήμιο της Οτάβα, και του Eli Lehrer, πρόεδρο του ινστιτούτου «R Street Institute», εν συντομία παρακάτω είναι τα φλέγοντα σημεία:

  • Αδράξτε την τεράστια ευκαιρία που παρουσιάστηκε με τα προϊόντα νικοτίνης χαμηλού κινδύνου.

 

  • Ακυρώστε τους παράλογους κανονισμούς του FDA πριν καταστρέφουν την vaping αγορά στις ΗΠΑ.

 

  • Είναι απαραίτητο να θεσπιστεί ένα καθεστώς που θα βασίζεται σε ορθά πρότυπα για τα προϊόντα χαμηλού κινδύνου που περιέχουν νικοτίνη.

 

  • Χρησιμοποιήστε νέες ετικέτες στις συσκευασίες που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές αναφορικά με το σχετικό κίνδυνο.

 

  • Να σταματήσει να υποβάλλεται σε δοκιμασία η δημόσια υγεία για την δήθεν προστασία του εμπορίου.

 

  • Επαναφορά ειλικρινών και υπευθύνων εκστρατειών για τη δημόσια υγεία.

 

  • Να επικεντρωθεί εκ νέου η επιστημονική κοινότητα για τα δρώμενα του καπνού, παρακάμπτοντας τυχόν γραφειοκρατικά εμπόδια.

 

  • Τα ατμιστικά, όπως και τα καπνιστικά είδη να μπουν κάτω από τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.