Εικάζεται ότι είναι εσκεμμένη η παραπλανητική πληροφόρηση

Εικάζεται ότι είναι εσκεμμένη η παραπλανητική πληροφόρηση από τον FDA για το vape, η οποία με τη σειρά της είναι επιζήμια για την δημόσια υγεία. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), εδώ και πολύ καιρό φαίνεται να κουκουλώνει την αλήθεια χωρίς να αποκαλύπτει την πλήρη αληθινή διάσταση των πραγμάτων.

Πρόκειται για τα οφέλη του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε σύγκριση με τον εύφλεκτο ομόλογo του και την ευκαιρία που δίδουν στον καπνιστή να χειριστεί την κατάσταση ως βοήθημα διακοπής του καπνίσματος. Δυστυχώς αυτή η ύπουλη διενέργεια επιβεβαιώνεται από πολλές ανεξάρτητες πλευρές που παρατηρούν το θέμα, αλλά δεν έχουν την ικανότητα να κάνουν και τίποτα, επειδή ο οργανισμός έχει τρομερή δύναμη και υποστηρίζεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην Addictive Behaviours από τον καθηγητή David T. Sweanor σε συνεργασία με τον επίκουρο καθηγητή Lynn Τ Kozlowski, ο FDA μπλοκάρει ενεργά την βελτίωση της δημόσιας υγείας, αρνούμενος να ενημερώσει το κοινό ότι τα vaping προϊόντα είναι ασφαλέστερα από τον καπνό. Οι ίδιοι επισημαίνουν πως οι καταναλωτές έχουν κάθε θεμελιώδες δικαίωμα (με βάση τις αρχές του καταναλωτισμού, της επικοινωνίας για την υγεία και την προστασία του πολίτη) να γνωρίζουν σωστά τη δραματική διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο είδη και έπειτα να επιτρέψουν στο χρήστη να επιλέξει ποιον δρόμο θα ακολουθήσει, αρκεί να ξέρει την αλήθεια και να μην του ρίχνουν λάσπη στα μάτια.

Επίσης, ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα στην Washington Examiner ανέφερε ότι το 2016, ο FDA δήλωσε ότι θα πρέπει να δαπανά $ 36 εκατομμύρια σε μια εκστρατεία για να εκπαιδεύσει τους νέους σχετικά με τους κινδύνους του καπνού χωρίς καύση, αλλά τα δεδομένα δείχνουν ότι μια τέτοια εκστρατεία είναι το τελευταίο πράγμα που πράττει και αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν έχει προβεί ακόμα σε τούτο το μονοπάτι, δεν γνωρίζουμε αν έχει κάποιο έννομο συμφέρον, αλλά η συμπεριφορά του δείχνει να είναι προκατειλημμένη απέναντι στο αντικείμενο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι τα e-cigs είναι ασφαλέστερα.

Μέχρι τις αρχές αυτού του έτους έχουν διεξαχθεί αρκετές έγκυρες μελέτες οι οποίες προσφέρουν έγκυρα δεδομένα σε εκείνους που αναζητούν να μάθουν την πραγματικότητα για το άτμισμα, τώρα, όσοι δεν στρέφουν το βλέμμα τους προς αυτή την κατεύθυνση πιθανόν να είναι εγκάθετοι ή να κρύβεται από πίσω μία βρώμικη ιστορία που εξυπηρετεί ορισμένα συμφέροντα, όπως και να χει οι δημόσιοι οργανισμοί οφείλουν να στηρίζω τους πολίτες της εκάστοτε χώρας.

Επιπλέον ο Sweanor και ο Kozlowski ανέφεραν ότι υπάρχει στα κιτάπια του κράτους μια εθνική έρευνα για τη νεολαία η οποία έδειξε ότι το 31,8 τοις εκατό των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πιο επικίνδυνα από τον καπνό, και μόνο το 7,1% δήλωσε το αντίθετο. Βασικά, το 93% των ερωτηθέντων δεν είχε καμία ιδέα ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι ασφαλέστερες από τα τσιγάρα. Ουσιαστικά αυτή η θλιβερή στατιστική συμβάλει στο αναίτιο πανδαιμόνιο που προκαλούν οι ιθύνοντες, είτε γίνεται αυτό εν αγνοία τους, είτε το διαπράττουν έχοντας δόλιες προθέσεις, όμως το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο συκοφαντεί και καταστρέφει ολόκληρο τον τομέα του e-cigarette. Aν λειτουργούσαν με γνώμονα την ηθική προς τον κόσμο θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην αποτροπή των σημερινών κρίσεων υγείας που επιφέρει το κάπνισμα.