5 σύντομα Tips για αρχάριους ατμιστές, για να μην ξεμείνετε

5 σύντομα Tips για αρχάριους ατμιστές, για να μην ξεμείνετε και βρεθείτε στα κρύα του λουτρού και σας περάσει η ιδέα να ξανά καπνίσετε έστω και λιγο, κάτι το οποίο θα μοιάζει σαν πισωγύρισμα στις παλιές κακές εποχές, που δεν θέλει κανένας σώφρονας vaper να τις ξανά βιώσει.

Όπως προανέφερα στην αρχή του τίτλου, τα tips που θα σας αναφέρω παρακάτω προορίζονται κυρίως για τους νεοφερμένους στον χώρο μας, οι οποίοι έχουν πολύ μικρή εμπειρία στα δρώμενα του ατμίσματος και θεώρησα ορθό να επισημάνω ορισμένα σημεία για να σας διευκολύβουν την ζωή.

1. Εάν η συσκευή σας (mod) λειτουργεί με αποσπώμενες μπαταρίες, οφείλετε να κουβαλάτε μαζί σας ένα ένα ζεύγος εφεδρικών μπαταριών, οι οποίες θα είναι έτοιμες να αντικαταστήσουν ενεργειακά τις πρωτεύοντες. Ο αριθμός που ανέφερα είναι συμβολικός και εξαρτάται ανάλογα το μοντάκι και την ποσότητα μπαταριών που δέχεται.

Σημαντική σημείωση: Απαγορεύεται να κουβαλάτε τις μπαταρίες χύμα και απροστάτευτες στην τσέπη σας ή το τσαντάκι σας. Ο μόνος ασφαλής και ορθός τρόπος μεταφορά των μπαταριών είναι να βρίσκονται σε μία ειδική θήκη για να αποφευχθεί οποιαδήποτε δυσάρεστη συνέπεια, όπως κάποια έκρηξη ή ανάφλεξη. Οφείλετε να λάβετε πολύ σοβαρά ετούτο το γεγονός.

2. Είναι απαραίτητο να διαθέτετε εφεδρικό ατμοποιητή και mod. Τονίζω αυτήν την περίπτωση, διότι δεν τη θεωρούν δεδομένη ακόμη και οι παλαιοί ατμιστές. Για παράδειγμα σε μία άτυχη στιγμή μπορεί να σας φύγει από τα χέρια ο ατμοποιητής, να πέσει κάτω και να σπάσει η γυάλινη θαλάμη και αν δεν έχετε εφεδρικό, πιθανότατα να μην έχετε εναλλακτική επιλογή για να ατμίσετε, οπότε σας συστήνω να είσαστε προνοητικοί και να προλαμβάνεται το κακό.

3. Να έχετε πάντοτε στην διάθεση σας μία ικανοποιητική ποσότητα υγρών αναπλήρωσης και μην προμηθεύεστε απλά μικρές φιάλες των 10 ml, γιατί κάποιο σαββατοκύριακο που θα είναι κλειστά τα μαγαζιά θα είναι ανέφικτο να προμηθευτείτε τα eLiquids της αρεσκείας σας. Αν επικαλεστείτε οικονομικό κώλυμα για να μην αγοράζετε μεγαλύτερες ποσότητες όπως 30 ή 100ml, τότε φροντίστε να ατμίζετε λιγότερο για να σας διαρκέσουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

4. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό να έχετε στην κατοχή σας εφεδρικά ανταλλακτικά, όπως κεφαλές, σύρματα αντιστάσεων, οργανικό βαμβάκι, και άλλου είδους αναλώσιμα τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθούν. Το κόστος αυτών των αναλώσιμων συνήθως είναι μικρό και για την πλειοψηφία των χρηστών δεν θεωρείται δυσβάσταχτο ποσό.

5. Ο καθαρισμός του ατμιστικού εξοπλισμού σας, είναι το κυρίαρχο μέλημα για να συνεχιστεί η επιθυμητή ομαλή πορεία στο τομέα του vaping. Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί, αλλά ο κυριότερος έγκειται στο ζήτημα υγείας, διότι αν το επιστόμιο συσσωρεύει διαρκώς ακαθαρσίες και το αφήνετε ακαθάριστο, θα κινδυνεύετε να βρεθείτε με κάποια στοματίτιδα η οποία μπορεί να σας ταλαιπωρεί τουλάχιστον για μία – δυο εβδομάδες.

Μην ντρέπεστε να ρωτάτε.

Πέραν των προαναφερόμενων 5 tips που σας υπογράμμισα, υπάρχουν και άλλα δεκάδες. όμως για την οικονομία του χρόνου επενδύστε στη γνώση διαβάζοντας διαρκώς σχετικά άρθρα που αφορούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο ούτως ώστε η εκμάθηση σας, στο αντικείμενο να καταστεί με επιτυχία.

Μην ντρέπεστε να ρωτάτε τους βετεράνους ατμιστές, έχω την εντύπωση πως οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα σας αρνηθούν να σας εξυπηρετήσουν με κάποια συμβουλή, αρκεί να μην τους γίνεστε βάρος ή ενοχλητικοί.

Επίσης να επισκέπτεστε συχνά τα ατμιστικά καταστήματα της γειτονιάς σας, για να σας λυνουν οποιαδήποτε απορία έχετε. Οι υπάλληλοι πληρώνονται για αυτό το σκοπό, οπότε μην πιστέψετε πως μπορεί να σας παρεξηγήσουν.