Επιχειρούν διακαώς να καταπολεμηθεί στο έπακρο το μονοπώλιο

Επιχειρούν διακαώς να καταπολεμηθεί στο έπακρο το μονοπώλιο που υφίσταται στα υγρά αναπλήρωσης στην πολιτεία της Ιντιάνα, διότι διαφαίνεται πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της νομιμότητας και με τη συγκατάθεση των δημοσίων αρχών ακολουθεί τα χνάρια της παραβατικότητας.

Για τον λόγο αυτό συστάθηκε μία επιτροπή που αποτελείται από μέλη της κρατικής συγκλήτου της Ιντιάνα, η οποία έχει ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια για την αναμόρφωση του αντι-ατμιστικού νόμου της πολιτείας, και δίνει ως γνωστόν, δικαίωμα σε μία ασφαλιστική εταιρεία συνδεόμενη με τους τοπικούς πολιτικούς να αποφασίσουν ποιος μπορεί να πουλήσει e-υγρό στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με το αντίστοιχο εμπορικό επιμελητήριο ο αριθμός των κατασκευαστών eLiquids στην Ιντιάνα έχει μειωθεί από περίπου 60 που ήταν στο παρελθόν σε μονοψήφια επίπεδα, και η κύρια υπεύθυνη για ετούτο τον κατατρεγμό είναι η Mulhaupt’s Security που αρνείται να εκδώσει νέες άδειες και έχει επιφέρει τεράστιο πλήγμα στα έγκατα του ατμιστικού κλάδου που πλέον προσπαθεί να επιβιώσει με νύχια και με δόντια, αλλά προς το παρόν μόνο εύκολη δεν χαρακτηρίζεται η επιβίωση τους και σε αυτό συμβάλλουν τα τερτίπια των πολιτικών που κάνουν τα στραβά μάτια.

Αρκετοί εμπειρογνώμονες που είναι γνώστες του αντικειμένου, ονομάζουν την παρούσα κατάσταση ως ένα τεράστιο σκάνδαλο, επειδή είναι προφανές πως ο νόμος έχει γραφτεί για να δώσει τον εποπτικό ρόλο στην Mulhaupt, κάτι το οποίο θεωρείται αδιαμφισβήτητο. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ορισμένοι πολιτικοί χρηματοδοτούνται ή έχουν συμφέροντα να παραμείνει το καθεστώς ως έχει, δηλαδή να εξακολουθήσουν να πουλάνε υγρά αναπλήρωσης μόνο οι έξι εταιρείες που κατάφεραν αδειοδοτηθούν και από τις περίπου έξι εταιρείες, σχεδόν όλες έχουν στενούς δεσμούς με την Mulhaupt.

Ευτυχώς ένα μικρό μέρος του νομού ανατράπηκε από ένα δικαστή τον περασμένο μήνα, ύστερα από απόφαση που εξέδωσε κατά του μονοπωλίου και των ευνοούμενων εταιρειών. Επίσης πιστεύεται ότι το FBI διερευνά το συγκεκριμένο ζήτημα κατατάσσοντας το ως πιθανή υπόθεση διαφθοράς.

Τώρα η Δικαστική Επιτροπή της Γερουσίας σχεδιάζει να το αντικαταστήσει με ένα επιεικές νομοσχέδιο που θα είναι μία μετριασμένη έκδοση, απαιτώντας από τους κατασκευαστές των E-liquids μόνο μία απλή εκδοθείσα άδεια πώς θα εστιάζεται στη συμμόρφωση των προτύπων ασφαλείας. Η επιτροπή πέρασε την τροπολογία την Τετάρτη με ψηφοφορία, με 8 θετικές και 1 αρνητική και πλέον θα βρίσκεται στην πλήρη δικαιοδοσία της κρατικής συγκλήτου.

Εξόφθαλμη διαφθορά.

Περίπου πριν ένα χρόνο σχεδόν 50 κατασκευαστές υγρών αναπλήρωσης αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στην παρούσα πολιτεία, επειδή το νομοθετικό πλαίσιο δεν είχε την πρόνοια να συμμεριστεί τον πόνο των επιχειρηματιών με το κακό που πρόκειται να κάνει. Αν και οι αδικημένες επιχειρήσεις επιδίωξαν να φτάσουν την υπόθεση στο δικαστήριο, γνώριζαν εκ των προτέρων πως δεν είχαν καμία ελπίδα να δικαιωθούν, συν ότι θα χρειάζονταν να ξοδέψουν χρηματικά ποσά για αυτή την δικαστική μάχη, τα οποία και φυσικά δεν διέθεταν οι περισσότεροι εξ αυτών.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο κάθε κυβερνήτης της εκάστοτε πολιτείας έχει αυξημένες αρμοδιότητες που κάλλιστα συγκρίνονται με εκείνες ενός πρωθυπουργού μιας ευρωπαϊκής χώρας. Για να καταλάβετε το μέγεθος των περιστάσεων, πριν μερικά έτη η πολιτεία της Καλιφόρνιας είχε πτωχεύσει και οι πολίτες της ήταν αναγκασμένοι να πληρώσουν το μάρμαρο τις λάθος διακυβέρνησης.