Αφήστε κατά μέρος τον εφησυχασμό σας και ανασκουμπωθείτε

Αφήστε κατά μέρος τον εφησυχασμό σας και ανασκουμπωθείτε. Βλέπεις όλοι μάθαμε στο να τρέχουν οι άλλοι για εμάς και στο τέλος όταν προκύψει κάτι ευοίωνο που αφορά το σύνολο μας, τότε τρέχουμε να καρπωθούμε τους καρπούς της επιτυχίας. Αν διερωτάσαι τι εννοώ και το μυαλό σου πηγαίνει στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, μάλλον σωστά μάντεψες.

Αγαπητέ φίλε, επαναστάτη του καναπέ, θέλω να σου θέσω ορισμένα ερωτήματα. Λες κάποια μέρα να δικαιωθείς που πέρασες όλη τη ζωή σου καθήμενος στην πολυθρόνα; χωρίς να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου για ένα καλύτερο αύριο που αφορά το ατμιστικό σου μέλλον; Αν μου πεις ότι αδιαφορείς τελείως για το άτμισμα, τότε θα σεβαστώ απόλυτα τα πιστεύω σου, όμως όταν θα αναγκαστείς να επιστρέψεις πίσω στο κάπνισμα, ίσως να σου ξινίσει λιγάκι η κατάσταση.

Δράττομαι της ευκαιρίας από το βήμα της αρθρογραφίας που μου δίνεται μέσα από το www.ηλεκτρονικότσιγάρο.com να εκφράζω την άποψή μου. Πάντοτε έλεγα πως κρατάμε την τύχη στα χέρια μας, εφόσον είμαστε δραστήριοι και μαχόμαστε για τα κεκτημένα που κερδίσαμε με τεράστιο κόπο. Μέχρι πριν ένα χρόνο ακόμη και μέσα στο νοσοκομείο μπορούσες να ατμίσεις χωρίς να υπάρχει κάποια νομοθεσία που να το απαγορεύει.

Δεν το κρύβω πως είχαμε καλομάθει, και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα εξυπηρετούσε κατά κόρων την αδράνεια ή την απάθεια στην οποία ήμασταν εγκλωβισμένοι και πρακτικά δεν υπήρχε κανένας λόγος ούτως ώστε να αλλάξουμε τακτική. Όμως μία φορά και έναν καιρό, οι ευοίωνες περιστάσεις που μας περιέκλειαν, άρχισαν σιγά-σιγά να χάνονται και μας εγκατέλειψε η θεά τύχη.

Παρόλα αυτά, εμείς δεν το βάλαμε κάτω και συνεχίσαμε να ζούμε στον όμορφο παραμυθένιο κόσμο της ονειροβασίας που ήταν τριγύρω μας όλα ρόδινα, αλλά η κατάσταση άρχισε να γίνεται αφόρητη, γιατί ορισμένα αντίθετα συμφέροντα, όπως εκείνα των καπνοβιομηχανιών ή του κράτους, δεν επέτρεπαν να παραμείνει η χαλαρότητα και ήρθαν με αυστηρό ύφος να μας τραβήξουν το αυτί, αλλά εμείς όπως πάντα εκεί ανένδοτοι, δεν μας καιγόταν καρφί.

Τότε ήρθε ο θείος Σαμ από την Αμερική που έχει μεγάλα μούσκουλα και μπορεί να χειραγωγήσει τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, με σκοπό να επιβάλει τις απόψεις του, αλλά οι ρημάδες οι απόψεις του, ήταν θηλιά στο λαιμό μας και μάλιστα θεώρησε σωστό πως το vaping είναι τελικά επικίνδυνο και πρέπει να περιθωριοποιηθεί. Ήδη ο Π.Ο.Υ, εδώ και κάποιους μήνες έβαλε βέτο στην ανομία που βρισκόμασταν εμείς οι ατμιστές και πλέον μας έχει καταστήσει δακτυλοδεικτούμενους σε όλη την κοινωνία, λες και εμείς ευθυνόμαστε για όλα τα δεινά του πλανήτη.

Βρε λες τελικά να είμαστε καλοπερασάκηδες και να αρεσκόμαστε πού βρισκόμαστε στον ύπνο του δικαίου; διότι δεν εξηγείται η ατέρμονη αναισθησία. Αν δεν συσπειρωθούμε για να ζητήσουμε το δίκιο μας, πώς θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν ατμιστική οντότητα; Εσύ που διαβάζεις αυτές τις τελευταίες γραμμές του άρθρου, έχω την εντύπωση πως θα συμφωνήσεις μαζί μου, όμως μέσα σου σιγοψιθυρίζεις: ποιος σηκώνεται τώρα από τον καναπέ για να πάει στις αρμόδιες αρχές και να εκφράσει τα αιτήματά τους. Μήπως, καλύτερα είναι να έρθει η πολιτεία σε μας και να χαϊδολογήσει;

Έχω τη θλιβερή πεποίθηση πως δεν αλλάζουμε ακόμα κι αν μας στείλουν στην φάλαγγα για βασανιστήρια. Επειδή όμως συνηθίζω πάντα να είμαι ακριβοδίκαιος και να αποδίδω του καίσαρος τω καίσαρι, δεν μπορώ να κρύψω ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν αφιέρωση ψυχή και σώματι τον εαυτό τους στο eCig, ε λοιπόν αυτούς τους βγάζω το καπέλο.