Εξέφρασαν τη γνώμη τους για την προτεινόμενη απαγόρευση

Εξέφρασαν τη γνώμη τους για την προτεινόμενη απαγόρευση του ατμίσματος στην Κομητεία Άλεγκενι στις ΗΠΑ. Συστάθηκε μία δημόσια ακρόαση σχετικά με την προτεινόμενη απαγόρευση του vaping σε δημόσιους χώρους στο Allegheny County του Πίτσμπουργκ της Πενσυλβανίας, η οποία έλαβε χώρα από τις 6 έως 13 Φεβρουαρίου, σχολιάζοντας, καυτηριάζοντας και επισημαίνοντας σπουδαία πράγματα από το κοινό.

Πάνω από τριάντα άτομα μίλησαν σε τούτη τη δημόσια ακρόαση, ονομάζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που στις γνωμοδοτήσεις τους θα προκύψει ως αποτέλεσμα της προτεινόμενης απαγόρευσης, αλλά δεν στάθηκαν μονάχα στα τοπικά θέματα που προβληματίζουν την κοινωνία τους.

Οι υπερασπιστές του ατμίσματος αποδοκίμασαν τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις, επίσης επισήμαναν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο βοηθά τους καπνιστές να περιορίσουν τη βλαβερή συνήθεια, και πως η δημόσια υγεία της Αγγλία πρότεινε και επέβαλε κατά το περσινό έτος (το 2016), τον εξαναγκασμό των vapers να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους σε χώρους καπνιστών, το οποίο όπως γίνεται σαφέστατα αντιληπτό υπονομεύει τις προσπάθειές τους να σταματήσουν το κάπνισμα με την τοποθέτηση τους σε ευάλωτη θέση, διότι είναι πανεύκολο να παρασυρθούν από την καπνίλα που θα φτάσει στη μύτη τους και κατά συνέπεια είναι εύκολο να λοξοδρομήσουν.

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.

Μεταξύ εκείνων που είναι υπέρ της απαγόρευσης, υπήρχαν άτομα που έκαναν αναφορά στο παθητικό άτμισμα και στην έκθεση του ατμού που συμβαίνει χωρίς τη θέλησή τους, λέγοντας ότι ακόμα κι αν δεν είναι τόσο επικίνδυνο, όσο καπνός από δεύτερο χέρι, δεν είναι ακίνδυνο. Επικαλέστηκαν διάφορες μελέτες οι οποίες επικεντρώθηκαν στις τοξικές χημικές ουσίες που βρίσκονται στον εκπνεόμενο ατμό και μάλιστα υποστήριξαν πως βρίσκονταν σε σημαντικά ποσοστά.

Επιπλέον, υπήρχαν κι άλλοι που μίλησαν για την περίφημη “θεωρία της πύλης”, ετούτη η αβάσιμη θεωρία λέει ότι το άτμισμα μπορεί να ενεργεί ως πύλη προς το κάπνισμα, το οποίο μια σειρά από μελέτες έχουν απόδειξη πως είναι εσφαλμένη και δεν υφίσταται, απλά είναι πρόσχημα στα χέρια των επιτήδειων να διαβάλλουν τον τομέα μας.

Αν η προτεινόμενη νομοθεσία τελικά περάσει, η απαγόρευση θα επεκταθεί σε εσωτερικούς χώρους εργασίας, σχολεία, εστιατόρια, εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, θέατρα, αθλητικές εγκαταστάσεις και σταθμούς διέλευσης μέσων μαζικών συγκοινωνιών και άλλα πολλά, που αν τα αναφέρουμε όλα θα αναλωθούμε και θα χάσουμε την ουσία.

Η παρουσία απαγόρευση άρχισε να ζυμώνετε και να συζητιέται έντονα πίσω στον Αύγουστο του 2016, ευτυχώς όμως ο εκτελεστικός διευθυντής του Smokefree της Πενσυλβάνιας, Bill Godshall, έδωσε ψυχή και σώμα για να υποστηριχθεί η σημασία της ρύθμισης του καπνού διαχωρίζοντας απο το eCigarette, είχε πει στο συμβούλιο της Υγείας του Allegheny County ότι η δαιμονοποίηση του ατμίσματος θα ήταν επιζήμια για τη δημόσια υγεία, γιατί όπως είναι γνωστό 7.400.000 καπνιστές διέκοψαν οριστικά τη θανατηφόρα συνήθεια μέσω του vaping, και δεν είναι πρόσχημα, παρά μόνο η αλήθεια.

Η τρέχουσα διαδικασία τελείωσε πριν λίγες ημέρες.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η αρμόδια αρχή συνέχισε να συλλέγει γραπτές παρατηρήσεις μέχρι της 13η Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Jared Barker, ο επικεφαλής και διευθυντής των νομοθετικών υπηρεσιών του συμβουλίου. Να τονίσουμε ότι πλέον οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να στέλνουν σχόλια, διότι έχει κλείσει το σύστημα και πλησιάζει η σημαντική ώρα των αποφάσεων που πιθανόν να αποδειχθεί ακρογωνιαίος λίθος για τις μελλοντικές δραστηριότητες των ντόπιων ατμιστών.
.