Απαιτείται έστω μία υποτυπώδης ομοψυχία από όλους τους Έλληνες

Απαιτείται έστω μία υποτυπώδης ομοψυχία από όλους τους Έλληνες ατμιστές για να προωθήσουμε ορθότερα το αντικείμενο που αγαπάμε και λατρεύουμε.

Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο ο καθένας να παραμερίσει τον εγωισμό του για χάριν του ατμίσματος, βλέπεις το γινάτι βγάζει μάτι, αλλά επειδή όλοι έχουμε κοινό συμφέρον να αναδειχθούν οι ευεργετικές ιδιότητες του vaping, καλό θα ήταν να ενώσουμε τα χέρια μας και να προχωρήσουμε αδιάσπαστοι προς μία θετική κατεύθυνση που θα μας βοηθήσει να εδραιώσουμε ακόμη περισσότερο τα κεκτημένα μας.

Όσοι νομίζετε πως καθήμενοι στον καναπέ μας θα κερδίσουμε τις μάχες, τότε μάλλον σας γελάσανε ή πιθανόν να είσαστε λάθος πληροφορημένοι. Σαφώς και είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε αμέριστα τη στήριξή μας στο e-cigarette αν θέλουμε να υπάρχει και μετά από λίγα χρόνια, αλλά όπως είναι γνωστό τοις πάσι, χρειάζεται κάτι παραπάνω από λόγια για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός, αρκετοί λαοί στην ευρώπη ένιωσαν τον βαρύ πέλεκυ των υγειονομικών αρχών να τους πλήττει ανεπανόρθωτα, συνοδευόμενο από πολλές απαγορεύσεις και περιορισμούς, και κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαίωση πως δεν θα είμαστε η επόμενοι που θα υποστούμε ετούτη την αδικία.

Αρκετοί ειδικοί εικάζουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει σκοπό να βάλει νερό στο κρασί της και να επιτρέψει το άτμισμα να κυκλοφορεί ελεύθερα, σαν να μην τρέχει τίποτα, τουναντίον έχει κακές προθέσεις και μάλιστα σιγά σιγά τις εφαρμόζει, μέχρι να φτάσουν οι χρήστες να το χρησιμοποιούν μονάχα στο σπίτι του, λες και επρόκειτο για καμιά πανδημία που θα προσβάλλει τα απροστάτευτα άτομα και κυρίως στον ανήλικο πληθυσμό.

Δεν χωράει καμία αμφιβολία πως έχει παρεξηγηθεί στον μέγιστο το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά δυστυχώς έχουν δώσει αρκετά δικαιώματα οι χρήστες με τις προκλητικές ενέργειες, δηλαδή ορισμένοι που ατμίζουν στα νοσοκομεία ή σε μέρη όπου είναι ανεπίτρεπτο. Όταν συσσωρεύονται τέτοια παρόμοια περιστατικά είναι κατανοητό πως βλάπτουν ανεπανόρθωτα όλη την Ελληνική ατμιστική κοινότητα, τώρα, αν δεν βλέπουμε την τύφλα μας ή είμαστε τόσο τυφλωμένοι από την υπεραισιοδοξία μας, τότε ίσως και να αρμόζει να παθαίνουμε τα μύρια όσα, διότι η ασυνειδησία δεν συγχωρείται και επιβάλλεται να εξαλειφθεί αν θέλουμε να έχουμε μία υπόσταση στο παρόν και το μέλλον.

Ας βάλουμε λοιπόν όλοι από ένα μικρό λιθαράκι για να χτίσουμε αυτό το σπουδαίο οικοδόμημα που ονομάζεται άτμισμα, και να ζητήσουμε από την πολιτεία να εκπληρώσει τα αιτήματά μας, όπως: να μην εξισώνεται το κάπνισμα με το eCig, θεωρώ ότι είναι μέγα σφάλμα και οι πολιτικοί (ανεξαρτήτως κομμάτων) να μας προστατέψουν, γιατί δεν υπάρχει άλλος τόσο ισχυρός τρόπος να ακουστεί η φωνή μας.

Συνήθως η πλάστιγγα γέρνει με το μέρος των επιτήδειων αντιπάλων του e-cigarette, και μην μου πείτε ότι δεν το παρατηρήσατε, γιατί δεν θα σας πιστέψω. Όταν ο απλός κοσμάκης έχει την χειρότερη γνώμη για εμάς, τότε οι περιστάσεις μιλούν από μόνες τους, δεν είναι εύκολο να ξανακερδίσεις την παλιά του αίγλη, πόσο μάλλον να αναρριχηθείς εκ νέου στην κορυφή όπως τον παλιό καλό καιρό, πριν 1-2 χρόνια, που δεν μας ένοιαζε ή δεν μας ενοχλούσε τίποτα, αλλά από τον τελευταίο χρόνο και μετέπειτα οι επιθετικές διαθέσεις αυξάνονται ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα.

Αντί να στρουθοκαμηλίζουμε και να κλείνουμε τα μάτια μας μπροστά στα προβλήματα, προτείνω να αναλάβουμε δράση, αποκρούοντας όλα τα αήθης επιχειρήματα που επικαλούνται οι φωστήρες για τον χώρο μας, δεν γίνεται συνεχώς να σηκώνουμε ψηλά τα χέρια περιμένοντας να μας λυπηθούν ή να ζητάμε τον οίκτο τους, άλλωστε δεν αρμόζει και στην ιδιοσυγκρασία μας, επειδή πολύ απλά είναι συμπεριφορά ηττοπάθειας.