Δεν πτοούμαστε από την αποτυχία, η αληθινή μάχη τώρα αρχίζει

Δεν πτοούμαστε από την αποτυχία, η αληθινή μάχη τώρα αρχίζει για την NNA Australia. Η περασμένη εβδομάδα ήταν μία από τις χειρότερες στην ιστορία του οργανισμού, διότι ηττήθηκαν κατά κράτος στο φλέγον ζήτημα της νομιμοποίησης των υγρών αναπλήρωσης που περιέχουν νικοτίνη από 3,6% και κάτω, ακόμη η χρήση του θεωρείται αδίκημα στην Αυστραλία.

Όλα ξεκίνησαν όταν απερρίφθη η αίτηση από την Therapeutic Goods Administration (TGA), η οποία αρνήθηκε κατηγορηματικά να αλλάξει την τρέχουσα κατάσταση της νικοτίνης από επικίνδυνο δηλητήριο που θεωρείτο ως σήμερα σε νόμιμο φαρμακευτικό προϊόν ούτως ώστε να το χρησιμοποιήσουν οι ατμιστές στα eLiquids χωρίς να κινδυνεύουν να θεωρηθούν παραβάτες του νόμου και και να πληρώνουν άδικα πρόστιμα, γιατί η κυβέρνηση δεν λέει να ανοίξει το μυαλό της, και εξαναγκάζει τους καπνιστές να παραμένουν στον ίδιο τρόπο ζωής που τους ταλαιπωρεί τόσα χρόνια, διότι αντικειμενικά η μόνη αξιόπιστη λύση που μπορεί να προσφέρει απτά αποτελέσματα είναι το eCig.

Τον περασμένο Αύγουστο, η συμμαχία που τάσσεται υπέρ του τομέα μας, η New Nicotine Alliance (NNA) η οποία είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει τις στρατηγικές μείωσης της βλάβης του καπνού, ήταν μεταξύ εκείνων που υπέβαλαν προτάσεις στη TGA για να να αφαιρέσει από την μαύρη λίστα τις συγκεντρώσεις νικοτίνης κάτω του 3,6% από τα πρότυπα του καταστατικού. Ωστόσο, σε μια προσωρινή συμφωνία που έλαβε χώρα πριν από μια εβδομάδα, η ρυθμιστική αρχή ανέφερε ότι η τρέχουσα απαγόρευση της νικοτίνης θα παραμείνει στη θέση της και δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαφοροποιηθεί, αυτή η μεθοδολογία εξυπηρετεί στην προστασία των κατοίκων της Αυστραλίας.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε χθες στην Nicotine Science and Policy, ένα μέλος του διοικητικού της ΝΝΑ, ο Δρ Attila Danko, δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι οι ελπίδες μας έχουν συνθλιβεί, η εφαρμογή αυτή ήταν απλά ένα αναγκαίο πρώτο βήμα, και ότι η πραγματική μάχη αρχίζει τώρα. Γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι η σκληρή δουλειά ξεκινάει τώρα και μας περιμένουν πολλές προκλήσεις, το ότι αποτύχαμε αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει ότι δεν θα τα καταφέρουμε μελλοντικά, πιστεύουμε στις δυνάμεις μας γιατί μας υποστηρίζει ολόψυχα ο κόσμος.

Δεν πτοούμαστε από την αποτυχία, θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι.

Παρόλο που η χώρα χαρακτηρίζεται ιδεολογικό παγκόσμιο κέντρο αντίθετων πρακτικών σε σχέση με την μείωση της βλάβης του καπνού, δεν κάνει τίποτα για να βελτιώσει την παρούσα κατάσταση, παραμόνο βγάζει τελεσίδικες αποφάσεις που δεν συνεισφέρουν στο κοινό καλό του τόπου. Πριν από την παρουσία της ΝΝΑ στην μακρινή ήπειρο, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα γενικά θεωρούνταν γενικά ως ένα τέχνασμα που τέθηκε σε εφαρμογή από τις καπνοβιομηχανίες, για να προσελκύσουν περισσότερους ανθρώπους και κατά συνέπεια να εθιστούν στη νικοτίνη, μέσω των δελεαστικών γεύσεων στα υγρά αναπλήρωσης.

Αυτό το θέατρο του παραλόγου συνεχίζει να υφίσταται και η πολιτική ηγεσία δεν είναι διατεθειμένη να μπει στη διαδικασία να αναθεωρήσει ή έστω να κάτσει να το συζητήσει για να βρεθεί μία γόνιμη λύση. Όταν εθελοτυφλείς απέναντι στα υπαρκτά προβλήματα της κοινωνίας τότε πλέον εσύ είσαι το πρόβλημα και είναι ανέντιμο να επιτίθεσαι στο ηλεκτρονικό τσιγάρο με σκουριασμένα επιχειρήματα, προκαλώντας εντυπωσιασμούς και λανθασμένες εντυπώσεις στο ευρύ κοινό που παρακολουθεί τις εξελίξεις, αν γίνει πιο διαλλακτική η δημόσια αρχή και απαρνηθεί τον παλιό κακό της εαυτό, μπορεί να βγουν όλοι κερδισμένοι χωρίς να υπάρχουν αρνητικές συνέπειες.

Μάθετε Τι είναι η προπυλενογλυκόλη