Έκθεση επιβεβαιώνει χαμηλότερα επίπεδα τοξικών ουσιών

Έκθεση επιβεβαιώνει χαμηλότερα επίπεδα τοξικών ουσιών του vaping εν αντιθέσει με το κάπνισμα, ακόμη και τα NRT βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από ετούτη τη μάστιγα.

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε προχθές στο περιοδικό Annals of Internal Medicine επισημαίνει ότι η μετάβαση προς το άτμισμα ή στα προϊόντα μειωμένου κινδύνου (NRT) για τουλάχιστον έξι μήνες, είναι πολύ πιο ασφαλές από το κάπνισμα.

Ενθαρρυντικό μήνυμα για τους καπνιστές.

Αυτή η μακροπρόθεσμη μελέτη που χρηματοδοτείται από το Cancer Research UK συγκρίνει τα επίπεδα τοξικών ουσιών που προκαλούν καρκίνο στο σώμα των ανθρώπων που άλλαξαν τον τρόπο παροχής της νικοτίνης με μία εναλλακτική άκαπνη λύση ή συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα συμβατικά τσιγάρα. Ο πρώτος δειγματοληπτικός έλεγχος έγινε στο σάλιο και τα ούρα, τα οποία ελέγχθηκα νγια να παρατηρηθούν οι βασικές χημικές ουσίες κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας έκθεσης στο e-cigarette, τα NRT και τα καπνικά είδη.

Οι συντάκτες αυτής της μελέτης είναι όλοι τους σπουδαίοι ερευνητές και με τεράστια καριέρα στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Ο Lion Shahab, ο επικεφαλής συγγραφέας της παρούσας δημοσίευσης, είναι ο λέκτορας στο τμήμα επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας στο University College του Λονδίνου. Ο δεύτερος συγγραφέας δεν είναι άλλος από τον Marciej Goniewicz του ινστιτούτου (Roswell Park Cancer Institute, Buffalo, USA) μια γνωστή φιγούρα για τα φιλικά του αισθήματα προς την ατμιστική κοινότητα, η Δρ Ann McNeil του King s College του Λονδίνου και ο Robert West επίσης του University College of London, όποιος έχει μακρά ιστορία την διερεύνηση του καπνού και κατ’ επέκταση στην μείωσης της βλάβης.

Το άτμισμα και τα NRTs είναι λιγότερο τοξικά.

Το βασικό εύρημα της μελέτης είναι ότι οι πρώην καπνιστές που παράτησαν τον προηγούμενο τρόπο ζωής και μεταφέρθηκαν στο eCig ή τα NRTs είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα των τοξικών χημικών ουσιών και καρκινογόνες ουσίες στο σώμα τους σε σύγκριση με τα άτομα που συνέχισαν να καπνίζουν τσιγάρα καπνού. Το πρωταρχικό μέλημα ήταν να εξεταστούν τα επίπεδα νιτροζαμινών (TSNAs), των πτητικών οργανικών ενώσεων(VOCs) και οι μεταβολίτες. Αντίθετα, για τους διπλούς χρήστες η διαφορά ήταν πολύ λιγότερο έντονη.

Ενέσιμο ύδωρ για αραίωση των υγρών αναπλήρωσης

Η πλήρης διακοπή είναι απαραίτητη.

Σε τούτη την έρευνα, οι ερευνητές επιμένουν ότι η διπλή χρήση εκτοπίζει κάθε θετικό όφελος των εναλλακτικών άκαπνων λύσεων επειδή τα εύφλεκτα προϊόντα είναι μια τεράστια πηγή τοξικών ενώσεων από οποιοδήποτε άλλο τρόπο παροχής νικοτίνης στον άνθρωπο.

Προς στιγμήν, η πιο αποτελεσματική και δημοφιλή μέθοδος εγκατάλειψη αυτής της βλαβερής συνήθειας στην Αγγλία είναι το vaping, και αρκετοί ειδήμονες του είδους τονίζουν πως οι επιστήμονες αναζητούσαν εξεύρεση λύσεων για περισσότερο από 30 χρόνια κατά του smoking και αυτή η ιστορική στιγμή που θεωρείται σημείο αναφοράς ήρθε από κει που δεν την περιμέναμε, δηλαδή από το ηλεκτρονικό τσιγάρο, δεν μένει παρά να εκμεταλλευτούμε τις θετικές του ευεργετικές ιδιότητες, ούτως ώστε ετούτο να μεταφραστεί σε θετικό αποτέλεσμα υπέρ των εθισμένων χρηστών από τον καπνό.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, πως όσο ο χρόνος περνάει χάνονται ανθρώπινες ζωές και αυτή η ολιγωρία είναι αδικαιολόγητη. Αν οι δημόσιες αρχές όλων των κρατών που δραστηριοποιούνται στην υγεία αναλάβουν τις ευθύνες τους, τότε πιθανόν να στρέψουν το βλέμμα τους προς μία κατεύθυνση που αγνοούν σκόπιμα και ονομάζεται ηλεκτρονικό τσιγάρο.