Χημική επεξεργασία επιτρέπει τη διαφοροποίηση

Χημική επεξεργασία επιτρέπει τη διαφοροποίηση της συνθετικής από την φυσικών εκχυλισμάτων νικοτίνης. Η Next Generation Labs, η οποία είναι και η δημιουργός αυτής της τεχνοτροπίας, εξέδωσε ένα δελτίο τύπου στις 20 Δεκεμβρίου 2016, δηλώνοντας ότι έχει εκπονήσει μια τεχνική που τους επιτρέπει να διακρίνουν τα δείγματα συνθετικής νικοτίνης από τα υπόλοιπα τυπικά προϊόντα υγρών αναπλήρωσης.

Η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχείς εγρήγορση επιτήρησης σχετικά με τα προϊόντα που πωλούνται από τους ανταγωνιστές τους ως τεχνητή συνθετική νικοτίνη. Η δοκιμή λέγεται ότι “εντοπίζει την παρουσία ακαθαρσιών που προέρχονται από τον καπνό, οι οποίες δεν υπάρχουν ούτε στο απειροελάχιστο στο συγκεκριμένο είδος”. Με την πείρα τους, η εταιρεία στοχεύει στην προστασία του κλάδου, παρέχοντας πιστοποίηση για ένα προϊόν που είναι στο στόχαστρο των αρχών.

Συνθετική ή βιολογική; ένα φλέγον εμπορικό ζήτημα.

Η εμπορική έκδοση του συγκεκριμένου τύπου έγκειται στο γεγονός ότι ο Αμερικανικός οργανισμός FDA προνόησε επί του ζητήματος, με αποτέλεσμα να τα κατατάξει στην αποκλειστική κατηγορία των καπνικών ειδών, όπως «κάθε προϊόν που παρασκευάζεται ή προέρχεται από τον καπνό, προοριζόμενο για κατανάλωση από τον άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένων οποιουδήποτε στοιχείου, μέρος ή εξαρτήματος ενός προϊόντος καπνού (εκτός των πρώτων υλών)».

Εδώ παρατηρείται ένα μέγα λάθος που ξεσήκωσε αρκετές αντιδράσεις από το ατμιστικό κοινό, δηλαδή, ασχέτως αν είχε αγνές ή κακές προθέσεις, τοποθέτησε τα vaping προϊόντα στον τομέα των καπνικών ειδών και ελέγχονται σύμφωνα με τον παρακείμενο νόμο τωνν συμβατικών τσιγάρων, επειδή απλά περιέχουν υγρή νικοτίνη και τα περισσότερα εκ των οποίων εξάγονται από τα φύλλα του καπνού. Οπότε, αν ένα υγρό νικοτίνης που πωλείται στην αγορά και δεν προέρχεται από τα φύλλα του καπνού, μπορεί θεωρητικά να ξεφύγει από τη ρύθμιση.

Ο λόγος για τον οποίο θα ήταν επωφελές να ξεφύγουν από τους κανονισμούς FDA των ΗΠΑ συνδέεται με τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τον οργανισμό στους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υγρών. Τι σημαίνει αυτό; μόνο όσοι πωλούν τα ίδια προϊόντα για περισσότερα από 10 χρόνια (απολύτως κανένας δεν περιλαμβάνεται σε τούτη τη λίστα) δεν υποχρεούται να συμμορφώνεται με τη διαδικασία χορήγησης άδειας πριν από τη διάθεση ετούτων στην αγορά.

Όλοι οι άλλοι αναμένεται να υποβάλουν αίτηση πλήρης εφαρμογής συμπεριλαμβανομένων των κλινικών και μη κλινικών μελετών. Ο FDA έχει το δικαίωμα να απορρίψει αμέσως τις αιτήσεις PMTA ή να αρνηθεί την κατάθεση δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους, εάν οι πληροφορίες δεν είναι επαρκείς για τις υπηρεσίες τους.

Ως εκ τούτου, εάν ένα υγρό νικοτίνης ξεφύγει αυτό το εμπόδιο, θα αποτελούσε ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον κατασκευαστή του, δεν θα ήταν απλά ένα οικονομικό πλεονέκτημα για εκείνον, διότι οι άδειες PMTA είναι μια δαπανηρή διαδικασία, αλλά και ένα εμπορικό πλεονέκτημα δεδομένου ότι το προϊόν δεν θα υπέφερε τα πάνδεινα από τη νομική καθυστέρηση έως ότου βγει στα ράφια των καταστημάτων.

Η τεχνογνωσία.

Η Next Generation Labs προωθεί τη συνθετική νικοτίνη με το πρόσχημα ότι ανήκει στην κατηγορία Tobacco-Free Nicotine (TFN), ως ένα υγρό νικοτίνης που προέρχεται από την χημική επεξεργασία του νικοτινικού οξέος και δεν περιλαμβάνει αποσπάσματα από την Σολανοειδή (Solanacea Nicotiana tabacum) , όπως και τα περισσότερα υγρά νικοτίνης στην αγορά. Η εταιρεία είναι ο ιδιοκτήτης του διπλώματος ευρεσιτεχνίας που περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής τους.