Αντικαπνιστική οργάνωση επιδοκιμάζει με ενθουσιασμό την απαξίωση

Αντικαπνιστική οργάνωση επιδοκιμάζει με ενθουσιασμό την απαξίωση του vape στης Φιλιππίνες και επικροτεί τις υπάρχουσες συνθήκες με τόσο προκλητικό τρόπο που αγγίζει τα όρια της απέχθειας.

Η συγκεκριμένη ένωση φέρει την ονομασία New Vois Association of the Philippines (NVAP) και προτρέπει το Υπουργείο Υγείας (Department of Health), και τον πρόεδρο των τοπικών Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), να τεθούν σε εφαρμογή οι απαιτούμενοι κανονισμοί που θα ελέγχουν την παραγωγή και τις πωλήσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων, χωρίς να αφήσουν κανένα περιθώριο να εξελιχθεί περαιτέρω στο μέλλον, διότι η θετική δημοσιότητα που έχει πάρει η έως τώρα δίνει στο άτμισμα ένα ισχυρό κίνητρο να ελίσσεται με ευκολία και και όπως αυτός θέλει, οπότε οι δημόσιες αρχές είσαστε υποχρεωμένοι να επιληφθείτε του θέματος και να διακόψετε την ανοδική πορεία που γνωρίζει τα τελευταία έτη, για το καλό όλων μας.

Ο NVAP ουσιαστικά είναι ένα εργαλείο ελέγχου του καπνού, επιπλέον προστατεύει τα άτομα με αναπηρία και υπερασπίζει με ζήλο την υπεράσπιση πρόληψης του καρκίνου που εδρεύει στις Φιλιππίνες. Για να υποστηρίξει το επιχείρημά του, ο πρόεδρος της οργάνωσης, Emer Rojas αναφέρθηκε στην μελέτη του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια , που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2016 και είχε καταλήξει στο συμπέρασμα «οι έφηβοι που κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου είχαν πάνω από έξι φορές πιθανότητες να ξεκινήσουν να καπνίζουν, και στο τέλος να γίνουν τόσο μανιακοί καπνιστές που θα ξεπεράσουν κάθε λογικό όριο. Τα ευρήματα της έρευνας υποδηλώνουν πως το e-cigarette μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του καπνίσματος κατά τη μετάβαση στην ενηλικίωση.

Η παρούσα μελέτη, με την εμφάνισή της στο προσκήνιο αμφισβητήθηκε αμέσως από άλλους έγκυρους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας, οι οποίοι εξήγησαν πως τα τρέχοντα δεδομένα δεν ευσταθούν και αλλοιώνουν την πραγματικότητα, σκοπεύοντας να παραπλανήσει το κοινό με πλασματικά στοιχεία, δυστυχώς οι δημιουργοί αυτής της έρευνας όχι μόνο δεν απέσυραν το έργο τους, αλλά ούτε καν ανασκεύασαν ή αναθεώρησαν τα μέρη της μελέτης που θεωρούνται κραυγαλέα ψεύδη. Το χειρότερο όλων είναι ότι οι επικριτές του ατμίσματος την χρησιμοποιούν κάθε φορά που θέλουν να χτυπήσουν το eCig.

Παρόλο που ετούτη η μελέτη κρίθηκε αβάσιμη, και είχε επικριθεί από πολλούς εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας, Ωστόσο, συνεχίζει να υπάρχει και τώρα η NVAP έχει αναλάβει την παραπληροφόρηση μέσω αυτής, η οποία είναι επιζήμια για τους ντόπιους ατμιστές. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως η τοπική κοινωνία ευτυχώς χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό το διαδίκτυο και τέτοιου είδους παραπλανητικές πληροφορίες είναι εύκολο να καταρριφθούν, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τους μεσήλικες που έχουν μαύρα μεσάνυχτα από το ίντερνετ. Αλλά όπως και να χει, τα ανακριβή στοιχεία προκαλούν τεράστιο αντίκτυποστο μέσο πολίτη, διότι δίνει τροφή για σχόλια και γίνεται το επίκεντρο της ημέρας.

Οι επιπτώσεις της παραπληροφόρησης.

Η εν λόγω μελέτη είχε επιμείνει στο φαινόμενο της πύλης, δηλαδή η περίφημη θεωρία ότι τα vaping προϊόντα λειτουργούν ως σκαλοπάτι για τους εφήβους ούτως ώστε να προχωρήσουν κάποια μέρα στο κάπνισμα και σε αυτήν την περίπτωση εξυπηρετούν πάρα πολύ οι διαθέσιμες γεύσεις σε υγρά αναπλήρωσης. Προφανώς οι επιτήδειοι γαντζώνονται πάνω σε τούτο το επιχείρημα, λέγοντας πως δελεάζει αρκετά τους ανήλικους. Παρόλα αυτά, η θεωρία της πύλης έχει καταρριφθεί άπειρες φορές και οι πρόσφατες μελέτες έχουν διαπιστώνουν το ακριβώς αντίθετο, αλλά η ζημιά έχει γίνει και είναι πολύ δύσκολο να συμμαζευτεί η κατάσταση.

Διαβάστε εδώ τι είναι η Τι είναι η προπυλενογλυκόλη, (PG) Propylene glycol