Από την αισιοδοξία μας δεν βλέπουμε την τύφλα μας

Από την αισιοδοξία μας δεν βλέπουμε την τύφλα μας, εμείς οι ατμιστές όπως συνήθως βρισκόμαστε σε πλήρη αδράνεια και περιμένουμε τον άγιο βασίλη να μας προστατέψει, ορισμένοι θα σπεύσουν να προσθέσουν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως η Ελληνική κοινότητα βρίσκεται διαρκώς σε επαγρύπνηση και είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει σε οποιεσδήποτε δυσκολίες βρεθούν στο διάβα της. Είναι πως βλέπει κανείς το ποτήρι, άλλος θεωρεί ότι είναι μισογεμάτο και άλλος μισοάδειο.

Θα σας θέσω ένα ρητορικό ερώτημα, πιστεύετε ότι είμαστε ενωμένοι ή το ακριβώς αντίθετο; φυσικά δεν περιμένω απάντηση, όμως επειδή εγώ προσωπικά είμαι αντικειμενικός, δεν μπορώ να παραβλέψω πως είμαστε σκορποχώρι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, δυστυχώς είναι δύσκολο να ρίξει κάποιος τον εγωισμό του και να βάλει πάνω απ’ όλα το σύνολο, βέβαια αν ήμασταν όλοι δεμένοι σαν μία γροθιά, δεν θα έμοιαζε για πραγματικότητα, αλλά για ουτοπία.

Δεν είναι κακό να είσαι ονειροπόλος, αρκεί να γίνεται στα πλαίσια της ανθρώπινης λαχτάρας για ένα καλύτερο αύριο, που δεν θα ξεπερνάει τα όρια της παραφροσύνης ζώντας σε έναν εικονικό κόσμο. Οι λάτρεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου πλέον οφείλουν να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, όσο μικρό κι αν είναι, σίγουρα αν προστεθούν όλα μαζί θα είναι ικανό να προσπεράσει οποιαδήποτε φουρτούνα ή τρικυμία που έχει σκοπό να τους διαβάλλει. Τι λέτε είναι δύσκολο να γίνουμε μία γροθιά; εγώ νομίζω πως όχι, όμως η θεωρία διαφέρει κατά πολύ από την πράξη.

Ο καιρός γαρ εγγύς, οι εξελίξεις τρέχουν και δεν σημαίνει απαραίτητα πως γίνεται για καλό μας, τουναντίον, μάλλον το αντίθετο. Το άτμισμα μπήκε στο στόχαστρο και δεν επρόκειτο για πλάκα, η δημόσια αρχή της ευρωπαϊκής ένωσης σε θέματα υγείας αναφέρει συχνά πυκνά πως ο συγκεκριμένος τομέας πρέπει να παραμένει σε στενή παρακολούθηση, διότι έχουν την υπόνοια πως ξεμυαλίζει τον ανήλικο πληθυσμό, και κατά συνέπεια πρέπει να του επιβληθούν αμέτρητοι περιορισμοί.

Όμως αγαπητοί μου φίλοι και στην κουζίνα του σπιτιού μας έχουμε πιρούνια, δεν γίνεται όμως να τα καταργήσουμε για να μην πάει κάποιο παιδί και το καρφώσει στην κοιλιά του. Υπάρχει κάποιος τρόπος ο οποίος ονομάζεται συνοχή και υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία, αν τηρηθούν τα δέοντα θα βρεθεί πολύ εύκολα η χρυσή τομή που δεν θα αδικεί κανέναν, όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση. Ο στρουθοκαμηλισμός στον δυτικό πολιτισμό είναι ανεπίτρεπτος, το πρόβλημα θα λυθεί μονάχα αν έχεις όλες τις πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, και στην προκειμένη περίπτωση απαιτείται να μη λείπουν οι vapers.

Υπάρχει περίπτωση να μας φτύνουν και να νομίζουμε ότι βρέχει, εξ ου και ο αρχικός τίτλος από την αισιοδοξία δεν βλέπουμε την τύφλα μας. Σας διαβεβαιώνω με απόλυτη ειλικρίνεια πως ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας έχει σκοπό να σφίξει τα λουριά στις ευρωπαϊκές χώρες, και δεν είναι σχήμα λόγου. Οι ιθύνοντες που διοικούν τον παρόν οργανισμό είναι ξεκάθαροι και υπογραμμίζουν πως πρέπει να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία που φέρεται εναντίον των απροστάτευτων πολιτών και καταστρέφει κάθε μέρα την υγεία τους.

Μήπως οι ανώτατοι αξιωματούχοι του Π.Ο.Υ καταφέρονται μανιωδώς κατά του ατμίσματος και έχουν χάσει το μέτρο της αυτοσυγκράτησης; νομίζω πως ναι, αλλά διερωτώμαι ποιος μπορεί να τους σταματήσει, λες να είμαστε εμείς οι μικροί και ταπεινοί ατμιστές; ίσως, πάντως μη χάσουμε την αισιοδοξία μας, γιατί κάποτε ο δαυίδ κέρδισε το γολιάθ.