Αμερικανοί γιατροί κατακρίνουν άγρια και ανήθικα

Αμερικανοί γιατροί κατακρίνουν άγρια και ανήθικα το e-cigarette εφευρίσκοντας ανύπαρκτες αιτιολογίες για να δικαιολογήσουν τις απαράδεκτες προθέσεις τους, που πλέον τους έχει γίνει καθημερινή συνήθεια αυτή η νοοτροπία.

Ο γνωστός σε όλους τους vapers εμπειρογνώμονας του Tobacco Control για τα φιλικά αισθήματα προς τον κλάδο μας, ο Δρ Michael Siegel έχει ξεκινήσει μια καταιγιστική επίθεση επί των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, μετά την προκλητική ενέργεια του διευθυντή της ΝΙΗ, Francis Collins ο οποίος υποστήριξε ευθαρσώς πως το άτμισμα προκαλεί άσθμα και αναπνευστικές λοιμώξεις.

Είναι λυπηρό τόσο σπουδαίοι επιστήμονες με μεγάλη ακαδημαϊκή καριέρα να πέφτουν τόσο χαμηλά αναφέροντας ψεύδη και συκοφαντίες. Ο Siegel τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως το e-cig προκαλεί άσθμα, και στην πραγματικότητα πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι τα συμπτώματα του άσθματος έχουν γίνει πιο ήπια και λιγότερο συχνά αφού έχουν μεταβεί επιτυχώς και μόνιμα στο vaping, δηλαδή, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, αλλά όταν είσαι προκατειλημμένος και όταν δεν διεξάγεις σωστές μελέτες, τότε είναι φυσιολογικό να κατευθύνεσαι σε λάθος συμπεράσματα, όμως δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παραπληροφορεί τον κόσμο, επειδή πολύ απλά δεν κάνει σωστά την εργασία του.

 

Βρετανία: ένας νέος ατμιστής κάθε 4 λεπτά

 

Επίσης, υπενθύμισε στην οργάνωση ότι η προπυλενογλυκόλη έχει αντιβακτηριακό χαρακτήρα και δρα σαν καταληκτικός παράγοντας, ουσιαστικά αντί να γεννά βακτήρια, τα σκοτώνει, βέβαια αυτό εξαρτάται από την ποσότητα και πάρα πολλούς άλλους ενδιάμεσους παράγοντες που δεν είναι της στιγμής να το αναλύσουμε, διότι το έχω κάνει στο παρελθόν αμέτρητες φορές και πιθανόν να επαναλαμβάνομαι και να κουράζω.

Εφόσον υπάρχουν στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις της προπυλενογλυκόλη θα πρέπει να δημοσιευθούν, αναφέροντας ξεκάθαρα από πού προκύπτει το κάθε ένα, διαφορετικά οι προθέσεις του εκάστοτε ερευνητή θα είναι άμεσα στη συζήτησή μας και ύποπτες. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Propylene glycol συμπεριλαμβάνεται αρκετά συχνά στα τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινώς, αν ήταν τόσο βλαβερή όσο ισχυρίζεται ο προαναφερόμενος επιστήμονας θα γινόταν άμεσα αντιληπτό εδώ και δεκαετίες, οπότε τα κίνητρα του γεννούν πάρα πολλά αναπάντητα ερωτήματα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αθώα.

Ενέσιμο ύδωρ για αραίωση των υγρών αναπλήρωσης

Όσοι είναι ατμιστές για αρκετό χρονικό διάστημα και εξασκούν την παρούσα συνήθεια καθημερινώς μπορεί να σας επιβεβαιώσουν ότι το αναπνευστικό τους σύστημα έχει βελτιωθεί δραματικά προς το καλύτερο και η ανάσα τους δεν θυμίζει τίποτα από τα παλιά, οπότε είναι τελείως άκυρη η λογική που επικαλείται ο Francis Collins, διότι σε κανέναν από εμάς τους χρήστες δεν έχει παρατηρηθεί να υποφέρει από καμιά αναπνευστική λοίμωξη πού να δημιουργήθηκε εξαιτίας του ηλεκτρονικού τσιγάρου, εκτός κι αν ήδη έπασχε από αυτήν την ασθένεια.

Ένα παρόμοιο επιχείρημα είχε ειπωθεί ξανά κατά το παρελθόν από μία ομάδα επιστημόνων, αλλά αναγκάστηκαν να ανασκευάσουν τις δηλώσεις τους, διότι σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, εκείνο το διάστημα στα κοινωνικά δίκτυα όπως twitter και facebook επικρατούσε αναβρασμός οι οποίοι τρομοκρατήθηκαν, η επιστημονική ομάδα αναθεώρησε σύντομα και επανήλθε η τάξη.

Το κακό της υπόθεσης είναι πως κάποιοι εκμεταλλεύονται τη θέση που διακατέχουν για να περνούν την προπαγάνδα τους, γνωρίζουμε όλοι πως ο κόσμος είναι αρκετά εύπιστος και όταν τον τρομοκρατείς με αναληθή γεγονότα, τα οποία φέρνουν την καταστροφή, τότε είσαι ανάξιος να αποκαλείσαι επαγγελματίες της υγείας.