Αναμένονται θετικά νούμερα στην παγκόσμια αγορά του E-cig

Αναμένονται θετικά νούμερα στην παγκόσμια αγορά του E-cig. Η έκθεση του Ein News Desk λέει ότι οι πωλήσεις των ατμιστικών προϊόντων αναμένεται να αυξηθούν σε ένα σύνθετο ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης (CAGR), πάνω από το 25% μεταξύ 2016-2021.

Η EIN Newsdesk αναφέρει ότι η νέα βιομηχανία του ατμίσματος έχει εξελιχθεί με ραγδαίους ρυθμούς που δεν το περίμενε ακόμη και ο πιο αισιόδοξος οικονομικός αναλυτής, αλλά προς το παρόν επειδή υπάρχουν πολλές νεοεισαχθέντες εταιρείες στον κλάδο του ηλεκτρονικού τσιγάρου που δεν απόκτησαν ισχυρή δυναμική, υπάρχει μία μικρή αποκλίνουσα πορεία, η οποία πιστεύεται ότι θα κρατήσει λιγότερο από πέντε – έξη μήνες, όμως προς τα τέλη του 2017 θα ξανά επανέλθει η τάξη και θα μπει το νερό στο αυλάκι.

Βέβαια, οι επώνυμες μάρκες του τομέα μας, συνεχίζουν ακάθεκτες την ανοδική τάση στον οικονομικό τους προϋπολογισμό και πρακτικά το μόνο φανερό εμπόδιο που μπορεί να τους διακόψει την επιπλέον αναρρίχηση στην κορυφή είναι η κυβερνητική πολιτική και οι κεφαλαιακές απαιτήσεις. Πολλοί θα υποστήριζαν ότι αυτό οφείλεται στη σκληρή στάση που πολλές χώρες έχουν αρχίσει να υιοθετήσουν σε σχέση με το παρελθόν που ήταν πιο χαλαροί οι κανονισμοί και οι νόμοι.

Σε γενικές γραμμές ο δυτικός πολιτισμός και κυρίως οι απλοί πολίτες δείχνουν εγκάρδια υποδοχή απέναντι στο άτμισμα (πλην ορισμένων μεμονωμένων εξαιρέσεων) που αυτό το κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες μεθόδους μειωμένου κινδύνου όπως οι τσίχλες νικοτίνης ή τα αυτοκόλλητα επιθέματα νικοτίνης. Κάτι παρόμοιο συνέβαινε όταν είχε πρωτοεμφανιστεί το κινητό τηλέφωνο, δηλαδή αρκετοί οικονομικοί εμπειρογνώμονες θεωρούσαν πως είναι μία φούσκα που θα κρατήσει 3 – 4 χρόνια και μετά θα ξεφουσκώσει και δεν θα το θυμάται κανείς, όμως σε πείσμα των καιρών κατάφερε να αναδειχθεί άρχοντας της τεχνολογίας, και πλέον όλα περιστρέφονται γύρω από τη σκιά του.

Ποια είναι η δυναμική της ατμιστικής βιομιαχανίας.

Ωστόσο, η παγκόσμια αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου μεταφρασμένη σε αριθμούς αναμένεται να αυξηθεί κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2021. Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο τεράστιο ποσό δεν προξενεί εντύπωση στους γνώστες του αντικειμένου που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και τα τεκταινόμενα του εμπορίου. Το πιο λαμπρό παράδειγμα είναι οι απέλπιδες κινήσεις των καπνοβιομηχανιών, τι κάνουν; σε μία ύστατη προσπάθεια να αναστηθούν αγοράζουν επώνυμες μάρκες του ατμιστικού κλάδου και τις περισσότερες φορές συμβαίνει αυτό μέσω των θυγατρικών εταιρειών τους, αλλά δεν παύει να παραμένει το ίδιο αποτέλεσμα.

Οι κυριότεροι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτή την ανάπτυξη απαριθμούνται ως εξής:

  • Dash Vapes
  • Vapor Line
  • Vape Escapes
  • Smokio
  • Simple Vape Co. London Ltd
  • Puff Ecig
  • Nice Vapor
  • Liquideu
  • Hubbly Bubbly

Ελπιδοφόρα στοιχεία.

Μεταξύ των συμπερασμάτων της έκθεσης ήταν ότι τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά τσιγάρα αντιπροσώπευαν σχεδόν το 30% του μεγέθους της αγοράς το 2015, ακολουθούμενη από επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, ατμοποιητές, εξαρτήματα και όλα τα παρελκόμενα που περιστοιχίζουν το vaping. Τώρα η προβλεπόμενη ανοδική πορεία πιστεύετε ότι θα αυξηθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό πάνω από 23,5%, ενώ η αναμένεται σημαντική ροή εσόδων από κατασκευάστριες εταιρείες που εδρεύουν στην Κίνα, επίσης η Ινδία θεωρείται η επόμενη χώρα που θα προσελκύσει αρκετές επιχειρήσεις στο απώτερο μέλλον.

Ως η μεγαλύτερη αγορά των vaping προϊόντων στον κόσμο, χαρακτηρίζεται η Βόρεια Αμερική που αντιπροσωπεύει πάνω από το 45% του μεριδίου της αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η αγορά της Ασίας – Ειρηνικού προβλέπεται να αυξηθεί στο υψηλότερο σημείο μέσης ετησιοποιημένης αύξησης κατά την περίοδο μεταξύ 2016 και 2021.